Siirry suoraan sisältöön

Palveluliiketoimintaosaaminen (5op)

Opintojakson tunnus: R801M38AOJ

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää vastuullisen ja tuloksellisen liiketoiminnan tärkeyden kausisidonnaisella matkailu- ja ravitsemisalalla. Hän tunnistaa liiketoiminnan eri osa-alueet ja osaa kuvata miten yrityksen liiketoiminnallinen kokonaisuus muodostuu. Hän ymmärtää talouden hallinnan merkityksen liiketoimintaa keskeisesti ohjaavana tekijänä. Opiskelija ymmärtää ja tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuuksia alalla toimimisessa.
- Yrityksen toimintoprosessit

- Matkailu- ja ravitsemisalan yritysten ja liiketoiminnan erityispiirteet sekä vastuullisuus ja kestävyys liiketoiminnassa

- Matkailu- ja ravitsemisalan sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi osana yrittäjän perusosaamista

- Keskeiset palveluliiketoiminnan sisäiset tunnusluvut ja niiden käyttö toiminnan seurannassa

Sisältö

Sisältökuvaus
- Erilaiset matkailu- ja ravitsemisalan liiketoimintamallit ja -prosessit yritys-, verkosto- ja kohdetasolla
- Yrityksen toimintoprosessit
- Matkailu- ja ravitsemisalan yritysten ja liiketoiminnan erityispiirteet sekä vastuullisuus ja kestävyys liiketoiminnassa
- Matkailu- ja ravitsemisalan sisäinen ja ulkoinen laskentatoimi osana yrittäjän perusosaamista
- Keskeiset palveluliiketoiminnan sisäiset tunnusluvut ja niiden käyttö toiminnan seurannassa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä 1 – 2
Opiskelijalle on syntynyt yleiskäsitys alan yritystoiminnasta ja tuotannontekijöistä. Opiskelija kykenee laskemaan peruslaskutoimituksina alan laskelmia annettujen esimerkkien pohjalta. Opiskelija osaa työstää yksinkertaisia taulukoita laskemisen tueksi. Opiskelija tunnistaa keskeisiä liiketoiminnan prosesseja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3 – 4
Opiskelijalle on syntynyt hyvä käsitys alan yritystoiminnasta ja tuotannontekijöistä. Opiskelija kykenee laskemaan peruslaskutoimituksina alan lukuja. Hän osaa tulkita kannattavuuslaskelmia. Opiskelija osaa työstää taulukoita laskemisen tueksi. Opiskelija tietää keskeiset liiketoiminnan prosessit.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Opiskelijalle on syntynyt ymmärrys alan yritystoiminnasta ja tuotannontekijöistä. Opiskelija kykenee laskemaan alan lukuja monipuolisesti ja itsenäisesti. Hän osaa tulkita kannattavuuslaskelmia ja ymmärtää niiden taustalla vaikuttavia tekijöitä. Opiskelija osaa työstää itsenäisesti taulukoita laskemisen tueksi. Opiskelija tietää ja osaa tarkastella liiketoiminnan prosesseja talouden näkökulmasta

Siirry alkuun