Siirry suoraan sisältöön

Insinöörikoulutus, rakennus- ja yhdyskuntatekniikka (päiväopinnot), Rovaniemi, syksy 2020: R51R20S

Tunnus: R51R20S

Tutkinto:
Tekniikan ammattikorkeakoulututkinto

Tutkintonimike:
Insinööri (AMK), rakennus- ja yhdyskuntatekniikka

Laajuus:
240 op

Kesto:
4 vuotta (240 op)

Aloituslukukausi:
Syksy 2020

Kuvaus

SUORITETTAVA TUTKINTOInsinööri (AMK) 240 opRakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa suoritat tekniikan alan ammattikorkeakoulututkinnon insinööri (AMK). Koulutus täyttää ammattikorkeakouluasetuksessa (1129/2014, 2-5 §) säädetyt tutkintoon johtavien opintojen yleiset tavoitteet ja rakenteen. Koulutus perustuu ammattikorkeakoulujen toimintaa ohjaaviin lakeihin ja säädöksiin, Lapin AMK:n strategisiin valintoihin sekä työelämän ja sen kehittämisen tarpeisiin.
Yrittäjyyttä tulevaisuuden yhtenä uravaihtoehtona harkitsevaa Lapin AMK:ssa kannustetaan ja tuetaan. Oppimisympäristöissä on mahdollista tutkia ja kehittää ideoita liikeideoiksi ja edelleen yritystoiminnaksi.
Rakentaminen on tärkeä osa yhteiskunnan keskeisiä toimintoja. Kestävään kehitykseen perustuvassa rakentamisessa tarvitaan modernin tekniikan, talouden ja ympäristöalan taitajia.Rakennusinsinöörinä työskentelet asiantuntija-, johtamis-, projektivienti-, tuotanto- ja suunnittelutehtävissä yksityisellä ja julkisella sektorilla. Koulutus luo hyvät edellytykset toimia rakennusalan yrittäjänä ja alan viranomaistehtävissä.
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksen tavoitteena on antaa sinulle teoreettinen, käytännöllinen ja asenteellinen valmius toimia rakennusalan insinööri (AMK) tehtävissä. Opiskelussa korostetaan alan teknisten taitojen hallinnan lisäksi kykyä yhteistyöhön, johtamiseen, projektien hallintaan ja mahdollisuutta toimia itsenäisenä yrittäjänä. Lisäksi painotetaan elinikäisen oppimisen merkitystä, kykyä seurata rakennusalan kehitystä ja alalla esiintyvien ongelmien ratkaisutaitoa.
Opetussuunnitelma perustuu valtakunnallisiin rakennetekniikan suunnittelijan, rakennustyömaan työnjohtajan pätevyysvaatimuksiin sekä yleisiin rakennustekniikan koulutusohjelmien valtakunnallisesti määriteltyihin kompetensseihin ja ohjeellisiin opetussuunnitelmiin sekä Valtioneuvoston asetuksiin vaatimuksista pätevyydestä.Opetussuunnitelmassa huomioidaan alueen opetussuunnitelmalle asettamat tarpeet rakennusalan neuvottelukuntayhteistyön kautta.
TUTKINNON RAKENNEOpetussuunnitelma rakentuu teemoista ja opintojaksoista. Teemojen sisällöt ja opintojaksojen osaamistavoitteet kuvaavat alan keskeisen ammatillisen ydinosaamisen. Vuosi- ja lukukausiteemat kokoavat opintoja ammatillisen kasvun etenemisen näkökulmasta.
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan insinöörin koulutuksen opetussuunnitelman rakenne on seuraava:
1) perus- ja ammattiopinnot 180 op
- pakolliset perus- ja ammattiopinnot 115 op
- vaihtoehtoiset ammattiopinnot 65 op
2) vapaasti valittavat opinnot 10 op
3) ammattitaitoa edistävä harjoittelu 30 op
4) opinnäytetyö 20 op, joka sisältää kehittämistoiminnan menetelmäopinnot

