Eläintuotannon suunnittelu (5 op)
Toteutuksen tunnus: R601ML16OJ-19004
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 14.03.2022 - 16.08.2022
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 23.08.2022 - 15.12.2022
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 5 op
- TKI-osuus
- 5 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- Agrologikoulutus
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 30
- Koulutus
- Maaseutuelinkeinojen koulutus
- Opettajat
- Laura Post
- Kirsi Muuttoranta
- Vastuuopettaja
- Kirsi Muuttoranta
- Ryhmät
-
R61M21SAgrologikoulutus, Rovaniemi, syksy 2021
- Opintojakso
- R601ML16OJ
Arviointiasteikko
H-5
Sisällön jaksotus
Ilmoitetaan Moodlessa. Kurssi tuo tietoa samaan aikaan olevalle "Poro-, kotieläin-, kasvi- ja metsätuotannon suunnittelu tilatasolla" -opintojaksolle.
Tavoitteet
Opiskelija osaa keskeisimmät eläintuotantosuunnat ja suunnitella dieetin tuotanto- ja ravinnonkäyttötehokkuus, eläinten hyvinvoinnin ja ympäristönäkökulmat huomioiden. Tunnistaa elintarviketeollisuuden sivutuotteiden hyödyntämismahdollisuuksia eläinten rehuksi. Osaa valita jalostuseläimiä.
Sisältö
Tieto puuttuu
Aika ja paikka
AC, mahdolliset tilavierailut, Louen koulutila
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan Moodlessa
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät, ryhmätyöt, ruokintasuunnitelman tekeminen eri eläimille, projektiopinnot
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Yhteistyö Louen koulutilan, ProAgrian sekä eri eläintilojen kanssa.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Arvioitavat tehtävät, ei tenttiä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Ilmoitetaan Moodlessa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin (nauta, poro ja lammas). Tietää eläinvalinnan lähtökohdat.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja vertailla vaihtoehtoja. Osaa jalostusmenetelmien perusteet.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa suunnitella eri tuotantovaiheessa oleville eläimille dieetin ja arvioida niiden tuotantovaikutuksia. Osaa arvioida eri jalostusmenetelmiä (nauta, poro ja lammas)
Esitietovaatimukset
NULL
Lisätiedot
Moodlessa
Avoimen amkin opiskelijoiden paikat: max 10 paikkaa.