Siirry suoraan sisältöön

Insinöörikoulutus, konetekniikka (monimuoto-opinnot), Kemi, Syksy 2021: KA52K21S

Tunnus: KA52K21S

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK), konetekniikka

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2021

Kuvaus

KONETEKNIIKAN INSINÖÖRI (AMK), 240op.
TUTKINNON YLEISKUVAUS

Konetekniikan insinöörinä toimit teollisuuden tai sen alihankintaverkoston suunnittelu-, tuotanto-, käyttö-, kunnossapito- tai johtotehtävissä. Työtehtäviäsi kuvaavia nimikkeitä voivat olla esimerkiksi käyttöinsinööri, tuotekehitysinsinööri, tuotesuunnittelija, tutkimusinsinööri, koneensuunnittelija, lujuuslaskija, laatuinsinööri, projekti-insinööri, projektipäällikkö, kunnossapitoinsinööri tai työnjohtaja.

Konetekniikka on monipuolinen koulutusala, joka kattaa erilaisten teknisten ratkaisuiden ja järjestelmien tuntemuksen. Koulutuksen tavoitteena on kehittää osaamistasi teollisuudessa käytettävien laitteiden ja järjestelmien suunnittelusta, valmistuksesta, kunnossapidosta, toimintaperiaatteista ja rakenteista. Myös kestävä kehitys ja kiertotalous ovat tärkeitä konetekniikan alan teemoja. Opinnoissasi teoria ja käytäntö yhdistyvät. Hyödynnämme monipuolisesti nykyaikaisia ja hyvin varusteltuja oppimisympäristöjä. Tutkinnon laajuus on 240op. ja opinnot täyttävät ammattikorkeakouluasetuksessa säädetyn tutkintoon johtavien opintojen yleiset tavoitteet ja rakenteen.

Konetekniikan opiskelu tapahtuu monimuotoisesti, mikä tarkoittaa, että se sopii erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille. Opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa opintojensa aikana 30op:n laajuinen tuotantopainotteinen ammatillinen harjoittelu tutkinnossa pakollisena olevan 30op:n harjoittelun lisäksi. Tuotantopainotteinen harjoittelu sijoittuu ajallisesti 3.-4. opintovuosille.

KOULUTUKSEN PROFIILI JA TUTKINNON RAKENNE
Opetussuunnitelma rakentuu Ydinosaamisesta, Profiloivista osaamisesta sekä Tutkimus- ja kehittämisosaamisesta. Ydinosaaminen on konetekniikan insinöörin ammatissa tarvittava perusta ja se sisältää pakollisten ammattiaineiden lisäksi matemaattis-luonnontieteellisiä opintoja, kieliopintoja ja ammatillisen harjoittelun. Profiloiva osaaminen suuntaa tai syventää ammatillista osaamistasi erityisesti kunnossapidon, materiaalitekniikan tai tuotekehityksen aihealueilla. Kiertotalous toimii opetussuunnitelmaa läpileikkaavana teemana. Tutkimus- ja kehittämisosaaminen pitää sisällään opinnäytetyön tekemiseen vaadittavia menetelmäopintoja sekä opinnäytetyön.

Konetekniikan insinööri (AMK) opetussuunnitelman rakenne on seuraava:

1) Ydinosaaminen 160...175 opintopistettä
(175op. jos opiskelija suorittaa tuotantopainotteisen ammatillisen harjoittelun)

2) Profiloiva osaaminen 60...45 opintopistettä
(45op. jos opiskelija suorittaa tuotantopainotteisen ammatillisen harjoittelun)

3) Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 20 opintopistettä

Ydinosaamiseen sisältyvät kieliopinnot tuottavat ammattikorkeakouluasetuksessa (1129/2014) 7§:ssä vaadittavan kielitaidon, joka ilmoitetaan tutkintotodistuksessa. Kielitaitoa merkittäessä otetaan huomioon mitä valtioneuvoston asetuksessa (481/2003) 15§-19§:ssä säädetään.

Opetussuunnitelma sisältää kansainvälisen kaksoistutkinnon (DDP) ja kaivosalan muuntokoulutuksen opinnot, joista muodostuu omat opintopolkunsa näissä ohjelmissa opiskeleville.

KUVAUS OSAAMISESTA, JONKA KOULUTUS TUOTTAA
Koulutuksen aikana hankit monipuolista osaamista teknisistä laitteista, ratkaisuista ja järjestelmistä. Hankit osaamista teollisuudessa käytettävien koneiden, laitteiden ja järjestelmien toimintaperiaatteista, suunnittelusta/tuotekehityksestä, materiaaleista/valmistuksesta, kunnossapidosta (vrt. opetussuunnitelman profiloiva osaaminen) ja kiertotaloudesta. Opiskelet nykyaikaisissa oppimisympäristöissä, toimit projekteissa ja hankit osaamista tulevaisuuden työelämää varten. Konealalla tietojärjestelmien, digitalisaation ja teollisen internetin merkitys kasvaa. Myös verkosto-osaaminen, ihmisten johtaminen ja kansainvälisyystaidot korostuvat. Opit toimimaan turvallisesti, vastuullisesti, taloudellisesti ja kestävästi energiaa säästäen. Valmistuttuasi osaamisesi on monipuolisesti hyödynnettävissä konetekniikan alalla esimerkiksi metalli-, metsä- ja kaivannaisteollisuuden sektoreilla toimivien yritysten mielenkiintoisissa työtehtävissä.

KOULUTUKSEN SISÄLTÖ
Opinnot ajoittuvat neljälle lukuvuodelle ja kahdeksalle lukukaudelle. Jokaisella lukuvuodella ja -kaudella on oma teemansa, joka yhdistää hankitun osaamisen ammatillisen kasvun näkökulmasta. Jokaisen lukukauden keskiössä on oppimis- ja/tai ongelmanratkaisuprojekti, jonka suorittamista muut kyseisen lukukauden opintojaksot tukevat. Opintojaksojen aiheet integroituvat projektin sisältöön ja tuottavat siten lukukauden osaamisen yhdessä projektin kanssa.

