Siirry suoraan sisältöön

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely (monimuoto-opinnot), Tornio, kevät 2023: TA42T23K

Tunnus: TA42T23K

Tutkinto:
Liiketalouden ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Tradenomi (AMK), tietojenkäsittely

Laajuus:
210 op

Kesto:
3.5 vuotta (210 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2024

Kuvaus

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa suoritat yhteiskuntatieteiden, liiketalouden ja hallinnon alan korkeakoulututkinnon, jonka tutkintonimike on tradenomi (AMK). Opintojen laajuus on 210 opintopistettä ja opiskeluaika 3,5 vuotta. Opintosi suuntaavat osaamistasi ohjelmointiin ja liiketoiminnan pelillistämiseen.

Liiketoimintaa ymmärtävät ohjelmoijat kehittävät hyviä käyttäjäkokemuksia tuottavia ohjelmistoja, digitaalisia palveluita ja tuotteita yritysten ja organisaatioiden tarpeisiin. Koulutuksemme antaa sinulle monipuolista ohjelmointiosaamista sekä ohjelmoinnissa tarvittavaa tietoteknistä ja tiedonhallintaosaamista. Saat myös osaamista liiketoiminnasta, pelillistämisestä ja tietoturvasta. Näiden lisäksi hankit opintojesi aikana ammattikorkeakoululain (L932/2014) edellyttämän kielitaidon.

Koulutuksesi työelämälähtöiset lukukausiteemat ovat IT-infrastruktuurin kehittäminen, Low-Code kehittäminen, Web kehittäminen, Olio-ohjelmointi ja liiketoiminnan pelillistäminen sekä Mobiiliohjelmointi ja tekoälysovellukset. Näiden lisäksi opintoihisi sisältyy yhden lukukauden laajuinen harjoittelu ja opinnäytetyön tekemiseen painottuva lukukausi. Osana henkilökohtaista opintopolkuasi voit suorittaa myös tietohallintoon suuntaavan tietojenkäsittelyn koulutuksen opintoja, Lapin korkeakoulukonsernin opintoja, muiden korkeakoulujen opintoja ja erilaisia työelämäprojekteja.

Sinusta tulee ohjelmoinnin asiantuntija, joka kykenee työskentelemään ohjelmointitehtävissä laaja-alaisesti erilaisissa projekteissa. Osaat tietojärjestelmän suunnittelua ja kykenet toteuttamaan sovellusten tarvitsemat tietokantaratkaisut. Oliopohjainen ohjelmointi, mobiiliohjelmointi ja tekoälysovellukset ovat sinulle tuttuja ja kykenet pelillästämään liiketoiminnan osa-alueita. Valmistuttuasi osaat myös toimia asiakaslähtöisesti ja tuloksellisesti sekä kykenet yhteistyöhön erilaisten sidosryhmien kanssa.

Tämä koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina, eli verkossa tapahtuvan opetuksen lisäksi lukukauden aikana järjestetään 3-4 yhteistä tapaamista Tornion toimipisteessä. Osa opinnoista järjestetään verkossa. Verkkoympäristöissä opiskelu mahdollistaa sen, että voit useissa tapauksissa opiskella ajasta ja paikasta riippumatta. Tornion toimipisteessä opiskelu mahdollistaa esimerkiksi erilaisten laboratorioiden, ammattisovellusten ja -laitteistojen käytön sekä yhdessä ryhmäsi kanssa tehtävät yritysvierailut.

Meillä oppiminen on yhteisöllistä ja jatkuvaa vuorovaikutusta opiskelijoiden, opettajien ja työelämän välillä. Opintosi noudattavat ongelma- ja projektipohjaista oppimisnäkemystä ja niissä on vahva käytännön ote. Ratkaiset opintojesi aikana useita liiketoimintaongelmia projekteissa, joissa ratkaisua haetaan ohjelmistokehityksen keinoilla. Merkittävä osa koulutuksen opinnoista toteutetaan yhteistyössä yritysten kanssa. Voit myös kehittää oman yrityksesi tai työpaikkasi toimintaa koulutuksen projekteissa.