Perus- ja ammattiopintojen tavoitteena on antaa sinulle yleiskuva rakennusalan asemasta ja merkityksestä yhteiskunnassa, työelämässä ja kansainvälisesti, perehdyttää sinut alan yleisiin matemaattisiin ja luonnontieteellisiin perusteisiin sekä viestintään sekä antaa ammattikorkeakoululain 932/2014 8 §:ssä vaadittava kielitaito. Kieliopintojen erityisenä tarkoituksena on antaa sinulle ammattikorkeakouluasetuksessa (1129/2014) 7§:ssä vaadittava kielitaito, joka ilmoitetaan tutkintotodistuksessa. Kielitaitoa merkittäessä otetaan huomioon mitä valtioneuvoston asetuksessa (481/2003) 15§-19§:ssä säädetään.
Ammattiopintojen tavoitteena on perehdyttää sinut rakennusalan erilaisiin ammatillisiin tehtäväalueiden keskeisiin ongelmakokonaisuuksiin ja sovelluksiin sekä niiden tutkimuksellisiin perusteisiin siten, että valmistuttuasi kykenet itsenäisesti työskentelemään rakennusalan suunnittelun ja työnjohdon asiantuntijatehtävissä ja yrittäjänä sekä osallistumaan työyhteisön jatkuvaan kehittämiseen. Rakennusalalla painottuu myös kyky seurata jatkuvasti alan kehittymistä.
Vaihtoehtoisten ammattiopintojen kautta suuntaudut rakennusalalla johonkin osa-alueeseen, kuten talonrakennustekniikkaan, infra- ja kaivostekniikkaan tai talo- ja energiatekniikkaan. Valittavanasi on sekä suunnittelun että työnjohdon opintoja.
Vapaasti valittavien opintojen tavoitteena on syventää ja täydentää sinun ammatillista osaamistasi. Niillä voit myös täydentää ja tukea ammattikorkeakoulututkintoa sekä laajentaa sen sisältöä oman kiinnostuksesi ja yksilöllisen mieltymyksesi mukaan. Voit sisällyttää muiden Lapin AMK:n koulutusten ja muiden korkeakoulujen opintosuorituksia vapaasti valittaviin opintoihin.
Ammattitaitoa edistävässä harjoittelussa perehdyt työelämän pelisääntöihin ja rakennusalan keskeisiin työtehtäviin. Harjoittelussa voit soveltaa osaamistasi käytännön työssä ja auttaa suuntaamaan opintojasi omalla rakennusalallasi.
Opinnäytetyön tavoitteena on kehittää ja osoittaa sinun valmiuksia soveltaa tietojasi ja taitojasi rakennusalan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä.
Vaihtoehtoiset ammattiopinnotValittavanasi on vaihtoehtoisia opintoja 65 opintopistettä. Vaihtoehtoisia ammattiopintoja voit suorittaa toisen lukuvuoden keväästä lukien. Pääosin vaihtoehtoiset ammattiopinnot ajoittuvat 3. ja 4. lukuvuodelle.
Talonrakennustekniikassa voi perehtyä rakenteiden suunnitteluun tai rakennusalan tuotantoon. Rakenteiden suunnittelussa saat valmiuksia suunnitella vaativia rakenteita betoni-, puu- ja teräsrakenteissa. Rakennusalan tuotannossa saat valmiuksia toimia vaativan kohteiden työnjohtotehtävissä työmailla. Talonrakennustekniikassa voit suorittaa opintoja myös tuotantopainotteisesti, jolloin opintosi rakentuvat oppimiseen työmailla tehtäviin oppimisprojekteihin.
Infratekniikassa saat valmiuksia toimia suunnittelijana ja työnjohtajan vaativissa rakennuskohteissa. Infratekniikassa sinulla on mahdollista suorittaa opintoja myös tuotantopainotteisesti, jolloin opintosi rakentuvat osittain työmailla tehtävien oppimisprojektien avulla.
Kaivostekniikassa voit perehtyä kaivosalaan myös kansainvälisesti. Opintosi rakentuvat nykyaikaisten kaivosten suunnitteluun ja rakentamiseen liittyvien tehtävien ympärille.
Talo- ja energiatekniikassa saat valmiuksia toimia suunnittelijana ja työnjohtajana vaativissa alan tehtävissä. Painopisteenä opinnoissasi ovat suomalaisen energia-alan tulevaisuuden mahdollisuudet, yhteiskuntien energiahuoltoon liittyvät tehtävät sekä erilaisten rakennusten talotekniikkajärjestelmien tunteminen ja hallinta.
Opintojen kuormittavuusOpintojen kuormittavuuden määrittelyssä ovat lähtökohtana yleiseurooppalaisen opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia sinun päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.
AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINENOpetussuunnitelmassa kuvataan rakennusalan ammatillisen kasvun polkusi rakennusalan perehtyjästä alan soveltajaksi ja asiantuntijaksi. Eri vuosille sijoittuvat opinnot yhdistyvät isommiksi osaamisen kokonaisuuksiksi niitä yhdistävien vuosi- ja lukukausiteemojen mukaan. Osaamisesi kasvaa vähitellen oman rakennusalasi insinöörin tehtäviin.
1. vuositeema: rakennusalaan perehtyjä. Ensimmäisen opintovuoden aikana saat osaamista ja valmiuksia selviytyä alaan liittyvästä opiskelusta. Osaamisesi kehittyy myös luonnontieteiden avulla. Opintovuoden päättyessä sinulla on riittävä osaaminen, jotta voit työskennellä harjoittelijana rakennusalan erilaisissa perustehtävissä.
1. lukukausiteema: infra- ja geotekniikka
2. lukukausiteema: talonrakentaminen ja talotekniikka
2. vuositeema: rakennetun ympäristön oppija. Toisen opintovuoden aikana sinun rakennusalan ammatillinen kasvu syvenee ammattiopintojen avulla. Perehdyt rakennusalan yrittäjyyteen ja rakentamisen materiaaleihin tai rakennusten lämmitysjärjestelmiin. Opintovuoden aikana valitset oman rakennusalasi eri vaihtoehtojen välillä. Opintovuoden päättyessä voit työskennellä rakennusalan ammatillisissa tehtävissä, kuten avustavissa työnjohdollisissa töissä.
3. lukukausiteema: Rakennusalan yrittäjyys/Cleantech
4. lukukausiteemat: rakentamisen materiaalit sekä rakennusten lämmitysjärjestelmät
3. vuositeema: oman rakennusalansa osaaja. Kolmas vuosi on oman rakennusalasi ammatillisen kasvun aikaa. Painopisteen opinnoissa muodostavat syvälle menevät ammatilliset ainekokonaisuudet monimuotoisissa oppimisympäristöissä. Kolmannen vuoden aikana voit suorittaa osan opinnoistasi ulkomailla Lapin ammattikorkeakoulun yhteistyöoppilaitoksissa. Opintovuoden päättyessä voit toimia harjoittelijana rakennusalan työnjohtotehtävissä.
Lukukausiteemat vaihtelevat oman rakennusalasi mukaan.
Talonrakennustekniikan lukukausiteemat
5. lukukausiteema: Talonrakennuksen ja työmaan suunnittelu
6. lukukausiteema: Arktinen rakentaminen/routa
Infra- ja kaivostekniikan lukukausiteemat
5. lukukausiteema: Infran työsuunnittelu
6. lukukausiteema: Arktinen rakentaminen/tierakenne
Talo- ja energiatekniikan lukukausiteemat
5. lukukausiteema: Voimalaitos
6. lukukausiteema: Arktinen rakentaminen/energiatekniikka
4. vuositeema: oman rakennusalansa soveltaja. Neljännen opintovuoden aikana syvennät omaa asiantuntemustasi ammattiopintojen ja opinnäytetyön kautta. Kaivosalaan suuntautuessasi syvennät osaamistasi kansainvälisten opintojen kautta. Neljännen lukuvuoden aikana rakennusalan osaamisesi kehittyy tasolle, jota rakennusalan ammattikorkeakouluinsinööriltä odotetaan työelämään siirryttäessä. Sinulla on teoreettinen, käytännöllinen ja asenteellinen valmius toimia rakennusalansa insinöörin tehtävissä erilaisissa työympäristöissä.
Lukukausiteemat vaihtelevat oman rakennusalasi mukaan.
Talonrakennustekniikan lukukausiteemat
7. lukukausiteema: Elinkaariajattelu ja tehtäväsuunnittelu
8. lukukausiteema: Teräsrakentaminen ja hankinta
Infratekniikan lukukausiteemat
7. lukukausiteema: Yhdyskuntatekniikka
8. lukukausiteema: Ympäristö
Kaivostekniikan lukukausiteemat
7. lukukausiteema: Kaivossuunnittelu
8. lukukausiteema: Ympäristö
Talo- ja energiatekniikan lukukausiteemat
7. lukukausiteema: Vaihtoehtoiset energiantuotannot
8. lukukausiteema: Ilmastoinnin suunnittelu
KompetenssitLapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen.
Opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin (1-5) ja koulutuskohtaisiin kompetensseihin (6-13). Yleiset kompetenssit ovat eri koulutuksille yhteisiä työelämän osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys voivat vaihdella eri ammateissa ja työtehtävissä. Yleiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yleiset kompetenssit kehittyvät pääsääntöisesti opetusmenetelmien ja ammatin sisällön oppimisen yhteydessä koko koulutuksen ajan. Yleisten kompetenssien arviointi toteutuu koulutuskohtaisten kompetenssien arvioinnin yhteydessä.
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksen kompetenssit ovat:

1. Oppimisen taidot
2. Eettinen osaaminen ja vastuullisuus
3. Työyhteisöosaaminen
4. Innovaatio-osaaminen
5. Kansainvälistymisosaaminen
6. Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen
7. Ympäristöjohtaminen ja elinkaariosaaminenrakentamisessa
8. Suunnitteluosaaminen
9. Rakentamistuotannon osaaminen
10. Kaivostuotanto-osaaminen
11. Rakennusalan talousosaaminen
12. Esimiestaidot ja johtaminen
13. Korjausrakentamisen ja kunnossapidon osaaminen
Kaikkiin Lapin AMK:n opetussuunnitelmiin sisältyy läpileikkaavina osaamistavoitteina Lapin AMK:n strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys.
Rakennusalan yrittäjyys ja liiketoimintaosaaminen kehittyy opintojesi aikana. Toisen vuoden aikana saat rakennusalan liiketoimintaosaamisen perusteet. Oman rakennusalasi opinnoissa kehittyy alakohtainen liiketoiminta- ja talousosaamisesi. Tärkeänä painopisteenä on rakennuttamisen ja laadunhallinnan osaaminen osana rakennusliikkeen yritystoimintaa. Erityisesti tuotantopainotteisissa opinnoissa saat osaamista rakennusalan yrittäjyyteen.
Kansainvälisyys toteutuu opetussuunnitelman läpäisevänä jatkumona vieraskielisen lähdemateriaalin hyödyntämisenä opetuksessa ja kieliopintoina. Voit osallistua kansainväliseen vaihtoon ja myös erilaisiin kotikansainvälistämistä tukeviin tilaisuuksiin ja tapahtumiin sekä kansainvälisten opiskelijoiden tutorointiin.
Suomen kielen, informaatiolukutaidon ja viestinnän opinnot on osittain integroitu rakennusalan ammattiopintoihin sekä opinnäytetyöhön. Englannin ja ruotsin kieliopinnot ovat omina opintojaksoinaan, jossa toteutus on integroitu lukukausi teemaa.
OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTIOppimisnäkemysLapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee ongelmanratkaisu – ja päätöksentekotaitoja vahvistavien oppimis- ja kehittämisprojektien avulla.
Osaamis- ja ongelmaperustainen oppimisnäkemys tarkoittaa niitä asioita, joilla oppimista jäsennetään ja organisoidaan (esimerkiksi ongelmaperustainen sykli/vaihemalli, ongelmaperustainen projektioppiminen, CDIO tai näiden erilaiset yhdistelmät). Kaikissa oppimisen organisointitavoissa lähtökohtana ovat työelämän ongelmat ja työelämäläheinen toteutus.
Lapin AMK on osa laajaa kansainvälistä insinöörikoulutuksen kehittäjäverkostoa (CDIO, www.cdio.org), jossa on yli 50 jäsenkorkeakoulua 25 maasta. Sinä opit asioita ja insinööritaitoja hahmottamalla (C = conceive), suunnittelemalla (D = design), toteuttamalla(I = implement) ja käyttämällä (O = operate).
Lukukausien aikana tehtävissä oppimisprojekteissa voit käytännössä opetella opintojesi kannalta keskeisiä asioita. Oppimisprojekteja tehdään yhdessä, pienissä tiimeissä, joissa opitaan toimimaan osana työryhmää, opitaan suunnittelemaan ajankäyttöä ja päästään harjoittelemaan erilaisia työtilanteita varten. Oppimisprojektien toimeksiantajana voi toimia yritys, jolloin päästään harjoittelemaan oikeissa työelämälähtöisissä tilanteissa.
Opetuksen sijasta keskiössä on sinun oppiminen ja osaamisen kehittyminen. Oppiminen on yhteisöllistä, yhteistoiminnallista, opiskelijoiden, opettajien ja työelämän aktiivista vuorovaikutusta ja osallistumista yhteisen tiedon rakentamiseen. Oppimisprosessissa nivoutuvat yhteen teoria-, käytäntö- ja kokemustieto. Opiskelijan, opettajan ja työelämän edustajien roolit muuttuvat oppimisprosessissa. Opiskelija on aktiivinen ja vastuullinen oman oppimisensa subjekti. Opettaja on oppimisen asiantuntija, oppimisen ohjaaja ja mahdollistaja. Opettaminen on monialaista, oppiaine-, koulutus- ja jopa toimialarajat ylittävää tiimityötä. Tiimiopettajuus tarkoittaa oppimisen yhdessä suunnittelemista, toteuttamista ja arvioimista.
Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat sinulle oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelusuunnitelmallesi (HOPS), jonka laatimiseen saat ohjausta ryhmäsi opettajatuutorilta.
Hankittu osaaminen ja hyväksilukeminenTutkintoa suorittaessasi sinulla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamia opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla saman tasoisilla opinnoilla. Saat ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Menettelystä käytetään nimitystä hyväksiluku.
Hyväksiluvussa on kolme päätapaa: korvaaminen, sisällyttäminen sekä aiemmin ja opiskelun aikana hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen (HOT). Korvaamisella tarkoitetaan opetussuunnitelmaan kuuluvien opintojen korvaamista muualla suoritetuilla, sisällöiltään saman tasoisilla korkeakoulutasoisilla opinnoilla. Sisällyttäminen tarkoittaa muualla suoritettujen korkeakouluopintojen liittämistä osaksi tutkintoa. Hankitun osaamisen tunnistaminen tarkoittaa sitä, että pyrit ymmärtämään hankkimaasi osaamista ja jäsentää sen suhteessa opintojakson tai osaamisalueen osaamistavoitteisiin siten, että pystyt kuvaamaan ja näyttämään toteen osaamisesi. Hankitun osaamisen tunnustaminen tarkoittaa virallisen hyväksynnän antamista hankkimallesi osaamiselle.

