Siirry suoraan sisältöön

Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus: Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä

Tunnus: RE72U22K

Kesto:
1 vuotta (30 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2023

Kuvaus

Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä -erikoistumiskoulutus (30 op) on suunnattu jo työelämässä toimineille korkeakoulututkinnon, sosiaali- ja terveysalan tutkinnon suorittaneille, ja muille liiketalouden ja / tai digitalisaation ja /tai muotoilun asiantuntijoille, joilla ammattikorkeakoulu toteaa muutoin olevan opintoja varten riittävät tiedot ja valmiudet. Erikoistumiskoulutuksella saavutetaan uudenlaista työelämässä tarvittavaa monialaista osaamista ajan-kohtaiseen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelurakenneuudistamiseen.

Tavoitteellinen opintojen suoritusaika on yksi lukuvuosi. Opiskelija voi tehdä opinnot myös nopeammin hyödyntäen henkilökohtaista opetussuunnitelmaa.

Koulutus toteutetaan yhteistyössä sosiaali- ja terveysalan erilaisissa toimintaympäristöissä, järjestöissä ja yrityksissä tai muiden kohderyhmän organisaatioiden kanssa. Osaamistavoitteiden arvioinnista ja arviointitavoista sovitaan yksilöllisesti kunkin opiskelijan kohdalla. Opiskelija toteuttaa opiskelunsa järjestävän ammattikorkeakoulun ohjauksessa.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Koulutuksen laajuus: 30 opintopistettä
1) Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisten palveluiden ja tiedonhallinnan
osaamisen asiantuntija 5 x 2 op =10 op
2) Palvelumuotoiluosaaminen 5 op
3) Vapaavalintaiset sisällöt. 5 op
4) Työelämälähtöinen kehittämistehtävä 10 op

1) Sosiaali- ja terveydenhuollon sähköisten palveluiden ja tiedonhallinnan osaamisen asiantuntija (5 x 2op = 10op):
Opiskelija kehittää tässä kokonaisuudessa tiedonhallinnan ja sote digitaalisten palvelujen käyttöön, kehittämiseen edellytettävää osaamista. Opiskelija valitsee henkilökohtaiseen oppimissuunnitelmaan (HOPS) osaamisprofiiliinsa sopivia ja täydentäviä opintoja alla olevista opintojaksoista:
- Sosiaali- ja terveysalan tiedonhallinnan osaaminen (2op)
- Tiedolla johtamisosaaminen (2 op)
- Terveyden ja hyvinvoinnin seurantaosaaminen (2 op)
- Asiakaslähtöinen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluosaaminen sähköisessä ympäristössä (2 op)
- Eettinen osaaminen (2 op)
- Verkkovuorovaikutus (2 op)
- Verkko-ohjausosaaminen (2 op)
- Sosiaali- ja terveysalan digitalisaatioon liittyvä yhteiskunnallinen osaaminen (2 op)

2) Palvelumuotoiluosaaminen (5 op):
Palvelumuotoilu lisää osallistujien halua ja taitoa kehittää julkisia, yksityisiä ja kolmannen sektorin hyvinvointi- ja sote-palveluita ihmislähtöisemmiksi sekä vaikuttavammiksi. Palvelumuotoilun koulutuskokonaisuus sisältää: palvelumuotoilun periaatteet, työskentelytavat, keskeiset työkalut ja menetelmät. Koulutuksessa työskennellään oikeiden työelämän kehittämishaasteiden kanssa soveltaen palvelumuotoilun prosessia. Koulutus antaa valmiuksia yrittäjämäisyyteen ja yritystoiminnan kehittämiseen.

3) Vapaavalintaiset sisällöt (5 op):
Valinnaisten opintojen tarkoitus on täydentää ja syventää opiskelijan osaamista tämän erikoistumiskoulutuksen päätavoitteiden mukaisesti. Opiskelija voi valita opinnot oman kiinnostuksensa ja osaamistarpeensa (HOPS) mukaan mm. SotePeda24/7 -hankkeessa tuotetuista oppisisällöistä, esimerkiksi erilaisista MOOC-kursseista.

4) Työelämälähtöinen kehittämistehtävä (10 op):
Kehittämistehtävä tehdään monitoimijaisessa yhteistyössä kansalaisten, julkisen, yksityisen ja/tai kolmannen sektorin kanssa. Kehittämistehtävässä sovelletaan palvelumuotoilun prosessia ja työskentelytapoja oikean työelämähaasteen ratkaisussa. Työelämästä tuleva
kehittämistehtävä pohjautuu palvelun käyttäjien, palvelun ja sen kontekstin ymmärryksen kartoittamiseen. Tämän avulla luovassa ja kokeilevassa prosessissa rakennetaan palvelukokemuksia, jotka ovat kilpailukykyisiä ja ihmisille ystävällisiä.

Lisätiedot

Aiemmin hankittu osaaminen tunnistetaan ja tunnustetaan Monialainen osaaminen sosiaali- ja terveysalan digitalisaation kehittämisessä erikoistumiskoulutuksen toteutuksesta vastaavan ammattikorkeakoulun periaatteiden ja käytäntöjen mukaisesti. Kun erikoistumiskoulutus järjestetään useamman ammattikorkeakoulun yhteistyönä, kukin ammattikorkeakoulu ratkaisee aiemmin hankitun osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen ammattikorkeakoulussa käytössä olevan aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistamismenettelykäytännön (AHOT) ja suoritettavien opintojen perusteella.

Osaamistavoitteet

Koulutuksen tavoitteet:

Tämän erikoistumiskoulutuksen suorittanut opiskelija saavuttaa sellaisen tietoperustan, jolla hän kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä monialaisten sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen suunnittelu- ja kehittämistehtävissä. Koulutuksessa opiskelija paneutuu syvällisesti digitaaliseen sosiaali- ja terveyspalvelujen ekosysteemin kehittämisosaamisiin ja siinä vaadittaviin syvällisiin erityisosaamisiin ja monialaisten kokonaisuuksien muotoiluosaamiseen ja hallintaan. Opiskelija tuottaa kehittämistehtävän, jossa häneltä vaaditaan käytännön ongelmanratkaisutaitoja ja toimimista erilaisissa monitoimijaisissa verkostoissa ja kehittämisyhteisössä. Tämä edistää oppijan ammatillisen osaamisen kehittymistä.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2022-2023 2023-2024 Kevät
2023
Syksy
2023
2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023
RE00BF80 Sosiaali- ja terveysalan tiedonhallinnan osaaminen 2
RE00BF81 Tiedolla johtamisosaaminen 2
RE00BF82 Terveyden ja hyvinvoinnin seurantaosaaminen 2
RE00BF83 Asiakaslähtöinen sosiaali- ja terveydenhuollon palveluosaaminen sähköisessä ympäristössä 2
RE00BF84 Eeettinen osaaminen 2
RE00BF85 Verkkovuorovaikutus 2
RE00BF86 Verkko-ohjausosaaminen 2
RE00BF87 Sosiaali- ja terveysalan digitalisaatioon liittyvä yhteiskunnallinen osaaminen 2
RE00BF88 Palvelumuotoiluosaaminen 5
RE00BF89 Vapaavalintaiset sisällöt 5
RE00BF90 Työelämälähtöinen kehittämistehtävä 10
Yhteensä 30 0 0 0 0 0 0 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.