Siirry suoraan sisältöön

Rakenteiden mekaniikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL468

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa määrittää rakenteiden suunnittelussa tavanomaisten staattisesti epämääräisten rakenteiden rasitukset ja siirtymät sekä osaa muodostaa tyypillisten staattisesti määräämättömien sauvarakenteiden rasituskuviot. Opiskelija hallitsee myös staattisetsi määrätyn nivelristikon sauvavoimien määrittämisen.

Sisältö

Staattisesti määräämättömien rakenteiden suureiden ratkaiseminen voimamenetelmällä ja momenttimenetelmällä. Opintojakso sisältää jatkuvat palkit, kehärakenteet (siirtymätön ja siirtyvä kehä) sekä nivelelliset staattisesti määrätyt ristikkorakenteet.

Esitietovaatimukset

Mekaniikka ja lujuusoppi

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija ymmärtää staattisesti määräämättömien rakenteiden sekä staattisesti määrätyn nivelristikon toimintaperiaatteen ja osaa niitä ohjatusti soveltaa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää staattisesti määräämättömien rakenteiden sekä staattisesti määrätyn nivelristikon toimintaperiaatteen ja osaa niitä osin itsenäisesti soveltaa. Oppilas hallitsee jatkuvien sauva- ja kehärakenteiden ratkaisuperiaatteen ja voimasuurekuvaajien määrittämisen sekä staattisesti määrätyn nivelristikon sauvavoimien määrittämisen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää staattisesti määräämättömien rakenteiden sekä staattisesti määrätyn nivelristikon toimintaperiaatteen ja osaa niitä itsenäisesti soveltaa. Oppilas hallitsee jatkuvien sauva- ja kehärakenteiden ratkaisuperiaatteen ja voimasuurekuvaajien määrittämisen sekä staattisesti määrätyn nivelristikon sauvavoimien määrittämisen.