Siirry suoraan sisältöön

Vastuullisuus ja laatu ravitsemispalveluissaLaajuus (5 op)

Tunnus: R801MRAVOJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Vastuuhenkilö

  • Anu Harju-Myllyaho

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ravintolan työympäristönä ja ymmärtää ravintolasalin sekä ravintolakeittiön työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee kattamisen ja tarjoilun perusteet, tuntee ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä sekä ruokien valmistustapoja. Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolapalveluiden tuottamisessa.

Sisältö

Ravintola työympäristönä
Asiakaspalvelu ravintolassa
Tarjoilun peruskäsitteet
Tarjoilun kulku
Juomien tarjoilu
Ruokatietouden peruskäsitteet
Erityisruokavaliot
Vastuullisuus ravintolassa
Tuotteiden ja palvelun laadun merkitys ravintolassa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (T2)
Opiskelija ymmärtää tyydyttävästi vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee tyydyttävästi ravintolan työympäristönä ja ymmärtää tyydyttävästi ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa tyydyttävästi.

Tyydyttävä (T1)
Opiskelija ymmärtää jossain määrin vastuullisuuden ja laadun merkitystä ravintolassa. Opiskelija tuntee jonkin verran ravintolaa työympäristönä ja ymmärtää hieman ravintolan työtehtävien perusteista. Opiskelija tuntee jossain määrin kattamisen ja tarjoilun perusteita, ravintolan asiakaspalvelua sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija ei juuri osaa soveltaa oppimaansa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (H4)
Opiskelija ymmärtää todella hyvin vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee todella hyvin ravintolan työympäristönä ja ymmärtää todella hyvin ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee todella hyvin kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa todella hyvin.

Hyvä (H3)
Opiskelija ymmärtää hyvin vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee hyvin ravintolan työympäristönä ja ymmärtää hyvin ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee hyvin kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (K5)
Opiskelija ymmärtää erinomaisesti vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolapalveluiden tuottamisessa. Opiskelija tuntee erinomaisesti ravintolan työympäristönä ja ymmärtää erinomaisesti ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee erinomaisesti kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin tarjoilun käytänteitä sekä ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa erinomaisesti.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty (0)
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen eikä ryhmätyöskentelyyn. Opiskelija ei ole tehnyt oppimistehtäviä tehtävänantoja noudattaen. Opiskelija osoittaa välinpitämättömyyttä opintojaksolla.

Ilmoittautumisaika

14.03.2022 - 29.08.2022

Ajoitus

05.09.2022 - 31.10.2022

Laajuus

5 op

Toteutustapa

Lähiopetus

Yksikkö

​Restonomikoulutus

Opetuskielet
  • Suomi
Paikat

0 - 40

Tutkinto-ohjelma
  • Restonomikoulutus
Opettaja
  • Pia Peltoperä
Vastuuhenkilö

Pia Peltoperä

Opiskelijaryhmät
  • RA81M22S
    Restonomikoulutus, Rovaniemi syksy 2022

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ravintolan työympäristönä ja ymmärtää ravintolasalin sekä ravintolakeittiön työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee kattamisen ja tarjoilun perusteet, tuntee ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä sekä ruokien valmistustapoja. Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolapalveluiden tuottamisessa.

Sisältö

Ravintola työympäristönä
Asiakaspalvelu ravintolassa
Tarjoilun peruskäsitteet
Tarjoilun kulku
Juomien tarjoilu
Ruokatietouden peruskäsitteet
Erityisruokavaliot
Vastuullisuus ravintolassa
Tuotteiden ja palvelun laadun merkitys ravintolassa

Opetusmenetelmät

Osallistuminen opetukseen paikan päällä on suositeltavaa, ei hybriditoteutus.

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Näyttöportfolio

Arviointiasteikko

H-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (T2)
Opiskelija ymmärtää tyydyttävästi vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee tyydyttävästi ravintolan työympäristönä ja ymmärtää tyydyttävästi ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa tyydyttävästi.

Tyydyttävä (T1)
Opiskelija ymmärtää jossain määrin vastuullisuuden ja laadun merkitystä ravintolassa. Opiskelija tuntee jonkin verran ravintolaa työympäristönä ja ymmärtää hieman ravintolan työtehtävien perusteista. Opiskelija tuntee jossain määrin kattamisen ja tarjoilun perusteita, ravintolan asiakaspalvelua sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija ei juuri osaa soveltaa oppimaansa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (H4)
Opiskelija ymmärtää todella hyvin vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee todella hyvin ravintolan työympäristönä ja ymmärtää todella hyvin ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee todella hyvin kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa todella hyvin.

Hyvä (H3)
Opiskelija ymmärtää hyvin vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolassa. Opiskelija tuntee hyvin ravintolan työympäristönä ja ymmärtää hyvin ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee hyvin kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin, tarjoilun käytänteitä ja ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (K5)
Opiskelija ymmärtää erinomaisesti vastuullisuuden ja laadun merkityksen ravintolapalveluiden tuottamisessa. Opiskelija tuntee erinomaisesti ravintolan työympäristönä ja ymmärtää erinomaisesti ravintolan työtehtävien perusteet. Opiskelija hallitsee erinomaisesti kattamisen ja tarjoilun perusteet, ravintolan asiakaspalvelun sekä juomien, erityisesti viinin tarjoilun käytänteitä sekä ruokien valmistustapoja. Opiskelija osaa soveltaa oppimaansa erinomaisesti.

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hylätty (0)
Opiskelija ei ole osallistunut opetukseen eikä ryhmätyöskentelyyn. Opiskelija ei ole tehnyt oppimistehtäviä tehtävänantoja noudattaen. Opiskelija osoittaa välinpitämättömyyttä opintojaksolla.