1. Lukuvuositeema: Insinöörin työ tutuksi.
Ensimmäisen opintovuoden aikana perehdyt insinöörin toimenkuvaan ja pohjoiseen toiminta-alueeseen. Opintovuoden päättyessä tunnet pohjoisen insinöörin keskeiset työtehtävät ja omaat perustiedot konetekniikasta. Tunnet orientoivien opintojen kautta Lapin AMK:n toimintatavat.

1. Lukukausiteema: Matkalla insinööriksi
Lukukauden tavoitteena on tutustuttaa sinut konetekniikan opiskeluun ja opiskelukäytänteisiin. Perehdyt insinöörin toimenkuvaan ja arktiseen toimintaympäristöön ja rakennat näin omaa tulevaa ammatti-identiteettiäsi. Suoritat ensimmäisiä ammattiopintoja ja saat valmiudet edetä insinööriopinnoissasi.

2. Lukukausiteema: Insinöörin kieli
Lukukauden tavoitteena tutustuttaa sinut insinöörin työvälineisiin ja niiden käyttöön. Kevään aikana opit myös projektityöskentelyn käytänteitä. Ymmärrät konetekniikan perusteita ja lukukauden lopussa osaamisesi riittää ensimmäiseen työharjoittelupaikkaan hakeutumiseen.

2. Lukuvuositeema: Insinöörin toolboxi.
Toisen opintovuoden aikana perehdyt laajemmin koneinsinöörin työkaluihin ja opit soveltamaan niitä käytännön tilanteissa. Opintovuoden päättyessä kykenet työskentelemään projekteissa ja soveltamaan erilaisia ongelmanratkaisumenetelmiä.

3. Lukukausiteema: Toolboxi haltuun
Opit kehittelemään toteutuskelpoisia teknisiä ratkaisuja ja suunnittelemaan erilaisia kappaleita ja tuotteita mm. tietokoneavusteisia menetelmiä hyödyntäen. Opit myös käyttämään koneinsinöörin työkaluja eri yhteyksissä ja hyödyntämään jo opittuja projektityötaitoja.

4. Lukukausiteema: Käytännön ongelmien ratkaiseminen
Opit viemään suunnitelmasi käytäntöön ja tunnet konetekniikan alan tuotanto- ja käyttöympäristön vaatimuksia. Tämän perusteella osaat arvioida omaa osaamistasi, kehittää taitojasi ja valitsemaan itseäsi kiinnostavia profiloivia opintoja seuraavalle lukuvuodelle.

3. Lukuvuositeema: Luova insinööri.
Kolmannen opintovuoden aikana tutustut asiakas-/yritysrajapinnassa työskentelyyn ratkaisemalla todellisia toimeksiantoja. Syvennät omaa osaamistasi profiloivien ammattiaineiden kautta ja rakennat näin omaa osaamispolkuasi. Kolmannen opiskeluvuoden aikana ryhmääsi tulee vaihto-opiskelijoita, jolloin osallistut myös vieraalla kielellä toteutettuihin opintojaksoihin. Voit myös itse hakeutua opiskelemaan johonkin Lapin AMK:n partnerikouluista Eurooppaan tai muualle maailmaan. Opintovuoden päättyessä kykenet työskentelemään asiakkaan toiveiden ja tarpeiden mukaisesti sekä soveltamaan englannin kieltä käytännön tilanteissa.

5. Lukukausiteema: Toimeksianto työelämästä
Tutustut todellisen toimeksiannon kautta asiakas-/yritysrajapinnassa työskentelyyn. Opit työelämän käytänteitä ja osaat toimia englannin kielellä omalla alallasi. Kolmantena lukukautena aloitat myös profiloivien moduulien opintojen suorittamisen ja hankit syvempää osaamista kunnossapidosta, materiaalitekniikasta tai tuotteiden kehittämisestä.

6. Lukukausiteema: Osaaminen esille
Lukukauden tavoitteena on viimeistellä lukuvuoden alussa aloitettu projekti ja esitellä projektin tulokset. Lisäksi laajennat ja syvennät osaamistasi moduulien opintoja suorittamalla. Ammattitaitosi ja erityisosaamisesi kasvavat.

4. vuositeema: Insinööri irti !
Neljännen opintovuoden aikana syvennät koneteknistä asiantuntemustasi sekä teet opinnäytetyön, jossa kiteytyy neljän vuoden aikana hankittu osaaminen. Opintovuoden päättyessä valmistut konetekniikan insinööriksi (AMK). Sinulla on teoreettinen, käytännöllinen ja asenteellinen valmius toimia konetekniikan insinöörin tehtävissä erilaisissa työympäristöissä. Sinulla on edellytykset kehittyä työssäsi todelliseksi konetekniikan ammattilaiseksi ja asiantuntijaksi. Sinulla on myös osaamista esimiestoiminnasta, johtamisesta ja alan talousasioiden perusteiden hallinnasta.

7. Lukukausiteema: Insinöörin vastuu
Tutustut konetekniikan alan talousasioihin sekä opit esimiestaitojen ja johtamisen perusteet. Ymmärrät alalla vallitsevia taloudellisia perusteita ja opit tarvittavat taidot opinnäytetyön tekemiseksi. Lukukausiprojektissa toimit innovaatioiden ja uusien tulevaisuutta luotaavien asioiden parissa.

8. Lukukausiteema: Opinnäytetyö
Viimeisen lukukauden aikana kokoat aiemmin opitut tiedot ja taidot ja teet opintojen vaatiman opinnäyte- eli insinöörityön. Valmistut konetekniikan alan osaajaksi ja omaat tarvittavat tiedot ja taidot hakeutuaksesi insinöörin töihin.

