Siirry suoraan sisältöön

Elinkeinokalatalouden perusteet ja kehittäminenLaajuus (5 op)

Tunnus: R601ML131

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

Osaamistavoitteet

Opiskelija
- tuntee elinkeinokalatalouden rakenteen, käytänteet, hallinnon ja lainsäädännön
- tuntee elinkeinokalatalouden tutkimus- ja koulutustoimintaa
- tuntee kaupallisen kalastuksen käytänteitä
- tuntee kalanviljelylaitoksen toimintaa
- tuntee kalanjalostuksen ja kalakaupan periaatteita Suomessa ja Euroopassa.

Sisältö

Elinkeinokalatalouden hallinto ja lainsäädäntö
Elinkeinokalatalouden rakenne
Kalatalous osana kiertotaloutta
Elinkeinokalatalouden kehittäminen EU:ssa, Suomessa ja Lapissa
Elinkeinokalatalouden tutkimus ja koulutus
Kalanviljelylaitoksen (ruokakala) toiminta
Kaupallisen kalastuksen käytänteet
Kalanjalostus ja kalakauppa Suomessa ja Euroopassa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1-2
Opiskelija hahmottaa kaupallisen kalatalouden keskeiset toimijat ja arvoketjut Suomessa ja Lapissa. Hän tuntee kalataloutta ohjaavan hallinnon pääpiirteet ml. alan tukimuodot.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

3-4
Edellisen lisäksi opiskelija hallitsee kalatalouden keskeiset tuotantotavat, merkittävimmät lajit ja niiden pyynti-/tuotantomäärät Suomessa (kaupallinen kalastus, kalanviljely). Opiskelija ymmärtää kalakaupan rakenteen ja kalan käyttöön liittyvät merkittävimmät trendit.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

5
Edellisten lisäksi: opiskelija hahmottaa kalatalouden merkityksen EU-alueella, alan tuonnin ja viennin trendit ja hallitsee hyvin kalatalouden merkittävimmät tukimuodot.