Siirry suoraan sisältöön

Lämmitystekniikka (5 op)

Toteutuksen tunnus: R501RL102-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 15.09.2023

Ajoitus

30.08.2023 - 15.12.2023

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

0 - 50

Tutkinto-ohjelma

  • Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutus

Opettaja

  • Maria Tikka

Vastuuhenkilö

Maria Tikka

Opiskelijaryhmät

  • RA51R21S
    Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (monimuoto-opinnot), Rovaniemi, syksy 2021

Tavoitteet

Opiskelija tuntee perustiedot asuinrakennusten, julkisten ja PK-teollisuustilojen lämmitystavoista ja lämmitysjärjestelmien toiminnoista. Opiskelija tuntee perustiedot kaukolämmityksen teknisistä ratkaisuista sekä kaukolämpöverkon ratkaisuista ja lämmöntuotannon suunnittelusta ja käytöstä.

Sisältö

Lämmitysmuodot ja niiden toimintaperiaatteet. Eri lämmitysjärjestelmien laitteistot ja niiden toiminta. Lämmitysjärjestelmän valinnan perusteet ja lämmöntarpeen määritys. Energiantarpeen ja kulutusvaihteluiden arviointi. Kaukolämmön kuluttajalaitteet ja energianmittaus. Kaukolämmön tuotanto, lämmitysvoimalaitosten perusperiaatteet, eri polttoaineet. Energiamuotojen kannattavuustarkastelu.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa selittää eri lämmitystapojen toimintaperiaatteet ja laitteistot pääpiirteittäin. Opiskelija osaa selittää kaukolämmityksen keskeiset tekniset ratkaisut pääpiirteittäin. Opiskelija osaa arvioida energiantarpeen ja kulutusvaihtelut avustettuna.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää eri lämmitystapojen toimintaperiaatteet ja laitteistot. Opiskelija osaa selittää kaukolämmityksen keskeiset tekniset ratkaisut. Kirjallisissa tuotoksissa opiskelija käyttää perustelevaa ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Opiskelija osaa arvioida energiantarpeen ja kulutusvaihtelut itsenäisesti.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa selittää eri lämmitystapojen toimintaperiaatteet ja laitteistot. Opiskelija osaa selittää kaukolämmityksen keskeiset tekniset ratkaisut. Kirjallisissa tuotoksissa opiskelija käyttää perustelevaa, arvioivaa ja virheetöntä ammatti- ja asiakieltä. Opiskelija osaa arvioida energiantarpeen ja kulutusvaihtelut itsenäisesti ja ajankäyttö on suunnitelmallista.