MITEN OPISKELU TAPAHTUU
Opiskelu toteutetaan monimuotoisesti. Tällä tarkoitetaan sitä, että opinnot sopivat erilaisissa elämäntilanteissa oleville opiskelijoille ja ne on mahdollista suorittaa myös työn ohessa. Opinnot sisältävät runsaasti verkossa itsenäisesti tai ohjatusti suoritettavia opintojaksoja tai niiden osia. Opintoja järjestetään myös päivisin niille opiskelijoille, jotka pystyvät osallistumaan arkiaikana tapahtuvaan opetukseen. Työelämässä mukana olevat opiskelijat osallistuvat kampuksella lähiopetukseen erikseen määritellyissä ajankohdissa, joita kutsutaan lähijaksoiksi. Lähiopetuksessa opiskelun painopiste on käytännön tehtävissä, kuten ryhmätöissä, projekteissa tai laboratorioharjoituksissa.

Oppimista tuetaan opintojen ohjauksella, henkilö- tai ryhmäkohtaisilla toteutustavoilla, arvioinnilla ja palautteella. Opettajilta saat palautetta opintosuorituksistasi, kuten harjoitustöistä ja tehtävistä. Opiskelijapalautetta kerätään opintojaksokohtaisesti. Palaute käsitellään ja siitä annetaan vastapalaute. Opintojen ohjausta tehdään henkilö- ja ryhmäkohtaisesti. Koulutuksessa toimii opinto-ohjaaja, joka tukee opintojesi etenemistä ja auttaa niiden suunnittelussa.

Opiskelijalla on vastuu omista opinnoistaan ja niiden etenemisestä opetussuunnitelman mukaisesti. Sinulta odotetaan oma-aloitteisuutta, aktiivisuutta ja säännöllistä yhteydenpitoa opiskeluun liittyviin tahoihin, kuten omaan ryhmään, opettajiin ja opintojen ohjaajiin.

Ammatillisessa harjoittelussa perehdyt työelämän pelisääntöihin ja konetekniikan alan keskeisiin työtehtäviin. Harjoittelussa sovellat opittuja asioita käytännön työssä, se motivoi opintoihin ja auttaa sinua suuntaamaan opintojasi omien urasuunnitelmiesi mukaisesti. Ammatillinen harjoittelu on laajuudeltaan joko 30op. tai 60op. Opintojen alussa jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opiskelusuunnitelma (HOPS), jonka yhteydessä ammatillisen harjoittelun laajuus vahvistetaan. Ammatillisen harjoittelun voi suorittaa myös ulkomailla, esimerkiksi kansainvälisessä harjoittelupaikassa.

Konetekniikan insinööri(AMK) opetussuunnitelma on yhteydessä Lapin korkeakoulukonsernin visioon ja kärkiohjelmiin. Lisäksi Lapin ammattikorkeakoulun Uudistuvan teollisuuden osaamisryhmän toiminta, esimerkiksi tutkimus- kehittämis- ja innovaatiotoiminta (TKI), linkittyy vahvasti opintoihin. Osaamisryhmän TKI -toiminnassa materiaalien käytettävyys, kunnossapito ja kiertotalous ovat päätutkimuskohteina. Osaamisryhmä tekee jatkuvasti yhteistyötä kumppaniensa ja alueen työelämän kanssa. Vuorovaikutus työelämän kanssa onkin keskeinen voimavara koulutuksessa.

Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona. Opintoihin sisältyvien kieliopintojen ohella opintojaksoissa hyödynnetään mm. vieraskielistä lähdemateriaalia ja vierailevia luennoitsijoita. Kansainvälisiä opintojaksoja toteutetaan ja opiskelija- tai harjoitteluvaihdot ulkomaisiin kumppanikorkeakouluihin ovat mahdollisia. Sinulla on mahdollisuus hakeutua opiskelemaan kaksoistutkintoa (Double Degree), joka toteutetaan yhteistyössä Technikum Wienin kanssa. Koulutuksella on lisäksi yhteydet CERN:iin, jonne voit hakeutua kansainväliseen kesäharjoitteluun.

Suomen kielen ja viestinnän opinnot on integroitu ammattiopintoihin, erityisesti projektiopintoihin ja opinnäytetyöhön. Suomen kielen ja viestinnän osaamisesi kehittyy koko koulutuksen ajan ja sitä arvioidaan vuosittain. Englannin kieliopinnot ovat osa opintojesi ydinainesta ja ne liittyvät ammattiopintoihin ja lukukausiprojekteihin. Englannin kielen osaamisesi kehittyy myös koko koulutuksen ajan. Ruotsin kieliopinnot järjestetään laissa määrätyn osaamisen saavuttamiseksi ja niiden sisältö mukailee lukukausiprojekteissa sekä ammattiaineissa olevia sisältöjä.

