Siirry suoraan sisältöön

Betonirakenteiden suunnittelu (8 op)

Toteutuksen tunnus: R501RL124-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

02.10.2023 - 15.12.2023

Ajoitus

15.01.2024 - 10.05.2024

Laajuus

8 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Opettaja

  • Ville Airas

Vastuuhenkilö

Ville Airas

Opiskelijaryhmät

  • RA51R21S
    Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2021
  • R51R21S
    Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (päiväopinnot), Rovaniemi, syksy 2021

Tavoitteet

Opiskelija tuntee materiaalin rakennetekniseen käyttäytymiseen vaikuttavat ominaisuudet ja osaa huomioida niitä kantavien rakenteiden valinnassa ja suunnittelussa.

Opiskelija osaa opintojakson suoritettuaan mitoittaa vaativia betonirakenteita.

Sisältö

Betoni materiaalina mitoituksen kannalta. Rakenneosien mitoittaminen Eurokoodin mukaisesti. Palkkien, pilareiden sekä laattojen mitoitus. Betoniraudoituksen suunnittelu sekä raudoituspiirustusten ja luetteloiden tekeminen.

Aika ja paikka

Opintojakso toteutetaan keväällä 2024. Noin puolet opintojaksoon sisältyvästä opetuksesta toteutetaan lähipäivien aikana (erikseen ilmoitettavina ajankohtina) Lapin AMK, Rantavitikan kampuksella (Jokiväylä 11, Rovaniemi). Loput opetuskerrat toteutetaan Zoom- verkkoympäristössä.

Oppimateriaalit

Opintojaksolla Moodle verkkoympäristössä jaettava materiaali. Luentojen yhteydessä mainittava muu kirjallisuus, jota ei löydy netistä. Kyseessä on etupäässä eurokoodien julkaisuja sekä By 211 Betonirakenteiden suunnittelun oppikirja Osat 1 ja 2, 2014. Kyseisisiä julkaisuja voi lainata kirjastosta tai hankkia omaksi (joistakin mahdollista saada opiskelija-alennukset), mutta opintojakson suorittaminen ei näitä edellytä.

Opetusmenetelmät

Luennot, tuntiharjoitukset, harjoitustyö ja tentti.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Tentti pidetään erikseen ilmoitettuna ajankohtana opintojakson lopulla. Uusintamahdollisuuksia järjestetään tarpeen mukaan.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija hallitsee materiaalin rakennetekniseen käyttäytymiseen vaikuttavat ominaisuudet sekä hallitsee yleiset mitoitustarkastelut.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija hallitsee materiaalin rakennetekniseen käyttäytymiseen vaikuttavat ominaisuudet sekä hallitsee yleiset mitoitustarkastelut. Lisäksi opiskelija osaa soveltaa hallitsemiaan mitoitustarkasteluita eli suunnitella ja mitoittaa vaativia teräsbetonisia rakenteita ja rakennusosia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija hallitsee materiaalin rakennetekniseen käyttäytymiseen vaikuttavat ominaisuudet sekä hallitsee yleiset mitoitustarkastelut. Opiskelija osaa soveltaa hallitsemiaan mitoitustarkasteluita eli suunnitella ja mitoittaa vaativia teräsbetonisia rakenteita ja rakennusosia. Lisäksi hän ymmärtää yksittäisten valintojen vaikutuksen koko rakennuksen kantavien osien toimintaan ja osaa soveltaa niitä erilaisiin rakennekokonaisuuksiin tapauskohtaisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioitavat suoritukset ovat tentti ja harjoitustyöt. Harjoitustyöt arvioidaan hyväksytty - hylätty menetelmällä. Harjoitustyön vaikutus opintojakson arvosanaan +-1.

Arviointiasteikko: Kiitettävä 5 - Tyydyttävä 1 - Hylätty

Sekä tentti, että harjoitustyö tulee olla hyväksytysti suoritettuja.

Esitietovaatimukset

Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet ja rakenteiden mekaniikka opintojaksot tulee olla suoritettuna