Tietojenkäsittelyn koulutuksessa opetuskielenä on pääsääntöisesti suomi, mutta yksittäiset opintojaksot voivat sisältää opetusta myös englanniksi. Englanti on vahvasti mukana oppimateriaalissa. Kansainvälistymistä tukevan lukukauden opetus toteutetaan englanniksi ja silloin opetukseen osallistuu myös eri maista tulevia vaihto-opiskelijoita. Tällöin voit toimia myös opiskelijatutorina ja/tai ystävänä eri maista tuleville opiskelijoille. Tämän lisäksi voit kartuttaa kansainvälistä osaamistasi ja kokemustasi suorittamalla opintojasi ja/tai harjoittelun ulkomailla.

Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö

Lapin ammattikorkeakoulussa tietojenkäsittelyn tradenomiopintojen rakenne on seuraava:

Ydinosaaminen 90 OP
Profiloiva osaaminen 100 OP
Tutkimus- ja kehittämisosaaminen 20 OP

Koulutuksesi aikana suunnittelet ja toteutat liike-elämän ja organisaatioiden tarpeisiin vastaavia ohjelmistoja, digitaalisia tuotteita ja palveluita. Perehdyt mm. web-kehitykseen sekä mobiili- ja peliohjelmointiin. Käytät erilaisia ohjelmointimenetelmiä, -työkaluja ja -ympäristöjä. Opit kehittämään käyttäjäkokemusta, pelillistämään liiketoimintaa ja hyödyntämään AR ja VR teknologioita, tekoälyä sekä BOT-sovelluksia.

Ensimmäisen lukuvuoden opinnot rakentavat sinulle tietojenkäsittelyn tradenomin ydinosaamisen ja ammattikorkeakoululain (L932/2014) edellyttämän kielitaidon. Ensimmäisellä lukukaudella perehdyt tietojenkäsittelyn perusteisiin, hankit tietojenkäsittelyn opiskelussa tarvittavan englanninkielen osaamisen sekä opit IT-infrastruktuurin kehittämisessä tarvittavat tiedot. Toisella lukukaudella opiskelet ruotsia sekä hankit perusosaamisen tietojenkäsittelyn matematiikasta, tietoturvasta, tietovarastoista, IT projekteissa työskentelystä ja Low-Code kehittämisestä.

Toisen lukuvuoden aikana aloitat ohjelmointiin ja liiketoiminnan pelillistämiseen asiantuntijaksi profiloivan osaamisen hankkimisen. Kolmannella lukukaudella perehdyt ohjelmoinnin perusteisiin, ohjelmistosuunnitteluun ja tietokantaohjelmointiin sekä hankit FullStack kehittämisessä tarvittavat tiedot ja taidot ml. Front- ja BackEnd ohjelmointi. Neljäs lukukausi johdattelee sinut olio-ohjelmoinnin ja liiketoiminnan pelillistämisen piiriin. Opit olio-ohjelmointia, AR/VR kehitystä ja peliohjelmointia ja erilaisia liiketoiminnan pelillistämisen menetelmiä.

Kolmas lukuvuosi vahvistaa asiantuntijuuttasi lisäämällä mobiiliohjelmoinnin ja tekoälysovellukset osaamisprofiilisi sekä mahdollistamalla hankitun osaamisen hyödyntämisen työharjoittelussa. Viidennellä lukukaudella opit mobiiliohjelmointia, python-ohjelmointia, data-analytiikkaa sekä tekoäly- ja bot-sovellusten rakenteita. Kuudes lukukausi on varattu perus- ja ammatillisen harjoitteluiden suorittamiseen.

Opintosi päättävä seitsemäs lukukausi viimeistelee osaamisprofiilisi lisäämällä tutkimus- ja kehittämisosaamistasi. Perehdyt erilaisiin tutkimus- ja kehittämismenetelmiin sekä hyödynnät niitä oman opinnäytetyösi tekemisessä valitsemasi aiheen parissa. Tällä lukukaudella voit myös viimeistellä oman osaamisesi suorittamalla vapaasti valittavia opintoja.

KOULUTUKSEN TOTEUTUS

Tämä tietojenkäsittelyn koulutus toteutetaan monimuoto-opintoina. Opiskelet pääsääntöisesti verkossa, mutta opintoihisi kuuluu myös ohjattua opiskelua Tornion toimipisteessä, jossa pääset käyttämään laboratorioitamme sekä ammattilaitteita ja -sovelluksia erilaisten työpajojen merkeissä. Voimme myös järjestää yhteisiä vierailuja erilaisiin mielenkiintoisiin yrityksiin ympäri Suomea.