Osaamisperustaisuuden tekijöitä ovat mm. työelämälähtöisyys, henkilökohtaistaminen, opiskelija-/oppimiskeskeisyys sekä oppimis-/osaamistavoitteisuus. Oppimis- ja ohjausmenetelmät ovat opiskelijakeskeisiä ja aktivoivia. Opetus toteutetaan tiimityönä ja oppimisympäristöjä hyödynnetään monipuolisesti. Ammatillinen osaamisesi syvenee ongelmanratkaisu- ja päätöksentekotaitoja vahvistavien oppimis- ja kehittämisprojektien avulla. Koulutus osallistuu insinöörikoulutuksen kehittämistä tukevien verkostojen toimintaan ja pyrkii aktiivisesti tunnistamaan hyviä koulutuksen käytänteitä, esim. SEFI, CDIO. Opetussuunnitelmien laatimisesta ohjaavia periaatteita ovat joustavuus, kansainvälisyys ja kehittävä arviointi, jonka mukaisesti arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen arvioinnin, käyttää monipuolisia arviointimenetelmiä ja muodostaa johdonmukaisen kokonaisuuden pohjautuen opintojaksojen osaamistavoitteisiin.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2021-2022 2022-2023 2023-2024 2024-2025 Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
Kevät
2024
Syksy
2024
Kevät
2025
1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024 1. / 2024 2. / 2025 3. / 2025
YDIN2021
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

145 - 190
Perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

40
K502K14OJ Oppimisen työvälineet ja ohjelmistot 5 5 5 5
K502K25OJ Matematiikan perusteet 5 5 5 5
K502K26OJ Fysiikan perusteet 5 5 5 5
K502K23OJ Insinöörin matematiikka 5 5 5 5
K502K24OJ Fysiikan sovellukset 5 5 5 5
K502K32OJ English for mechanical engineering 5 5 5 5
K502K31OJ Svenska för maskiningenjör 5 5 5 5
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
K502K107OJ Esimiestaidot ja johtaminen 5 5 5 5
Tuotekehitysosaaminen

(Valitaan kaikki)

40
K502K103OJ Teknisen suunnittelun perusteet 5 5 5 5
K502K104OJ Konetekniikan perusteet 5 5 5 5
K502K141OJ Teknillisen mekaniikan perusteet 5 5 5 5
K502K101OJ Projekti: tuotekehitys 5 5 5 5
K502K142OJ CAD työkaluna 5 5 5 5
K502K143OJ Teknillinen mekaniikka 5 5 5 5
K502K102OJ Projekti: prototyyppi 5 5 5 5
K502K144OJ Tuotteen 3D suunnittelu 5 5 5 5
Teollisuusosaaminen

(Valitaan kaikki)

35
K502K121OJ Tuotantotekniikan perusteet 5 5 5 5
K502K122OJ Valmistusmenetelmät ja materiaalit 5 5 5 5
K502K125OJ Materiaalien ominaisuudet 5 5 5 5
K502K126OJ Tehokas tuotantoympäristö 5 5 5 5
K502K123OJ Automaatioratkaisut 5 5 5 5
K502K109OJ Koneautomaation sovellukset 5 5 5 5
K502K124OJ Energia ja ympäristö 5 5 5 5
VAI_AMM2021
Ydinosaamista täydentävät vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

0 - 15
K532S23OJ Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön 5 5 5 5
K502K19OJ Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön 5 5 5 5
K502K15OJ Projektit ja työpajat 5 5 5 5
HARJ2021
Ammattia edistävä harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 60)

30 - 60
KOHA121AOJ Perusharjoittelu 1 5 5 5 5
KOHA121BOJ Perusharjoittelu 2 5 5 5 5
KOHA122AOJ Ammattiharjoittelu 1 5 5 5 5
KOHA122BOJ Ammattiharjoittelu 2 5 5 5 5
KOHA123AOJ Syventävä harjoittelu 1 5 5 5 5
KOHA123BOJ Syventävä harjoittelu 2 5 5 5 5
KOHA124AOJ Ohjattu harjoittelu 1 10 10 5 5 5 5
KOHA124BOJ Ohjattu harjoittelu 2 20 20 5 15 5 15
R501RL209 Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu 5 - 10 10 5 5 5 5
K502K700A DDP Internship 1 15 15 15 15
K502K700B DDP Internship 2 15 15 15 15
PROF2021
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

45 - 60
Kehittämisosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K201OJ Työelämälähtöinen projekti 5 5 5 5
K502K202OJ Projekti: ratkaisun jäljillä 5 5 5 5
K502K106OJ Innovaatioprojekti 5 5 5 5
VAI_MOD2021
Profiloivat moduulit

(Valitaan opintopisteitä: 30)

15 - 30
KUPIMOD2021
Kunnossapidon moduuli

(Valitaan opintopisteitä: 30)

15 - 30
K502K437OJ Kunnossapidon perusteet 5 5 5 5
K502K438OJ Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito 5 5 5 5
K502K439OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5 5 5 5
K502K440OJ Kunnossapidon työnsuunnittelu 5 5 5 5
K502K441OJ Käyttövarmuus 5 5 5 5
K502K442OJ Teollisuus 4.0 kunnossapidossa 5 5 5 5
K502K443OJ Tuotanto-omaisuuden hallinta 5 5 5 5
K502K444OJ Kunnossapidon talous 5 5 5 5
K502K445OJ Kunnossapidon johtaminen 5 5 5 5
MATMOD2021
Materiaalitekniikan moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K502K216OJ Metallioppi 5 5 5 5
K502K217OJ Metallien hitsaus ja lämpökäsittely 5 5 5 5
K502K218OJ Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa 5 5 5 5
TKMOD2021
Tuotekehityksen moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K502K303OJ Kone- ja laitesuunnittelu 5 5 5 5
K502K314OJ 3D CAD jatkokurssi 5 5 5 5
K502K311OJ 3D tulostus ja sovellukset 5 5 5 5
VAI_MOD2021-K52PROBO
Robotiikan osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K446OJ Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet 5
K502K447OJ Robotiikan projekti 10
VAI_DDP2021
Kaksoistutkinnon projektityöt

(Valitaan kaikki)

30
K502K701A DDP Project work 1 15 15 15 15
K502K701B DDP Project work 2 15 15 15 15
KAIVOS2021
Kaivostekniikan muuntokoulutuksen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
R501RL200 Kestävä kaivostoiminta 5 5 5 5
R501RL201 Geologia ja mineralogia 5 5 5 5
R501RL202 Avolouhinta ja murskaus 5 5 5 5
R501RL203 Rikastustekniikan perusteet 5 5 5 5
R501RL204 Kaivosalan englanti 5 5 5 5
R501RL206 Kustannuslaskelmat ja teollisuuspalvelut 5 5 5 5
R501RL207 Kaivosalan ruotsi 5 5 5 5
KAIVAI2021
Vaihtoehtoiset kaivosopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

