Hyvinvointia ravitsemuksella MAA23SP, MAB23SP (5 op)
Toteutuksen tunnus: C-02537-MA00BE85-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
01.08.2024 - 15.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
01.09.2024 - 31.07.2025
Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Korkeakoulu
- Savonia-ammattikorkeakoulu
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 1000
- Opintojakso
- C-02537-MA00BE85
Arviointiasteikko
H-5
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa - kertoa suomalaisten ravitsemussuositusten keskeisen sisällön ja soveltaa tietoa käytäntöön - kuvata miten suomalaiset syövät ja nimetä ruokavalion keskeiset haasteet - määritellä ravitsemispalveluiden merkityksen hyvinvoinnin edistämisessä - nimetä keskeisimmät erityisruokavaliot ja hyödyntää tietoa ruokapalveluissa - tunnistaa laadukkaan ravitsemusviestinnän ja hakea tietoa luotettavista lähteistä - mitata ruokavalion toteutumista ja analysoida sen laatua suhteessa ravitsemissuosituksiin
Suoritustavat
Opintojakso toteutetaan verkko-opintona.
Sisältö
- suomalaisten ravitsemus - erityisruokavaliot - ruoka ravintoaineiden lähteenä ja hyvinvointiin vaikuttavana tekijänä - laadukas ravitsemusviestintä ja tutkimus - terveellinen ruoka markkinavalttina ravitsemispalveluissa - ruokavalion laadun mittaaminen ja analysointi
Oppimateriaalit
Suomalaiset ravitsemussuositukset ja FinRavinto tutkimukset 2017. Muu materiaali ilmoitetaan opintojakon aikana
Opetusmenetelmät
Tällä opintojaksolla perehdytään hyvinvointia edistävään ravitsemukseen yleisesti ravitsemussuositusten sisällön sekä omien ruokavalintojen tarkastelun kautta. Lisäksi tutustutaan suomalaisten ruuankäyttöön ja ravitsemukseen sekä ravitsemispalveluiden rooliin terveellisten ruokavalintojen mahdollistajana. Myös keskeisimmät erityisruokavaliot ja niiden soveltaminen ravitsemisalalla tulevat tutuksi opintojakson aikana. Opintojakso toteutetaan verkkototeutuksena, mikä mahdollistaa joustavan opiskelun ajasta ja paikasta riippumatta. Opiskelija suorittaa non-stop verkko-opintojakson itsenäisesti omien aikataulujensa puitteissa. Opiskelija perehtyy tarjottuihin oppimateriaaleihin sekä suorittaa hyväksytysti kurssin tentin, ravitsemuspassin sekä ruokapäiväkirja-reflektiotehtävän ja keskustelutehtävän. Opintojakso ei sisällä lähiopetusta. Opintojakson hyväksytty suoritus muodostuu tenttien sekä oppimistehtävien hyväksytyistä suorituksista. Opettajat tarkastavat opiskelijoiden suoritteet kolmesti lukuvuoden sisällä (1.9.2024 - 31.5.2025 välillä). Opintosuorituksien arviointiajankohdat ovat kahden viikon sisään seuraavista ajankohdista: 30.11, 28.2 ja 15.5. Mikäli opiskelija haluaa arvioinnin syyslukukaudella (ennen joulua), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 30.11. mennessä ja vastaavasti, mikäli suorituksen haluaa kevätlukukaudella (ennen kesää), kaikki opintosuoritukset tulee olla palautettuna 15.5. mennessä. Kesäopintosuorituksia (1.6.25-31.7.25 tehtyjä) arvoidaan elokuussa 2025. Opiskelija saa kurssista opintopisteet suoritettuaan tentit ja oppimistehtävät hyväksytysti.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
1 opintopiste vastaa 27 tuntia opiskelijan työtä, eli työmäärä tällä opintojaksolla on 135 h. Oppimistehtävien ja verkkotenttien aikataulut ovat joustavia ja opiskelijan oman aikataulun mukaan suoritettavia. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.