Verkko-opinnot voivat olla ohjattua opiskelua tai itseopiskelua. Ohjatun opiskelun verkkokontakteja järjestetään sekä päivisin että iltaisin. Opetus painottuu arkipäiviin, mutta satunnaiset viikonloppukontaktisessiot ovat myös mahdollisia. Itseopiskeluna toteutettavat opintojaksot suoritetaan omatoimisesti lukukauden muiden opintojen ohessa. Itseopiskelu voi sisältää esimerkiksi itsenäistä oppikirjoihin ja artikkeleihin perehtymistä, oppimisympäristöön rakennettujen tehtävien tekemistä ja omalle tietokoneelle tai pilviympäristöihin asennettavien kehitysympäristöjen ja sovellusten omatoimista hyötykäyttöä.

Lisätiedot

Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen tapahtuu monipuolisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissä, joita voivat olla mm. virtuaaliympäristöt, kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet sekä -projektit.

Työn opinnollistaminen on vaihtoehtoinen tapa opiskella. Voit hankkia ja näyttää tutkinnossaedellytettävää osaamista tekemällä osaamistavoitteisiin vastaavaa työtehtäviä yrityksessäsi, työpaikallasi tai muissa yrityksissä/organisaatioissa.

Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen opintosuoritustensiirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.

Hankittu osaaminen ja hyväksilukeminen

Tutkintoa suorittaessasi sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiasi opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla saman tyyppisillä opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Menettelystä käytetään nimitystä hyväksilukeminen. Hankitun osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta käytetään nimitystä HOT-menettely.

Jatko-opintomahdollisuudet

Urakehityksesi mahdollistavat erilaiset lisä-, jatko- ja täydennyskoulutukset, joihin voit hakeutua valmistuttuasi. Valmistuttuasi voit hakeutua suoraan yliopistojen maisterikoulutuksiin ja kahden vuoden työkokemuksen jälkeen voit jatkaa opintojasi ylempään ammattikorkeakoulututkintoon. Halutessasi voit edetä aina soveltuvaan tohtorintutkintoon asti. Voit jatkaa opintojasi myös ulkomaisissa korkeakouluissa Master -tason koulutuksissa.

Osaamistavoitteet

Tämä tietojenkäsittelyn opetussuunnitelma rakentuu erilaisista työelämälähtöisistä teemoista ja painottuu ohjelmoinnissa ja liiketoiminnan pelillistämisessä tarvittavan osaamisen kehittämiseen. Keskeiset osaamistavoitteet ovat:

TIETOJENKÄSITTELYOSAAMINEN

Tämä ydinosaaminen mahdollistaa työskentelysi tietojenkäsittelyn asiantuntijana erilaisissa yritys- ja organisaatioympäristöissä. Ymmärrät toimialan keskeiset käsitteet, luonteenpiirteet ja periaatteet. Ymmärrät tietoturvan merkityksen erilaisissa teknisissä ja sosiaalisissa ympäristöissä ja kykenet kehittämään sitä. Osaat suunnitella ja dokumentoida IT-projekteja soveltuvien ohjelmistojen avulla. Tunnet tietovarastojen käsitteet ja periaatteet. Ymmärrät low-code-kehittämisen periaatteet ja osaat suunnitella ja toteuttaa low-code-sovelluksia erilaisten työvälineiden avulle.

IT-INFRASTRUKTUURIOSAAMINEN

Tämän ydinosaamisen myötä osaat kartoittaa ja kehittää yrityksen IT-infrastruktuuria ja sen käyttöä. Ymmärrät, millaisista eri loogisista, fyysisistä ja virtuaalisista osista IT-infrastruktuuri ja koostuu. Kykenet myös virtualisoimaan fyysisiä rakenteita ja siirtämään tietoa eri osien välillä. Osaat selvittää ja dokumentoida IT-infrastruktuurin rakenteen sekä kykenet kehittämään sitä tukemaan paremmin yrityksen ja/tai organisaation toimintaa ja sen käyttäjiä.

OHJELMOINTIOSAAMINEN

Tämän profiloivan asiantuntijaosaamisen myötä osaat suunnitella ja toteuttaa yritysten ja organisaatioiden toimintaa tukevia ohjelmistoja, digitaalisia palveluita ja -tuotteita. Osaat suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa ohjelmia erilaisten ohjelmointivälineiden, -kielien ja kehitysympäristöjen avulla. Ymmärrät ohjelmistoliiketoiminnan ja -projekteissa toimimisen periaatteet ja menetelmät sekä kykenet kehittämään liiketoimintaa kehittäviä pelillisiä ratkaisuja. Osaat kehittää tietokantaratkaisuja ja –sovelluksia. Kykenet hyödyntämään ajanmukaisia teknologioita osana ohjelmistokehitystä.