15 - 25
KAIMODA2021
Kaivoskunnossapidon moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K502K803OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5
K502K807OJ Kunnossapidon uudet teknologiat 5
K502K808OJ Käyttövarmuus 5
KAIMODB2021
Kaivoksen sähkö- ja automaatio -moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K53SL142OJ Tuotantolaitosten sähköistys ja automaatio 5 5 5 5
K53SL312OJ Prosessiautomaatio 5 5 5 5
K502K803OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5
KAIMODC2021
Kaivosrakentamisen moduuli

(Valitaan kaikki)

15
R501RL77OJ Kaivossuunnittelu 5 5 5 5
R501RL82OJ Kaivossuunnitteluprojekti 5 5 5 5
R501RL302 Maanalaiset louhinnat 5 5 5 5
R501RL205 Kaivosalan projekti 1 5 5 5 5
R501RL208 Kaivosalan projekti 2 5 5 5 5
PROF2021-LUCYRT
Yrittäjyyden perusopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
R707LL65 Yrittäjyyden mahdollisuudet liikunta-alalla 5
YRIT1112 Ideasta markkinoille 5
YRIT1113 Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
YRIT1114 Aloittavan yrityksen taloushallinto 5
YRIT1115 Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen 5
VAP2021
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
VVK502K401OJ Vapaasti valittava 1 5 5 5 5
VVK502K402OJ Vapaasti valittava 2 5 5 5 5
VVK502K403OJ Vapaasti valittava 3 5 5 5 5
K502K13OJ Näkökulmia insinöörin työhön 5 5 5 5
3K3124OJ 3D printing (book exam) 5 5 5 5
BIO2OJ Kiertotalouden perusteet 5 5 5 5
BIO4OJ Teollisen kiertotalouden tulevaisuus 5 5 5 5
3K0026OJ Erasmus Laboratory Work 1 5 5 5 5
3K0027OJ Erasmus Laboratory Work 2 5 5 5 5
OPINNÄ2021
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
MNTL100OJ Menetelmäopinnot 5 5 5 5
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 240 245 70 100 70 130 115 35 35 50 50 40 30 130 115 0 35 35 0 50 50 0 40 30 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - AMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Ammattiopinnot
Teknisen suunnittelun perusteet
Konetekniikan perusteet
Teknillisen mekaniikan perusteet
Projekti: tuotekehitys
CAD työkaluna
Teknillinen mekaniikka
Projekti: prototyyppi
Tuotteen 3D suunnittelu
Tuotantotekniikan perusteet
Valmistusmenetelmät ja materiaalit
Materiaalien ominaisuudet
Tehokas tuotantoympäristö
Automaatioratkaisut
Koneautomaation sovellukset
Energia ja ympäristö
Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön
Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön
Projektit ja työpajat
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
Metallioppi
Metallien hitsaus ja lämpökäsittely
Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa
Kone- ja laitesuunnittelu
3D CAD jatkokurssi
3D tulostus ja sovellukset
DDP Project work 1
DDP Project work 2
Kestävä kaivostoiminta
Geologia ja mineralogia
Avolouhinta ja murskaus
Rikastustekniikan perusteet
Kaivosalan englanti
Kustannuslaskelmat ja teollisuuspalvelut
Kaivosalan ruotsi
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon uudet teknologiat
Käyttövarmuus
Tuotantolaitosten sähköistys ja automaatio
Prosessiautomaatio
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kaivossuunnittelu
Kaivossuunnitteluprojekti
Maanalaiset louhinnat
Kaivosalan projekti 1
Kaivosalan projekti 2
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu
DDP Internship 1
DDP Internship 2
Opinnäytetyö
Menetelmäopinnot
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Perusopinnot
Oppimisen työvälineet ja ohjelmistot
Matematiikan perusteet
Fysiikan perusteet
Insinöörin matematiikka
Fysiikan sovellukset
English for mechanical engineering
Svenska för maskiningenjör
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Esimiestaidot ja johtaminen
Vapaasti valittavat opinnot
Yrittäjyyden mahdollisuudet liikunta-alalla
Ideasta markkinoille
Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa
Aloittavan yrityksen taloushallinto
Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen
Vapaasti valittava 1
Vapaasti valittava 2
Vapaasti valittava 3
Näkökulmia insinöörin työhön
3D printing (book exam)
Kiertotalouden perusteet
Teollisen kiertotalouden tulevaisuus
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Luokittelemattomat
Kunnossapidon perusteet
Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Käyttövarmuus
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Tuotanto-omaisuuden hallinta
Kunnossapidon talous
Kunnossapidon johtaminen
Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet
Robotiikan projekti

Insinöörikoulutus, konetekniikka kompetenssit

Lapin AMKin yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Esimiestaidot ja johtaminen
Projekti: tuotekehitys
Teknillinen mekaniikka
Projekti: prototyyppi
Materiaalien ominaisuudet
Energia ja ympäristö
Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu
DDP Internship 1
DDP Internship 2
Innovaatioprojekti
Näkökulmia insinöörin työhön
Kiertotalouden perusteet
Teollisen kiertotalouden tulevaisuus
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Menetelmäopinnot
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Projekti: tuotekehitys
Tuotteen 3D suunnittelu
Tuotantotekniikan perusteet
Valmistusmenetelmät ja materiaalit
Automaatioratkaisut
Koneautomaation sovellukset
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
3D tulostus ja sovellukset
DDP Project work 1
DDP Project work 2
Ideasta markkinoille
Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa
3D printing (book exam)
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Oppimisen työvälineet ja ohjelmistot
English for mechanical engineering
Svenska för maskiningenjör
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Konetekniikan perusteet
Projekti: tuotekehitys
Projekti: prototyyppi
Tuotteen 3D suunnittelu
Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön
Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön
Projektit ja työpajat
DDP Project work 1
DDP Project work 2
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Kiertotalousosaaminen

