Vegetable technology 2 (5cr)
Code: C-10118-CO00FU37-3001
General information
- Enrollment
- 01.12.2025 - 31.08.2026
- Registration for introductions has not started yet.
- Timing
- 01.02.2026 - 31.12.2026
- The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Institution
- South-Eastern Finland University of Applied Sciences Xamk, E-kampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 300
- Course
- C-10118-CO00FU37
Evaluation scale
1-5
Content scheduling
Opintojakso koostuu kahdesta isommasta osiosta. Tutustut kasvisten käsittelyssä käytettäviin yksikköprosesseihin laadun näkökulmasta sekä muutamiin kasvisten jalostusprosesseihin. Lisäksi tutustut syvällisesti kasvisten laatuun ja siihen vaikuttaviin tekijöihin. Tutustut opintojaksolla opettajan Learn alustalla jakamaan materiaaliin, erikseen osoitettuun kirjallisuuteen sekä tutkimusartikkeleihin. Opintojaksolla tulee erilaisia oppimista edistäviä tehtäviä sekä tenttejä, joilla oppimista arvioidaan.
Objective
Tavoitteena on syventää opiskelijoiden ymmärrystä kasvisten prosessoinnista pellolta pöytään erityisesti kasvisten laadun näkökulmasta. Opiskelija oppii tunnistamaan eri prosessointivaiheiden vaikutukset kasvisten fysikaalisiin, kemiallisiin ja mikrobiologisiin ominaisuuksiin. Opiskelija oppii arvioimaan prosessien vaikutuksia laatuun, ravintoarvoon ja säilyvyyteen. Opiskelija oppii ymmärtämään, miten teknologisia ratkaisuja hyödyntämällä voidaan valmistaa laadukkaita ja turvallisia kasvistuotteita.
Content
Opintojakso koostuu kasvisten käsittelyssä käytettävistä yksikköprosesseista, kasvisten jalostusprosesseista, kasvisten laadusta, laatuominaisuuksiin vaikuttavista tekijöistä sekä käytännön menetelmistä laadun säilyttämiseksi ja hyllyiän pidentämiseksi.
Materials
P.J. Fellows (2022). Food processing Technology. Woodhead Publishing Series in Food Science, Technology and Nutrition. W.Jongen (2002). Fruit and vegetable processing Improving Quality. Woodhead Publishing in Food Science and Technology. Opettajan alustalla jakama materiaali.
Teaching methods
Opintojakso toteutetaan kokonaan aikaan ja paikkaan sitomattomana verkko-opetuksena. Opintojakson voi suorittaa itsenäisesti työskennellen, eikä siihen sisälly ryhmätöitä tai liveluentoja. Opiskelua rytmittävät itsenäisesti/ryhmässä tehtävät oppimistehtävät ja verkkotentti/-tentit. Opettajan ohjausta on saatavilla erikseen sovittaessa Learn-alustalla. Arvioitavat tehtävät tehdään itsenäisesti tai ryhmätöinä. Kaikki tehtävät on palautettava annetussa aikataulussa. Opiskelu tapahtuu Learn-oppimisympäristössä. Opintojaksolle pääsee liittymään Learnissa opintojakson alkamispäivänä.
Employer connections
Opintojaksoon ei sisälly TKI/ työelämäyhteistyötä.
Exam schedules
Opintojakso muodostuu verkossa jaettavasta oppimateriaalista, johon opiskelijan tulee tutustua sekä oppimistehtävistä, jotka opiskelija suorittaa annetun aikataulun puitteissa / itselleen sopivana ajankohtana. Opintojaksolla on tenttejä (1-2), joiden hyväksyttyyn suoritukseen vaaditaan 50 % oikein (jokaisesta tentistä saatava 50% oikein). Opintojaksolla on lisäksi oppimistehtäviä, jotka arvioidaan erillisten kriteerien mukaisesti.
International connections
Ei kansainvälistä yhteistyötä
Student workload
1 op vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Todellinen työmäärä riippuu opiskelutaidoista ja aiemmasta osaamisesta. 5 op:n opintojaksolla opiskelijan työmäärä on n. 135 t, joka koostuu itsenäisestä, ohjeiden mukaisesta työskentelystä, opiskelumateriaalin läpikäymisestä ja tentistä/tenteistä.