Siirry suoraan sisältöön

Hyvinvointi- ja terveysteknologian tuotekehitys (5op)

Opintojakson tunnus: C-02507-YTY250008

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi
Korkeakoulu
Satakunnan ammattikorkeakoulu

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää hyvinvointi- ja terveysteknologian tuotekehitysprosessia, sen reunaehtoja ja regulaatiota sekä ennakoivan kehittämisen merkitystä. Opiskelija osaa soveltaa asiakaslähtöisen tuotekehityksen periaatteita ja prosessia. Opiskelija osaa selittää hyvinvointiteknologian soveltamisalueita ja tunnistaa uudenlaista hyödyntämistä mahdollistavien teknologioiden merkityksiä. Opiskelija osaa perustella älykkäiden teknologioiden käyttöönottoa erilaisissa ympäristöissä käyttäjäkeskeisyys huomioiden. Opiskelija osaa arvioida tuotteistamisen etuja ja ominaisuuksia sekä markkinoinnin merkitystä osana tuotteistamisprosessia.

Sisältö

Asiakaslähtöisyys tuotekehityksessä; teknologiasisältöisten palveluiden kehittäminen, tuotekehitysprosessi ja prototypointi; ennakoinnin merkitys teknologioiden ja hyvinvoinnin palveluiden kehittämisessä; teknologioiden hyödyntämismahdollisuudet hyvinvointialalla; tuotekehityksen regulaatiot, markkinointi ja mainostaminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää asiakaslähtöisessä hyvinvointi- ja terveysteknologian tuote- ja palvelukehityksessä tarvittavaa käsitteistöä sujuvasti ja systemaattisesti. Hän tunnistaa luotettavia tutkimus- ja lähdeaineistoja ja käyttää niitä tarkoituksenmukaisesti soveltaen tutkimuseettisiä periaatteita omassa toiminnassaan ja toimien hyvän tieteellisen käytännön periaatteita huomioiden. Opiskelija perustelee toimintaansa ja käyttää alansa erityisosaamista vastaavia tietoja ja uusia ratkaisuja kehittämisen ja päätöksenteon tukena tunnistaen ennakoinnin merkityksen hyvinvoinnin kehittämisessä. Opiskelija ymmärtää monialaisen osaamisen sekä asiakkaan osallistamisen keskeisen merkityksen tuote- ja palvelukehityksessä sekä ymmärtää hyvinvointi- ja terveysteknologian tuotekehitysprosessin reunaehtoja ja regulaatiota. Hän tiedostaa jatkuvan kehittymisen tarpeen. Opiskelija on perehtynyt hyvinvointi- ja terveysteknologian tuotekehityksen tietoperustaan ja soveltaa sitä kehittämistoimia valmistellessaan.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija selittää ja käyttää asiakaslähtöisessä hyvinvointi- ja terveysteknologian tuote- ja palvelukehityksessä tarvittavaa käsitteistöä tarkoituksenmukaisesti ja asiantuntevasti. Hän arvioi alan tutkimusten ja lähdeaineistojen luotettavuutta käyttäen niitä johdonmukaisesti hyvän tieteellisen käytännön periaatteiden mukaisesti. Hänen toimintansa on vastuullista ja eettiset periaatteet huomioivaa. Opiskelija soveltaa monialaista osaamista, asiakkaan osallistamista ja ottaa huomioon regulaatiot ja reunaehdot hyvinvointi- ja terveysteknologian tuote- ja palvelukehityksessä. Opiskelija tunnistaa tilanteita, joissa ennakoivia ratkaisuja voidaan hyvinvoinnin kehittämiseksi innovoida. Opiskelija suhteuttaa monialaista tietoa innovatiivisten ratkaisujen kehittämiseksi ja toimii tavoitteellisesti ja tilannekohtaisesti. Hän hyödyntää laaja-alaista ja monipuolista hyvinvointi- ja terveysteknologian tuotekehityksen tietoperustaansa sekä tiedostaa oman jatkuvan kehittymisen tarpeensa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää asiakaslähtöisessä hyvinvointi- ja terveysteknologian tuote- ja palvelukehityksessä tarvittavaa käsitteistöä asiantuntevasti osoittaen hallitsevansa kokonaisuuksia. Hän arvioi kriittisesti alan tutkimusten ja lähdeaineistojen luotettavuutta ja soveltaa niitä laajasti ja asiantuntevasti hyvän tieteellisen käytännön periaatteiden mukaisesti. Hänen toimintansa on vastuullista ja eettisiä periaatteita noudattavaa. Opiskelija arvioi ja soveltaa perustellen monialaista osaamista, asiakkaan osallistamista ja ymmärtää kokonaisvaltaisesti regulaatiot ja reunaehdot hyvinvointi- ja terveysteknologian tuote- ja palvelukehityksessä. Opiskelija esittelee ennakoivia ratkaisuja hyvinvoinnin kehittämiseksi. Hän osaa kehittää innovatiivisia, eri alojen tietoja yhdistäviä ratkaisuja omaa osaamistaan kokonaisvaltaisesti hyödyntäen ja kartuttaen. Opiskelijalla on laaja-alaiset ja syvät tiedot hyvinvointi- ja terveysteknologian tuotekehityksen tietoperustasta, ja hän soveltaa sitä luovasti erilaisissa toimintaympäristöissä.

Siirry alkuun