- Ymmärtää tuotantoprosessien toimivuuden sekä niissä syntyvät sivuvirrat
- Tuntee suunnittelun merkityksen älykkäiden laitteiden ja prosessien elinkaaressa
- Tietää ja tunnistaa erilaiset teollisuusprosessit ja teolliseen ekologiaan liittyvät asiat
- Osaa materiaalien uudelleenkäytettävyyteen ja kestävyyteen liittyvät tekijät
- Ymmärtää ekosuunnittelun ja elinkaariajattelun perusteet
- Tuntee uusiutuvan energian ja energiatehokkuuden merkityksen yhteiskunnalle

Tuotteen 3D suunnittelu
Tuotantotekniikan perusteet
Valmistusmenetelmät ja materiaalit
Tehokas tuotantoympäristö
Energia ja ympäristö
Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
Metallioppi
Metallien hitsaus ja lämpökäsittely
Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa
Kone- ja laitesuunnittelu
3D tulostus ja sovellukset
3D printing (book exam)
Kiertotalouden perusteet
Teollisen kiertotalouden tulevaisuus
Konetekninen perusosaaminen

- tuntee teollisuuden prosessien pääperiaatteita ja niihin liittyviä osa-alueita
- tietää yleisimmät konetekniikassa käytetyt komponentit ja kone-elimet
- ymmärtää yleisimpien koneiden toimintaperiaatteet ja niiden käynnissäpidettävyyden ja vikaantumismekanismit
- osaa tehdä konetekniset perusmittaukset
- ymmärtää energiantuotannon pääperiaatteet ja menetelmät
- tuntee energia- ja raaka-ainetehokkuuden sekä materiaalivalinnan merkityksen tuotteiden elinkaareen
- ymmärtää säännösten ja standardien merkityksen ja osaa soveltaa niitä

Esimiestaidot ja johtaminen
Teknisen suunnittelun perusteet
Konetekniikan perusteet
Teknillisen mekaniikan perusteet
Projekti: tuotekehitys
CAD työkaluna
Teknillinen mekaniikka
Projekti: prototyyppi
Tuotteen 3D suunnittelu
Tuotantotekniikan perusteet
Valmistusmenetelmät ja materiaalit
Materiaalien ominaisuudet
Tehokas tuotantoympäristö
Automaatioratkaisut
Koneautomaation sovellukset
Energia ja ympäristö
Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
Metallioppi
Metallien hitsaus ja lämpökäsittely
Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa
Kone- ja laitesuunnittelu
3D CAD jatkokurssi
3D tulostus ja sovellukset
DDP Project work 1
DDP Project work 2
Näkökulmia insinöörin työhön
3D printing (book exam)
Kiertotalouden perusteet
Teollisen kiertotalouden tulevaisuus
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen

- ymmärtää matemaattis-luonnontieteellisten teorioiden perusteita ja suoriutuu peruslaskutoimituksista
- osaa hyödyntää matematiikkaa ja fysiikkaa ongelmien ratkaisemisessa
- osaa toimia systemaattisesti ja loogisesti
- tietää, miten erilaisia luonnonilmiöitä voi kuvata ja mallintaa fysiikan lakeja ja käsitteitä hyödyntäen
- tuntee luonnonlakien vaikutukset teknisissä sovelluksissa

Oppimisen työvälineet ja ohjelmistot
Matematiikan perusteet
Fysiikan perusteet
Insinöörin matematiikka
Fysiikan sovellukset
Teknisen suunnittelun perusteet
Konetekniikan perusteet
Teknillisen mekaniikan perusteet
Projekti: tuotekehitys
Teknillinen mekaniikka
Projekti: prototyyppi
Automaatioratkaisut
Koneautomaation sovellukset
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Oppimisen työvälineet ja ohjelmistot
Matematiikan perusteet
Fysiikan perusteet
Insinöörin matematiikka
Fysiikan sovellukset
English for mechanical engineering
Svenska för maskiningenjör
Ruotsin suullinen taito
Ruotsin kirjallinen taito
Esimiestaidot ja johtaminen
Teknisen suunnittelun perusteet
Konetekniikan perusteet
Teknillisen mekaniikan perusteet
Projekti: tuotekehitys
CAD työkaluna
Teknillinen mekaniikka
Projekti: prototyyppi
Materiaalien ominaisuudet
Tehokas tuotantoympäristö
Energia ja ympäristö
Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön
Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön
Projektit ja työpajat
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu
DDP Internship 1
DDP Internship 2
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
DDP Project work 1
DDP Project work 2
Vapaasti valittava 1
Vapaasti valittava 2
Vapaasti valittava 3
Näkökulmia insinöörin työhön
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Menetelmäopinnot
Suunnitteluosaaminen

- osaa teknisen dokumentoinnin ja sen hallinnan perusteet ja osaa hyödyntää 3D-mallinnusta suunnittelutyössä
- tuntee suunnitteluprosessin ja sen hallinnan
- osaa soveltaa laskenta-, analyysi- ja simulointimenetelmiä suunnitteluongelmien ratkaisussa
- tietää yleisimmät rakennemateriaalit ja niiden käyttöominaisuudet
- tuntee polun suunnittelusta valmistukseen ja ymmärtää valmistusjärjestelmien asettamia vaatimuksia suunnittelutyölle
- ymmärtää koneiden automatisoinnin edellytykset ja automaattisesti toimivan koneen rakentumisperiaatteet

