Siirry suoraan sisältöön

Dronen lennättämisen perusteet (5 op)

Toteutuksen tunnus: R504TL216-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.12.2023 - 31.12.2023

Ajoitus

01.01.2024 - 01.06.2024

Laajuus

3 - 5

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Toteutustapa

60 % Lähiopetus, 40 % Etäopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, tieto- ja viestintätekniikka

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 20

Tutkinto-ohjelma

  • Tieto- ja viestintätekniikan koulutus

Opettaja

  • Tauno Tepsa

Vastuuhenkilö

Tauno Tepsa

Opiskelijaryhmät

  • R54T21S
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus (päiväopinnot), syksy 2021
  • R54T22S
    Tieto- ja viestintätekniikan koulutus (päiväopinnot), syksy 2022

Tavoitteet

Opiskelija perehtyy dronen lennättämisen tekniikkaan, ilmailuun liittyviin säädöksiin ja lainsäädäntöön, sekä suorittaa käytännön lennättämisharjoitukset.

Sisältö

Dronen lennättämiseen ja teknologiaan liittyvät periaatteet, käsitteet ja teoreettiset näkökulmat
Dronen lennättämiseen liittyvä lainsäädäntö
Käytännön lennätysharjoitukset

Aika ja paikka

opintojakso suoritetaan itsenäisesti 1.6.2023 - 31.12.2023 välisenä aikana.

Oppimateriaalit

Kaikki tarvittava oppimateriaali tarjotaan opintojakson työtilassa, johon pääsee opintojaksolle ilmoittautumisen jälkeen. Kaikki tarvittava oppimateriaali tarjotaan opintojakson työtilassa, johon pääsee opintojaksolle ilmoittautumisen jälkeen. Osa materiaalista on englanninkielisiä.

Opetusmenetelmät

Opintojakso suoritetaan itsenäisesti opiskelemalla osatoteutuksiin liittyvät kurssit ja suorittamalla niiden läpäisyyn vaadittavat opintosuoritukset. Kyseiset kurssit vaativat rekisteröitymisen palvelun tarjoajan järjestelmiin ja niihin liittyy opintosuorituksia, kuten verkossa suoritettava loppukoe.

Osa opintojakson materiaaleista on englanninkielisiä.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojakson osasuoritusten tentit voi tehdä itsenäisesti haluamanaan ajankohtana. Lennätysharjotiuksen suoritus sovitaan opintojakson luennoitsijan kanssa. Ohjeistus tulee opintojakson työtilaan. Pääsyoikeuden ja tunnuksen saa automaattisesti ilmoittautumisen jälkeen.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojaksolla ei ole vaihtoehtoisia suoritustapoja. Opintojakso kuuluu yhteisiin vapaasti valittaviin opintoihin.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Opintojakso suoritetaan arvosanalla Hyv/ Hyl (0). Opintojakson pakolliset osat on suoritettava hyväksytysti jotta voi saada 3op suuruisen suoritusmerkinnän. Vapaavalintaisien osien todistetusti hyväksytyn suorittamisen jälkeen voi saada 1 – 2op lisää. Opintojakson maksimiopintopistemäärä on 5op.

Sisällön jaksotus

Opintojaksolle voi ilmoittautua milloin tahansa lukuvuoden aikana, mutta lennätysharjoitukset järjestetään 1.9. – 20.12. ja 2.1 – 31.5. välisenä aikana.
Dronen lennättämisen perusteet -opintojakson työtilaan palautetaan osasuorituksiin liittyvät dokumentit tehtävien palautuksina. Kun pakolliset osiot (Dronemaster course 2op ja Lennätysharjoitukset 1 op) on suoritettu hyväksytysti, saa opiskelija 3op suoritusmerkinnän. Jos opiskelija suorittaa lisäksi Traficomin verkkoteoriakokeen (A1 ja A3) 1op ja maksullisen valvotun lisäteoriakokeen (1op) opintopistemäärä nousee vastaavasti 4op tai 5op laajuiseksi. Lennätysharjoitukset suoritetaan valvotusti opintojakson vastuuopettajan ohjeistuksen mukaisesti.

Lisätietoja opiskelijoille

Dronemaster course: https://www.dronemaster.fi/
droneinfo: https://www.droneinfo.fi/fi

Arviointiasteikko

Hyväksytty/Hylätty

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opiskelija osaa dronen lennättämisen tekniset edellytykset ja hallitsee asiaankuuluvan lainsäädännön ja ilmailuun liittyvät säännökset dronen lennättäjän pätevyyden edellyttämällä tavalla.

Opintojakso suoritetaan arvosanalla Hyv/ Hyl (0). Opintojakson pakolliset osat on suoritettava hyväksytysti jotta voi saada 3 op suuruisen suoritusmerkinnän. Vapaavalintaisien osien todistetusti hyväksytyn suorittamisen jälkeen voi saada 1 – 2 op lisää. Opintojakson maksimiopintopistemäärä on 5 op.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Opintojakso suoritetaan itsenäisesti opiskelemalla osatoteutuksiin liittyvät kurssit ja suorittamalla niiden läpäisyyn vaadittavat opintosuoritukset. Kyseiset kurssit vaativat rekisteröitymisen palvelun tarjoajan järjestelmiin ja niihin liittyy opintosuorituksia, kuten verkossa suoritettava loppukoe.