Koulutuksen omien osaamistavoitteiden lisäksi tämä opintosuunnitelma sisältää myös yhteiset osaamistavoitteet, joiden saavuttamisen jälkeen oppija:

OPPIMISEN TAIDOT
- Osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- Osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- Kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

EETTINEN OSAAMINEN
- Kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- Osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- Osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- Osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- Osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- Kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

TYÖYHTEISÖSAAMINEN
- Osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- Osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- Osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- Kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- Osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- Kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- Omaa valmiuksia yrittäjyyteen

INNOVAATIO-OSAAMINEN
- Kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- Osaa työskennellä projekteissa
- Osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- Osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

KANSAINVÄLISTYMISOSAAMINEN
- Omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- Kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- Osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2023-2024 2024-2025 2025-2026 2026-2027 Kevät
2024
Syksy
2024
Kevät
2025
Syksy
2025
Kevät
2026
Syksy
2026
Kevät
2027
2. / 2024 3. / 2024 1. / 2024 2. / 2025 3. / 2025 1. / 2025 2. / 2026 3. / 2026 1. / 2026 2. / 2027 3. / 2027
T42T21K-1006
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

90
T42T21K-1007
IT-infrastruktuurin kehittäminen

(Valitaan kaikki)

25 20 20 20
AMKO006 Startti korkeakouluopiskeluun 5
T42T151OJ Laitteistot ja käyttöjärjestelmät 5 5 5 5
T42T150OJ Tietojärjestelmät ja -verkot 5 5 5 5
T42T109OJ Pilvipalvelut ja virtualisointi 5 5 5 2.5 2.5
T42T154OJ Verkkosivujen toteutus ja julkaisu 5 5 5 5
T42T21K-1008
Low-Code kehittäminen

(Valitaan kaikki)

25 25 25 25
T42T156OJ Tietovarastojen perusteet 5 5 5 5
T42T155OJ Matematiikka 5 5 5 5
T42T157OJ Tietoturvan perusteet 5 5 5 5
T42T158OJ IT-projektien perusteet 5 5 5 5
T42T159OJ Low-Code kehittäminen 5 5 5 5
TA42T23K-1000
Kieliopinnot

(Valitaan kaikki)

10 5 5 5 5 5 5
T42T136OJ English and Communication 5 5 5 5
T42T126OJ Svenska och kommunikation 5 5 5 5
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
TA42T23K-1001
Harjoittelut

(Valitaan kaikki)

30 30 30 30
T42T200OJ Perusharjoittelu 15 15 15 15
T42T201OJ Ammatillinen harjoittelu 15 15 15 15
T42T21K-1009
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

90 - 155
WKMOD21-1002
Web kehittäminen

(Valitaan kaikki)

30 30 30 30
T42T176OJ Ohjelmistosuunnittelu 5 5 5 5
T42T177OJ Ohjelmoinnin perusteet 5 5 5 5
T42T178OJ FrontEnd -ohjelmointi 5 5 5 5
T42T179OJ Tietokantaohjelmointi 5 5 5 5
T42T180OJ BackEnd -ohjelmointi 5 5 5 5
T42T181OJ Fullstack kehittäminen 5 5 5 5
LPMOD21-1002
Olio-ohjelmointi ja liiketoiminnan pelillistäminen

(Valitaan kaikki)

30 30 30 30
T42T188OJ Olio-ohjelmointi 1 5 5 5 5
T42T189OJ Olio-ohjelmointi 2 5 5 5 5
T42T190OJ Peliohjelmoinnin perusteet 5 5 5 5
T42T191OJ AR/VR -kehitys 5 5 5 5
T42T192OJ Peliohjelmointi 5 5 5 5
T42T193OJ Liiketoiminnan pelillistäminen 5 5 5 5
MPOMOD21-1002
Mobiiliohjelmointi ja tekoälysovellukset

(Valitaan kaikki)

