Siirry suoraan sisältöön

Syventävä rakenteiden mekaniikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL501

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määrittää rakenteiden suunnittelussa tavanomaisten staattisesti epämääräisten rakenteiden rasitukset ja siirtymät sekä osaa muodostaa tyypillisten staattisesti määräämättömien sauvarakenteiden rasituskuviot. Hän hallitsee virtuaalisen työn periaatteet sekä liikkuvan kuorman aiheuttamat voimat jatkuville sauvarakenteille. Opiskelija hallitsee myös staattisesti määräämättömän nivelristikon sauvavoimien määrittämisen.

Opiskelija ymmärtää kaarevien rakenteiden toiminnan periaatteet.

Sisältö

Staattisesti määräämättömien nivelristikoiden sauvavoimien määrittäminen.
Staattisesti määräämättömien palkkien ja kehärakenteiden suureiden ratkaiseminen vaihtoehtoisilla menetelmillä. Liikkuvan kuorma aiheuttamien suureiden määrittäminen.
Kaarevien rakenteiden toiminnan periaatteet.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lujuusoppi
Rakenteiden mekaniikka

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää staattisesti määräämättömien rakenteiden toimintaperiaatteen ja osaa niitä ohjatusti soveltaa. Oppilas hallitsee jatkuvien sauva- ja kehärakenteiden ratkaisuperiaatteen ja voimasuurekuvaajien määrittämisen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää staattisesti määräämättömien rakenteiden toimintaperiaatteen ja osaa niitä osin itsenäisesti soveltaa. Oppilas hallitsee jatkuvien sauva- ja kehärakenteiden ratkaisuperiaatteen ja voimasuurekuvaajien määrittämisen. Hän hallitsee staattisesti määräämättömien niveleristikoiden sauvavoimien määrittämisen sekä ymmärtää kaarevien rakenteiden toimintaperiaatteen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää staattisesti määräämättömien rakenteiden toimintaperiaatteen ja osaa niitä itsenäisesti soveltaa. Oppilas hallitsee jatkuvien sauva- ja kehärakenteiden ratkaisuperiaatteen ja voimasuurekuvaajien määrittämisen. Hän hallitsee staattisesti määräämättömien niveleristikoiden sauvavoimien määrittämisen sekä ymmärtää kaarevien rakenteiden toimintaperiaatteen.