Siirry suoraan sisältöön

Verkkosivujen toteutus ja julkaisu (5 op)

Toteutuksen tunnus: T42T304OJ-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.03.2023 - 05.11.2023

Ajoitus

06.11.2023 - 17.12.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Toteutustapa

Etäopetus

Yksikkö

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely

Opetuskielet

  • Suomi

Paikat

1 - 60

Tutkinto-ohjelma

  • Tietojenkäsittelyn koulutus

Opettaja

  • Johanna Vuokila

Vastuuhenkilö

Johanna Vuokila

Opiskelijaryhmät

  • TA42T23S
    Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (verkko-opinnot), Tornio, syksy 2023

Tavoitteet

Osaat suunnitella ja toteuttaa verkkosivun HTML-kielen ja tyylitiedostojen avulla. Osaat suunnitella verkkosivun julkaisuympäristön ja julkaista sivun sen avulla.

Sisältö

- HTML-kielen ja tyylitiedostojen perusteet ja käyttö
- Johdanto kuvankäsittelyyn ja sen työvälineisiin
- Verkkosivun suunnittelu ja toteuttaminen
- Verkkosivun julkaisuympäristön suunnittelu ja rakentaminen

Aika ja paikka

Verkkokurssi, jonka luennot järjestetään zoomissa.

Oppimateriaalit

Oppimateriaalit esitetään toteutussuunnitelmissa.
Opiskelevat aihealueet ovat: html, css ja bootstrap, joista löytyy paljon lisämateriaalia.

Opetusmenetelmät

Luennot, valmiit videot, tehtävät, lopputyö

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opiskelija voi esittää esimerkiksi näytöllä html, css, bootstrap osaamisensa.

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1.

Suunnittelet ja toteutat verkkosivun HTML- kielellä. Tunnistat keinoja tyylitiedostojen hyödyntämiseen. Julkaiset verkkosivun.

Tyydyttävä 2.

Osaat käyttää tyylitiedostoa verkkosivun ulkoasun muuttamiseen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3

Hyödynnät erilaisia HTML-kielen elementtejä ja asemointimalleja verkkosivun rakenteen toteuttamisessa.

Hyvä 4

Yhdistelet erilaisia HTML-elementtejä toimivaksi kokonaisuudeksi asettelumallin avulla.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5

Analysoit tuottamasi verkkosivun toteutuksen ja rakenteen ja laadit verkkosivulle jatkokehityssuunnitelman.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arviointikriteereissä kuvataan opintojaksolla tehtävän arvioitavan lopputyön arvosana. Opiskelija saa opintojakson arvosanan tästä työstä. Opiskelijan tulee palauttaa kaikki muut opintojakson tehtävät, joita on noin 20 lopputyön lisäksi.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Arvosanoissa 1-2 ei vaadita bootstrapin käyttöä. Jos olet tavoittelemassa arvosanoja 3-5 tulee työsi käyttää bootstrappia.

Arvointi:

Tyydyttävä 1

Suunnittelet, toteutat ja julkaiset yksinkertaiset verkkosivut sopivilla välineillä. Suunnitelmassa ja toteutuksessa on virheitä ja puutteita.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joissa on vähän kuvia ja tekstejä. Olet siirtänyt sivut nettiin. Et ole kiinnittänyt huomiota juurikaan sivun asetteluun ja muotoiluun. Olet käyttänyt vain yksinkertaisia elementtejä. Olet saanut elementit sivuille käyttämällä jotakin layouttia, joka ei ole onnistunut täysin, jolloin elementit eivät sijoitu aivan kuten haluaisit. Sivustolla on toimiva navigaatio, eli ratkaisussa on useita sivuja. Pelkkä yhden html-sivun palauttaminen ei ole hyväksyttävä palautus. Sivujen tekemiseen on mennyt vain vähän aikaa (alle 10 h). Et ole käyttänyt bootrapin gridiä, css-gridia tai flexboxia.

Tyydyttävä 2
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset yksinkertaiset verkkosivut sopivilla välineillä. Suunnitelmassa ja toteutuksessa on jonkin verran puutteita.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joissa on kohtuullisesti tekstiä ja kuvia. Olet yrittänyt jakaa sivua osiin joko gridillä, flexboxilla, tai bootstrapin gridillä. Toteutuksessa on kuitenkin puutteita, esimerkiksi sivun muotoilussa, tasauksissa ja layouteissa. Olet käyttänyt sivun tekemiseen vain vähän aikaa (alle 10h)

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Hyvä 3
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset verkkosivut sopivilla välineillä vaatimusmäärittelyn mukaisesti. Verkkosivut ovat toiminnallisuudeltaan hyvät.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joissa muodostuu kuva siististä sivustosta. Olet käyttänyt flexboxia, css-gridiä. Olet noudattanut vaatimuksia, ja olet käyttänyt hyvin opintojaksolla opittuja elementtejä ja muotoiluja. Olet kiinnittänyt huomiota siihen miltä sivu näyttää, ja kuinka elementit sijoittuvat hyvin. Olet myös käyttänyt aikaa sivuston sisällön luomiseen. Olet käyttänyt sivun tekemiseen kohtuullisesti aikaa (n. 10-15 tuntia). Sivusi käyttää bootstrappia, ja se skaalautuu aika hyvin, tässä voi ilmentyä kuitenkin jotain vaillinaisuuksia, kuten kaikki elementit eivät skaaludu yhtä hyvin.

Hyvä 4
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset monielementtisiä verkkosivuja sopivilla välineillä. Olet perehtynyt syvällisesti verkkosivuratkaisujen mahdollisuuksiin ja soveltanut oppimaasi.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joista välittyy monipuolinen elementtien, layoutin sekä muotoilun toteuttaminen. Olet käyttänyt sekä grid että flexbox -tekniikkaa, ja muokannut ulkoasua runsaasti. tekemiseen kohtuullisesti aikaa (n. 10-20 tuntia). Sivusi käyttää bootstrappia, ja se skaalautuu hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Suunnittelet, toteutat ja julkaiset monielementtisiä verkkosivuja sopivilla välineillä. Olet perehtynyt verkkosivujen tuottamiseen syvällisesti ja soveltanut oppimaasi laajasti omassa työssäsi.

-> käytännössä: olet toteuttanut 4-5 sivua, joista välittyy viimeistelty koodaus. Olet käyttänyt erittäin monipuolisesti opintojaksolla opittuja asioita. Sivun muotoilun ja layout on moitteetonta, ja ulkoasun muokkaus on viimeisteltyä. Olet käyttänyt CSS-muotoilua erittäin monipuolisesti sekä asemointi ja asettelu on moitteetonta. Olet käyttänyt paljon aikaa sivun sisällön, toiminnallisuuden ja ulkonäön muokkaamiseen. Sivusi käyttää bootstrappia, ja se skaalautuu hyvin. (10-20 tuntia tai enemmän) (huomaa, että arvosanaan viisi päätyminen tarkoittaa, että myös kaikki aikaisemmat vaatimukset täyttyvät, esimerkiksi nelosen kriteerit)

Esitietovaatimukset

Tunnet tietojärjestelmien ja niiden suunnittelun perusteet
Osaat virtualisoida tietokoneita ja siirtää tietoa niiden välillä