30 30 30 30
T42T182OJ Mobiiliohjelmointi 1 5 5 5 5
T42T183OJ Mobiiliohjelmointi 2 5 5 5 5
T42T184OJ Python-ohjelmointi 5 5 5 5
T42T185OJ Tekoäly- ja Bot-sovellukset 5 5 5 5
T42T186OJ Data-analytiikka 5 5 5 5
T42T187OJ Projekti: Tekoäly/Mobiili 5 5 5 5
T42T21K-PROTT-1002
Yrittäjyyden perusopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

0 - 25
YRIT1111 Yrittäjyyden mahdollisuudet 5
YRIT1112 Ideasta markkinoille 5
YRIT1113 Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
YRIT1114 Aloittavan yrityksen taloushallinto 5
YRIT1115 Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen 5
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 10)

0 - 10 10 10 10
LUC-opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 20)

0 - 20
Työelämäprojektit

(Valitaan opintopisteitä: 10)

0 - 10
T42T21K-1010
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20 20 20 20
T42T100OJ Tutkin ja kehitän 5 5 5 5
T42T202OK-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15 15 15 15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 210 25 60 60 50 25 30 30 30 30 30 20 22.5 2.5 30 30 0 30 30 0 30 20 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tradenomikoulutus, tietojenkäsittely, ohjelmointi 2021

Tietojenkäsittelyn kompetenssit – ohjelmointi ja pelillistäminen

Eettinen osaaminen

- Kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- Osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- Osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- Osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- Osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- Kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Tutkin ja kehitän
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Innovaatio-osaaminen

- Kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- Osaa työskennellä projekteissa
- Osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- Osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Tutkin ja kehitän
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
IT-infrastruktuuriosaaminen

Tämän ydinosaamisen myötä osaat kartoittaa ja kehittää yrityksen IT-infrastruktuuria ja sen käyttöä. Ymmärrät, millaisista eri fyysisistä ja virtuaalisista osista IT-infrastruktuuri ja koostuu ja osaat virtualisoida fyysisiä rakenteita. Osaat selvittää ja dokumentoida IT-infrastruktuurin rakenteen sekä kykenet kehittämään sitä tukemaan paremmin yrityksen ja/tai organisaation toimintaa ja sen käyttäjiä.

Laitteistot ja käyttöjärjestelmät
Tietojärjestelmät ja -verkot
Pilvipalvelut ja virtualisointi
Verkkosivujen toteutus ja julkaisu
Tietoturvan perusteet
Kansainvälistymisosaaminen

- Omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- Kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- Osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

English and Communication
Svenska och kommunikation
Ohjelmointiosaaminen

Tämän profiloivan asiantuntijaosaamisen myötä osaat suunnitella ja toteuttaa yritysten ja organisaatioiden toimintaa tukevia ohjelmistoja, digitaalisia palveluita ja -tuotteita. Osaat suunnitella, dokumentoida ja toteuttaa ohjelmia erilaisten ohjelmointivälineiden, -kielien ja kehitysympäristöjen avulla. Ymmärrät ohjelmistoliiketoiminnan ja -projekteissa toimimisen periaatteet ja menetelmät sekä kykenet kehittämään liiketoimintaa kehittäviä pelillisiä ratkaisuja. Osaat kehittää tietokantaratkaisuja ja –sovelluksia. Kykenet hyödyntämään ajanmukaisia teknologioita osana ohjelmistokehitystä.

Ohjelmistosuunnittelu
Ohjelmoinnin perusteet
FrontEnd -ohjelmointi
Tietokantaohjelmointi
BackEnd -ohjelmointi
Fullstack kehittäminen
Olio-ohjelmointi 1
Olio-ohjelmointi 2
Peliohjelmoinnin perusteet
AR/VR -kehitys
Peliohjelmointi
Liiketoiminnan pelillistäminen
Mobiiliohjelmointi 1
Mobiiliohjelmointi 2
Python-ohjelmointi
Tekoäly- ja Bot-sovellukset
Data-analytiikka
Projekti: Tekoäly/Mobiili
Oppimisen taidot

- Osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- Osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- Kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Startti korkeakouluopiskeluun
Tutkin ja kehitän
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Tietojenkäsittelyosaaminen

Tämä ydinosaaminen mahdollistaa työskentelysi tietojenkäsittelyn asiantuntijana erilaisissa yritys- ja organisaatioympäristöissä. Ymmärrät toimialan keskeiset käsitteet, luonteenpiirteet ja periaatteet. Ymmärrät tietoturvan merkityksen erilaisissa teknisissä ja sosiaalisissa ympäristöissä ja kykenet kehittämään sitä. Osaat suunnitella ja dokumentoida IT-projekteja soveltuvien ohjelmistojen avulla. Tunnet tietovarastojen käsitteet ja periaatteet. Ymmärrät low-code-kehittämisen periaatteet ja osaat suunnitella ja toteuttaa low-code-sovelluksia erilaisten työvälineiden avulle.

