Ammatillisen osaamisen valmiudet matkailu- ja ravitsemisalalla (6op)
Opintojakson tunnus: R801M11BOJ
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 6 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija tietää restonomikoulutuksen tavoitteet. Hän perehtyy matkailu- ja ravitsemisalaan kansallisena ja kansainvälisenä toimintaympäristönä.
- Matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset käsitteet
- Käsitys verkostoituneesta matkailu- ja ravitsemisalasta osana pohjoista palvelutarjontaa
- Tutustuminen erilaisiin matkailu- ja ravitsemisalan työympäristöihinsekä alan erilaisiin työtehtäviin
- Kansallinen ja kansainvälinen toimintaympäristö
Sisältö
- Matkailu ilmiönä ja toimialana
- MTI:n kohdelähtöinen matkailunäkemys
- Matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt Lapissa sekä verkostoitunut rakenne
- WORD ja PowerPoint restonomin työssä
- matematiikka restonomin työssä
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Oppimisen arviointi toteutuu laaditun arviointisuunnitelman mukaisesti, joka käydään läpi opintojakson aloitusvaiheessa. Arviointia toteutetaan itse- ja vertaisarviointina, oppimisprosessin arviointina ja tuotosten (essee, työkoe, tentti, harjoittelu) arviointina. Keskeistä on opiskelijan oppimisen reflektointi ja sen ohjaaminen. Oppimisprosessia arvioidaan laadullisesti valittujen arviointikohteiden ja kriteerien mukaisesti. Tuotokset arvioidaan numeerisesti. Arvioinnin perustana on jatkuva palaute. Arvioinnin kohteet ja kriteerit tällä opintojaksolla ovat:
Tyydyttävä (2-1)
Opiskelija tuntee oman koulutusohjelmansa opetussuunnitelman ja tutustuu restonomin urapolkuihin. Opiskelija hallitsee tyydyttävästi matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset käsitteet sekä tuntee matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöjä Lapissa. Lähdeviitemerkinnöissä on puutteita ja virheitä. Opiskelija on suorittanut kaikki tehtävät ja osa-alueet hyväksytysti. Opiskelijan asennoituminen työhön, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä työtaitojen kehittyminen ovat hyväksyttävällä tasolla.
Arviointikriteerit tarkennetaan yhdessä opintojakson alussa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (4-3)
Opiskelija tuntee oman koulutusohjelmansa opetussuunnitelman ja tutustuu restonomin urapolkuihin. Opiskelija hallitsee hyvin matkailu- ja ravitsemisalan keskeiset käsitteet sekä tuntee matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt Lapissa. Opiskelija osaa merkitä lähteet pääosin RAMKin ohjeiden mukaisesti. Opiskelija on suorittanut kaikki tehtävät ja osa-alueet hyväksytysti. Opiskelijan asennoituminen työhön, yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot sekä työtaitojen kehittyminen ovat hyvää tasoa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee oman koulutusohjelmansa opetussuunnitelman ja tutustuu restonomin urapolkuihin. Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan keskeisiä käsitteitä sekä tuntee matkailu- ja ravitsemisalan toimintaympäristöt Lapissa. Opiskelija osaa tuottaa korkeakoulutasoista asiatekstiä. Opiskelija on suorittanut kaikki tehtävät ja osa-alueet hyväksytysti. Opiskelijan asennoituminen oppimiseen sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat kiitettävää tasoa.