Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointia ruuasta 1: Vegaania ja kasvisruokaa (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-10118-CO00FP84-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
04.11.2024 - 06.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.01.2025 - 31.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Kaakkois-Suomen Ammattikorkeakoulu, E-kampus
Opetuskielet
suomi
Paikat
15 - 200
Opintojakso
C-10118-CO00FP84

Arviointiasteikko

1-5

Sisällön jaksotus

Kasvisruoka eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuosituksissa. Ravintoaineiden ja proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa Monipuolinen ja ympäristötietoinen elintarvikevalikoima kasvisruokavalioissa ( sesonki, lähiruoka ja luomu) Täysipainoisen ja terveyttä ylläpitävän kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi Oppimista syventävä case-tehtävä; oma aihe tai voi valita tarjolla olevista Englanniksi

Osaamistavoitteet

Tavoitteena on oppia eri ikä- ja kohderyhmille sopivan maukkaan, monipuolisen ja terveyttä edistävän kasvis- ja vegaaniruuan suunnittelua ja toteuttamista ravitsemussuositusten ja tutkitun tiedon pohjalta. Tavoitteena on oppia arvioimaan ja tarvittaessa laskemaan ruokavalion ravintosisältöä ja tekemään ruokavalioon muutoksia ravitsemuksellisesti täysipainoisen kasviruokavalion toteuttamiseksi. Lisäksi perehdytään kasvisruokavalion kriittisiin ravintoaineisiin ja proteiininlähteisiin ja elintarvikkeiden monipuoliseen valintaan ja käyttöön eri tilanteissa myös ilmastovaikutusten näkökulmasta.

Sisältö

Kasvisruoka eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuosituksissa. Ravintoaineiden ja proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa Monipuolinen ja ympäristötietoinen elintarvikevalikoima kasvisruokavalioissa ( sesonki, lähiruoka ja luomu) Täysipainoisen ja terveyttä ylläpitävän kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi. Oppimista syventävä case-tehtävä.

Oppimateriaalit

Opiskelumateriaali on Learn alustalla linkkeinä, tallennettuina luentoina ja emateriaalina, tentteinä ja tehtävinä. Lisäksi voi käyttää kirjallisuuttaa, joista annetaan ohjeet opintojaksolla.

Opetusmenetelmät

Opintojakso toteutetaan Xamkin Learn opintojaksoalustalla ja on Nonstop verkko-opintojakso. Liittymisestä opintojaksolle toimitetaan ohjeet. Opintojakson suorittamisen info on tallenteena alustalla. Opinnoissa voit edetä omaan tahtiin materiaalin ja luentojen avulla. Suositus 5 opintopisteen suoritusajaksi on 2- 3 kk. Opintojaksolla ei ole aikatauluun sidottuja luentoja eikä ryhmätehtäviä. Keskeiset teemat ja niiden laajuudet: Kasvisruoka eri ikä- ja kohderyhmien ravitsemussuosituksissa 1 op Täysipainoinen kasvisruoka: ravintoaineiden ja proteiinin lähteet kasvisruokavalioissa 1 op Monipuolinen ja ympäristötietoinen elintarvikevalikoima kasvisruokavalioissa 1 op Täysipainoisen ja terveyttä ylläpitävän kasvisruokavalion suunnittelu, toteuttaminen ja arviointi 1 op Oppimista syventävä case-tehtävä 1 op Tämä on CampusOnline-toteutus, eikä ole tarkoitettu Xamkin tutkinto-opiskelijoille.

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Case tehtävän ja muut tehtävät voi kytkeä omaan henkilökohtaiseen elämään, omaan työhön ja ammattiin.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksolla on kunkin teeman alla verkkotenttejä ja tehtäviä, joita voi suorittaa joustavasti oman aikataulun mukaan ja haluamassaa järjestyksessä opintojen aikana. Opinnoille on laadittu suositussuoritusaikataulu, jota noudattamalla opinnot saa hyvin suoritettua määräajassa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yksi opintopiste vastaa noin 27 h opiskelijan työtä. Tällä opintojaksolla opisikelijan työmäärä on 5 op x 27 h eli noin 135 h, joka koostuu verkkoluennoista, kirjallisuuteen ja materiaaliin tutustumisesta, tehtävistä ja verkkotenteistä. Todelliseen työmäärään vaikuttavat opiskelutaidot ja aiempi osaaminen aihepiiristä.

Siirry alkuun