Tietovarastojen perusteet
Matematiikka
IT-projektien perusteet
Low-Code kehittäminen
Työyhteisösaaminen

- Osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- Osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- Osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- Kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- Osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- Kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- Omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Perusharjoittelu
Ammatillinen harjoittelu
Luokittelemattomat
Ruotsin kirjallinen taito
Ruotsin suullinen taito
Yrittäjyyden mahdollisuudet
Ideasta markkinoille
Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa
Aloittavan yrityksen taloushallinto
Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
T42T21K-1006
YDINOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

90
T42T21K-1007
IT-infrastruktuurin kehittäminen

(Valitaan kaikki)

25
AMKO006 Startti korkeakouluopiskeluun 5
T42T151OJ Laitteistot ja käyttöjärjestelmät 5
T42T150OJ Tietojärjestelmät ja -verkot 5
T42T109OJ Pilvipalvelut ja virtualisointi 5
T42T154OJ Verkkosivujen toteutus ja julkaisu 5
T42T21K-1008
Low-Code kehittäminen

(Valitaan kaikki)

25
T42T156OJ Tietovarastojen perusteet 5
T42T155OJ Matematiikka 5
T42T157OJ Tietoturvan perusteet 5
T42T158OJ IT-projektien perusteet 5
T42T159OJ Low-Code kehittäminen 5
TA42T23K-1000
Kieliopinnot

(Valitaan kaikki)

10
T42T136OJ English and Communication 5
T42T126OJ Svenska och kommunikation 5
RUOTSIK Ruotsin kirjallinen taito 0
RUOTSIS Ruotsin suullinen taito 0
TA42T23K-1001
Harjoittelut

(Valitaan kaikki)

30
T42T200OJ Perusharjoittelu 15
T42T201OJ Ammatillinen harjoittelu 15
T42T21K-1009
PROFILOIVA OSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

90 - 155
WKMOD21-1002
Web kehittäminen

(Valitaan kaikki)

30
T42T176OJ Ohjelmistosuunnittelu 5
T42T177OJ Ohjelmoinnin perusteet 5
T42T178OJ FrontEnd -ohjelmointi 5
T42T179OJ Tietokantaohjelmointi 5
T42T180OJ BackEnd -ohjelmointi 5
T42T181OJ Fullstack kehittäminen 5
LPMOD21-1002
Olio-ohjelmointi ja liiketoiminnan pelillistäminen

(Valitaan kaikki)

30
T42T188OJ Olio-ohjelmointi 1 5
T42T189OJ Olio-ohjelmointi 2 5
T42T190OJ Peliohjelmoinnin perusteet 5
T42T191OJ AR/VR -kehitys 5
T42T192OJ Peliohjelmointi 5
T42T193OJ Liiketoiminnan pelillistäminen 5
MPOMOD21-1002
Mobiiliohjelmointi ja tekoälysovellukset

(Valitaan kaikki)

30
T42T182OJ Mobiiliohjelmointi 1 5
T42T183OJ Mobiiliohjelmointi 2 5
T42T184OJ Python-ohjelmointi 5
T42T185OJ Tekoäly- ja Bot-sovellukset 5
T42T186OJ Data-analytiikka 5
T42T187OJ Projekti: Tekoäly/Mobiili 5
T42T21K-PROTT-1002
Yrittäjyyden perusopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 25)

0 - 25
YRIT1111 Yrittäjyyden mahdollisuudet 5
YRIT1112 Ideasta markkinoille 5
YRIT1113 Digitaalisuuden mahdollisuudet liiketoiminnassa 5
YRIT1114 Aloittavan yrityksen taloushallinto 5
YRIT1115 Yrityksen perustaminen ja toiminnan kehittäminen 5
Vapaasti valittavat

(Valitaan opintopisteitä: 10)

0 - 10
LUC-opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 20)

0 - 20
Työelämäprojektit

(Valitaan opintopisteitä: 10)

0 - 10
T42T21K-1010
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISOSAAMINEN

(Valitaan kaikki)

20
T42T100OJ Tutkin ja kehitän 5
T42T202OK-1002
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5