Teknisen suunnittelun perusteet
Teknillisen mekaniikan perusteet
Projekti: tuotekehitys
CAD työkaluna
Teknillinen mekaniikka
Projekti: prototyyppi
Tuotteen 3D suunnittelu
Energia ja ympäristö
Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
Metallioppi
Metallien hitsaus ja lämpökäsittely
Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa
Kone- ja laitesuunnittelu
3D CAD jatkokurssi
3D tulostus ja sovellukset
DDP Project work 1
DDP Project work 2
3D printing (book exam)
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Tuotantotekniikan osaaminen

- tuntee valmistustekniikan menetelmät, laitteet ja mahdollisuudet
- ymmärtää tuotantojärjestelmien ja -automaation perusteet ja vaikutuksen tuoterakenteeseen
- ymmärtää materiaalivirtojen merkityksen
- tuntee laadunhallinnan ja laatujärjestelmien perusteet
- osaa mallintaa ja dokumentoida tuotantoprosesseja

Konetekniikan perusteet
Tuotantotekniikan perusteet
Valmistusmenetelmät ja materiaalit
Materiaalien ominaisuudet
Tehokas tuotantoympäristö
Automaatioratkaisut
Koneautomaation sovellukset
Energia ja ympäristö
Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
Metallioppi
Metallien hitsaus ja lämpökäsittely
Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa
DDP Project work 1
DDP Project work 2
3D printing (book exam)
Kiertotalouden perusteet
Teollisen kiertotalouden tulevaisuus
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Turvallisuusosaaminen

- tuntee ala- tai asiakohtaiset turvallisuusmääräykset
- ymmärtää teollisuuden turvallisuuskäytännöt ja – suositukset
- ymmärtää käytettävyyden ja ergonomian merkityksen
- osaa suunnitella turvallisia laitteita ja rakenteita

Esimiestaidot ja johtaminen
Teknillinen mekaniikka
Tuotantotekniikan perusteet
Valmistusmenetelmät ja materiaalit
Materiaalien ominaisuudet
Tehokas tuotantoympäristö
Automaatioratkaisut
Koneautomaation sovellukset
Energia ja ympäristö
Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön
Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu
DDP Internship 1
DDP Internship 2
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
DDP Project work 1
DDP Project work 2
Näkökulmia insinöörin työhön
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Oppimisen työvälineet ja ohjelmistot
Esimiestaidot ja johtaminen
Projekti: prototyyppi
Tuotantotekniikan perusteet
Valmistusmenetelmät ja materiaalit
Tehokas tuotantoympäristö
Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön
Projektit ja työpajat
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Ohjattu harjoittelu 1
Ohjattu harjoittelu 2
Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu
DDP Internship 1
DDP Internship 2
Työelämälähtöinen projekti
Projekti: ratkaisun jäljillä
Innovaatioprojekti
DDP Project work 1
DDP Project work 2
Näkökulmia insinöörin työhön
Erasmus Laboratory Work 1
Erasmus Laboratory Work 2
Yrittäjyysosaaminen

- Omaa yrittäjämäisen ajattelu- ja toimintavan
- Ymmärtää oman koulutusalan kehityssuunnat ja liiketoimintamahdollisuudet
- Osaa tuotteistaa ja kaupallistaa teknisiä tuotteita ja teollisuuden palveluita
- Tuntee yrityksen kannattavuuden osatekijät ja osaa käyttää talouden tunnuslukuja toiminnan arvioinnissa
- On saanut valmiudet perustaa yrityksen ja kehittää uutta liiketoimintaa

Esimiestaidot ja johtaminen
Projekti: tuotekehitys
Projekti: prototyyppi
Innovaatioprojekti
Yrittäjyyden mahdollisuudet liikunta-alalla
Ideasta markkinoille
Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa
Aloittavan yrityksen taloushallinto
Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen
Luokittelemattomat
Kunnossapidon perusteet
Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon työnsuunnittelu
Käyttövarmuus
Teollisuus 4.0 kunnossapidossa
Tuotanto-omaisuuden hallinta
Kunnossapidon talous
Kunnossapidon johtaminen
Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet
Robotiikan projekti
Kestävä kaivostoiminta
Geologia ja mineralogia
Avolouhinta ja murskaus
Rikastustekniikan perusteet
Kaivosalan englanti
Kustannuslaskelmat ja teollisuuspalvelut
Kaivosalan ruotsi
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kunnossapidon uudet teknologiat
Käyttövarmuus
Tuotantolaitosten sähköistys ja automaatio
Prosessiautomaatio
Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito
Kaivossuunnittelu
Kaivossuunnitteluprojekti
Maanalaiset louhinnat
Kaivosalan projekti 1
Kaivosalan projekti 2
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
YDIN2021
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

145 - 190
Perusosaaminen

(Valitaan kaikki)

40
K502K14OJ Oppimisen työvälineet ja ohjelmistot 5
K502K25OJ Matematiikan perusteet 5
K502K26OJ Fysiikan perusteet 5
K502K23OJ Insinöörin matematiikka 5
K502K24OJ Fysiikan sovellukset 5
K502K32OJ English for mechanical engineering 5
K502K31OJ Svenska för maskiningenjör 5
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
K502K107OJ Esimiestaidot ja johtaminen 5
Tuotekehitysosaaminen

(Valitaan kaikki)

40
K502K103OJ Teknisen suunnittelun perusteet 5
K502K104OJ Konetekniikan perusteet 5
K502K141OJ Teknillisen mekaniikan perusteet 5
K502K101OJ Projekti: tuotekehitys 5
K502K142OJ CAD työkaluna 5
K502K143OJ Teknillinen mekaniikka 5
K502K102OJ Projekti: prototyyppi 5
K502K144OJ Tuotteen 3D suunnittelu 5
Teollisuusosaaminen

(Valitaan kaikki)

