Siirry suoraan sisältöön

Oppimisen työvälineet ja ohjelmistotLaajuus (5 op)

Tunnus: K502K14OJ

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson tavoitteena on oppia tuntemaan teknisten dokumenttien ja sovellusten käyttöä. Osaat käyttää alaan liittyviä ohjelmistoja ja työvälineitä sekä etsiä tietoa erilaisista ympäristöistä. Opit tuntemaan erilaiset viestintätyylit kirjallisessa ja suullisessa viestinnässä ja laajennat oman alasi ammattisanastoa sekä suomeksi että englanniksi. Osaat hyödyntää erilaisia tekniikan alan raporttimalleja ja viestiä selkeästi ja ymmärrettävästi. Osaat hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa. Tunnet opetussuunnitelmasi sisällön ja tiedostat ammatillisen kasvun etenemisen opintojen aikana.

Sisältö

- Ohjelmistosovellukset: Office (tekstinkäsittely, taulukkolaskenta, esitysohjelmisto), Adobe, videoiden teko
- Opiskelunhallinnan järjestelmät: Opetussuunnitelman rakenne, oma HOPS
- Web-pohjaiset sovellukset ja työtavat (O365, Google -työkalujen käyttö)
- Kuvankäsittely dokumentteja varten
- Viestintätyypit
- Dokumentti- ja raporttipohjat; niiden hallinta
- Teknisten dokumenttien rakenne
- Esimerkkitehtävät projektista
- Sisältää: Viestintä 1op

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Opiskelija hallitsee opinnoissa tarvittavien ohjelmistojen, kuten Word, PowerPoint, Excel peruskäytön sisältäen muutaman yksinkertaisen perustyökalun sekä viestintään liittyvän ohjelmiston peruskäytön sisältäen muutaman yksinkertaisen perustyökalun. Näiden ohjelmistojen itsenäinen käyttö on kuitenkin selvästi puutteellista ja hän tarvitsee niiden hallintaan ohjausta.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija hallitsee opinnoissa tarvittavien ohjelmistojen, kuten Word, PowerPoint, Excel peruskäytön sisältäen keskeisten perustyökalujen käytön sekä muutaman viestintään liittyvän ohjelmiston peruskäytön sisältäen keskeisten perustyökalujen käytön. Näiden ohjelmistojen käyttö on kuitenkin vielä osin puutteellista ja hän tarvitsee niiden hallintaan ohjausta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija hallitsee opinnoissa tarvittavien ohjelmistojen, kuten Word, PowerPoint, Excel peruskäytön vaaditulla perustasolla ja kykenee itsenäiseen työskentelyyn sekä viestintään liittyvien ohjelmistojen peruskäytön vaaditulla perustasolla ja kykenee itsenäiseen työskentelyyn. Opiskelija tuntee yleisimpien dokumenttien rakenteen ja osaa käyttää viestintää oman alansa ammattitehtävissä.

Hyvä (4)
Opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja hallitsee opinnoissa tarvittavien ohjelmistojen, kuten Word, PowerPoint, Excel soveltaen niiden ominaisuuksia omassa työssään. Opiskelija osaa toimia itsenäisesti ja hallitsee ja soveltaa osaamistaan myös viestintään liittyvien ohjelmistojen käytössä. Opiskelijan käyttämä kieli on laadukasta ja raporttien sekä dokumenttien laatu on erittäin hyvä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija kykenee täysin itsenäiseen työhön opinnoissa tarvittavien ohjelmistojen, kuten Word, PowerPoint, Excel ja osaa käyttää niiden ominaisuuksia laajasti omassa työssään. Opiskelija kykenee täysin itsenäiseen työhön myös viestintään liittyvien ohjelmistojen käytössä ja osaa käyttää niiden ominaisuuksia laajasti omassa työssään. Opiskelijan viestintätaidot ovat kiitettävällä tasolla ja osoittavat asiaan perehtyneisyyttä vahvasti.