Siirry suoraan sisältöön

Vastuullinen ruoantuotanto (5 op)

Toteutuksen tunnus: C-02471-LM00DF17-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
02.07.2024 - 01.05.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
01.08.2024 - 13.05.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
5 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Korkeakoulu
Oulun ammattikorkeakoulu
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 100
Opintojakso
C-02471-LM00DF17

Arviointikriteerit

Opiskelija tietää vastuullisuuden käsitteen ja sen eri näkökulmat. Opiskelija tuntee maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät. Hän ymmärtää, että ravinnekierto ja monimuotoisuus ovat merkityksellisiä kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää millä tavoin eläinten hyvinvointi on osa vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tuntee ainakin jonkin tuotantoeläimen lajinmukaisen käyttäytymisen ja osaa tunnistaa eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää, että bioturvallisuus ja ruokaturva sekä eläinten hyvinvointi ovat yhteydessä toisiinsa. Opiskelija tuntee tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn menetelmiä ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön perusteet.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Tavoitteet

Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden käsitteen ja osaa pohtia ruoantuotantoa vastuullisuuden eri näkökulmista. Opiskelija tietää maaperän ja pellon kasvukunnon tekijät sekä ymmärtää ravinnekierron ja monimuotoisuuden merkityksen kasvintuotannolle ja sen ympäristövaikutuksille. Opiskelija tunnistaa peltoviljelyn vastuullisuuteen liittyviä toimenpiteitä tilatasolla. Opiskelija ymmärtää eläinten hyvinvoinnin merkityksen osana vastuullista ruoantuotantoa. Opiskelija tunnistaa tuotantoeläinten luontaisen käyttäytymisen ja osaa havainnoida ja arvioida eläinten hyvinvointiin liittyviä tekijöitä tuotanto-olosuhteissa. Opiskelija ymmärtää bioturvallisuuden ja ruokaturvan sekä eläinten hyvinvoinnin yhteyden. Opiskelija osaa tarttuvien eläintautien ennaltaehkäisyn keskeiset menetelmät ja vastuullisen mikrobilääkkeiden käytön periaatteet.

Suoritustavat

Itsenäisesti suoritettava verkkototeutus.

Suoritustavat

Verkkotentit ja oppimistehtävät

Sisältö

Maan fysikaaliset, kemialliset ja biologiset ominaisuudet Maan kasvukuntoon vaikuttaminen Viljelyn monimuotoisuus- ja ympäristövaikutukset Eläinten hyvinvointi ja luontainen käyttäytyminen Bioturvallisuus ja tarttuvat eläintaudit Mikrobilääkkeiden käyttö kotieläintuotannossa

Oppimateriaalit

Kaikki opintojakson materiaali ilmoitetaan Moodle-alustalla.

Opetusmenetelmät

Itsenäisesti verkossa suoritettava nonstop -opintojakso. Itsenäisen opiskelun tukena käytetään luentotallenteita ja verkkomateriaalia. Opintojaksolla hyödynnetään Uudistavan viljelyn e-opistoa ja osana opintojaksoa voi suorittaa e-opiston sertifikaatin: https://www.uudistavaviljely.fi/

Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö

Opintojaksolla hyödynnetään Baltic Sea Action Groupin Uudistavan viljelyn e-opistoa. Bioturvallisuus -osio on toteutettu yhteistyössä Terve karja kannattaa -hankkeen kanssa. Opintojaksolla pohditaan vastuullisuutta todellisen maatilan näkökulmasta.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opiskelija suorittaa vaaditut osa-alueet oman aikataulunsa mukaisesti.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Valinnaisista suoritustavoista sovitaan opettajan kanssa henkilökohtaisesti.

Siirry alkuun