35
K502K121OJ Tuotantotekniikan perusteet 5
K502K122OJ Valmistusmenetelmät ja materiaalit 5
K502K125OJ Materiaalien ominaisuudet 5
K502K126OJ Tehokas tuotantoympäristö 5
K502K123OJ Automaatioratkaisut 5
K502K109OJ Koneautomaation sovellukset 5
K502K124OJ Energia ja ympäristö 5
VAI_AMM2021
Ydinosaamista täydentävät vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

0 - 15
K532S23OJ Projekti: Tutustuminen arktiseen työympäristöön 5
K502K19OJ Projekti : Insinöörin työvälineet käyttöön 5
K502K15OJ Projektit ja työpajat 5
HARJ2021
Ammattia edistävä harjoittelu

(Valitaan opintopisteitä: 60)

30 - 60
KOHA121AOJ Perusharjoittelu 1 5
KOHA121BOJ Perusharjoittelu 2 5
KOHA122AOJ Ammattiharjoittelu 1 5
KOHA122BOJ Ammattiharjoittelu 2 5
KOHA123AOJ Syventävä harjoittelu 1 5
KOHA123BOJ Syventävä harjoittelu 2 5
KOHA124AOJ Ohjattu harjoittelu 1 10
KOHA124BOJ Ohjattu harjoittelu 2 20
R501RL209 Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu 5 - 10
K502K700A DDP Internship 1 15
K502K700B DDP Internship 2 15
PROF2021
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan opintopisteitä: 60)

45 - 60
Kehittämisosaaminen

(Valitaan kaikki)

15
K502K201OJ Työelämälähtöinen projekti 5
K502K202OJ Projekti: ratkaisun jäljillä 5
K502K106OJ Innovaatioprojekti 5
VAI_MOD2021
Profiloivat moduulit

(Valitaan opintopisteitä: 30)

15 - 30
KUPIMOD2021
Kunnossapidon moduuli

(Valitaan opintopisteitä: 30)

15 - 30
K502K437OJ Kunnossapidon perusteet 5
K502K438OJ Tuotantolaitosten kone- ja laitekunnossapito 5
K502K439OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5
K502K440OJ Kunnossapidon työnsuunnittelu 5
K502K441OJ Käyttövarmuus 5
K502K442OJ Teollisuus 4.0 kunnossapidossa 5
K502K443OJ Tuotanto-omaisuuden hallinta 5
K502K444OJ Kunnossapidon talous 5
K502K445OJ Kunnossapidon johtaminen 5
MATMOD2021
Materiaalitekniikan moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K502K216OJ Metallioppi 5
K502K217OJ Metallien hitsaus ja lämpökäsittely 5
K502K218OJ Materiaalien käyttäytyminen hitsauksessa 5
TKMOD2021
Tuotekehityksen moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K502K303OJ Kone- ja laitesuunnittelu 5
K502K314OJ 3D CAD jatkokurssi 5
K502K311OJ 3D tulostus ja sovellukset 5
VAI_MOD2021-K52PROBO
Robotiikan osaaminen

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
K502K446OJ Robotiikan ja palvelurobotiikan perusteet 5
K502K447OJ Robotiikan projekti 10
VAI_DDP2021
Kaksoistutkinnon projektityöt

(Valitaan kaikki)

30
K502K701A DDP Project work 1 15
K502K701B DDP Project work 2 15
KAIVOS2021
Kaivostekniikan muuntokoulutuksen opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 60)

60
R501RL200 Kestävä kaivostoiminta 5
R501RL201 Geologia ja mineralogia 5
R501RL202 Avolouhinta ja murskaus 5
R501RL203 Rikastustekniikan perusteet 5
R501RL204 Kaivosalan englanti 5
R501RL206 Kustannuslaskelmat ja teollisuuspalvelut 5
R501RL207 Kaivosalan ruotsi 5
KAIVAI2021
Vaihtoehtoiset kaivosopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

15 - 25
KAIMODA2021
Kaivoskunnossapidon moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K502K803OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5
K502K807OJ Kunnossapidon uudet teknologiat 5
K502K808OJ Käyttövarmuus 5
KAIMODB2021
Kaivoksen sähkö- ja automaatio -moduuli

(Valitaan kaikki)

15
K53SL142OJ Tuotantolaitosten sähköistys ja automaatio 5
K53SL312OJ Prosessiautomaatio 5
K502K803OJ Tuotantolaitosten sähkö- ja automaatiokunnossapito 5
KAIMODC2021
Kaivosrakentamisen moduuli

(Valitaan kaikki)

15
R501RL77OJ Kaivossuunnittelu 5
R501RL82OJ Kaivossuunnitteluprojekti 5
R501RL302 Maanalaiset louhinnat 5
R501RL205 Kaivosalan projekti 1 5
R501RL208 Kaivosalan projekti 2 5
PROF2021-LUCYRT
Yrittäjyyden perusopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 30)

0 - 30
R707LL65 Yrittäjyyden mahdollisuudet liikunta-alalla 5
YRIT1112 Ideasta markkinoille 5
YRIT1113 Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
YRIT1114 Aloittavan yrityksen taloushallinto 5
YRIT1115 Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen 5
VAP2021
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 15)

15
VVK502K401OJ Vapaasti valittava 1 5
VVK502K402OJ Vapaasti valittava 2 5
VVK502K403OJ Vapaasti valittava 3 5
K502K13OJ Näkökulmia insinöörin työhön 5
3K3124OJ 3D printing (book exam) 5
BIO2OJ Kiertotalouden perusteet 5
BIO4OJ Teollisen kiertotalouden tulevaisuus 5
3K0026OJ Erasmus Laboratory Work 1 5
3K0027OJ Erasmus Laboratory Work 2 5
OPINNÄ2021
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
MNTL100OJ Menetelmäopinnot 5
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5