Talonrakentamisen ja infra- ja kaivostekniikan opinnoissa voit suorittaa osan opinnoistasi työpaikalla tapahtuvissa projekteissa, jolloin oppiminen tapahtuu toimeksiantajan kanssa määritellyissä projekteissa. Tätä kutsutaan työn opinnollistamiseksi.
Arviointi ja palauteOpiskelun eri vaiheissa tapahtuva arviointi muodostaa johdonmukainen kokonaisuuden, joka tukee koulutuksen tavoitteena olevan osaamisen saavuttamista. Arvioinnin suunnittelu pyritään toteuttamaan kolmikantaperiaatteella (opiskelija, työelämänedustaja/ohjaaja, opettaja).
Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Oppimisprosessin arvioinnissa opintojakson tasolla keskeisiä työvälineitä ovat itsearviointi ja palaute. Arviointiperusteiden, menetelmien ja kriteerien lähtökohtana ovat kyseisen opintojakson osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmissa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0).
Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Opiskelijalla on mahdollisuus antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta sekä koulutuksesta ensimmäisen, toisen ja kolmannen vuoden vuosipalautteena sekä valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.
Oppiminen, tutkiminen ja kehittäminen erilaisissa oppimis- ja kehittämisympäristöissäOpiskelusi on toiminnallista ja käytännönläheistä erilaisissa työelämälähtöisissä oppimisympäristöissä. Lapin AMK:ssa opiskelu ja oppiminen toteutuvat työelämäläheisesti. Tämä mahdollistaa työelämästä ja alueelta nousevien ilmiöiden ja ongelmien käsittelyn oppimisen, tutkimisen ja kehittämisen lähtökohtana. Ammatillinen kasvu toteutuu monipuolisissa ja vaihtelevissa ympäristöissä, joita ovat muun muassa laboratoriot, virtuaaliympäristöt, kansainvälisten kumppaneiden tarjoamat ympäristöt, työelämä sekä tutkimus-, kehitys- ja innovaatiohankkeet. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan koulutuksessa toimii Arctic Civil Engineering (ACE) tutkimusryhmä, jossa tehtävät tutkimus- ja kehittämisprojektit luovat mahdollisuuksia osaamisesi kehittämiseen. Myös rakennus- ja yhdyskuntatekniikan ACE-laboratorio tarjoaa korkeatasoisen oppimisympäristön. Rakennus- ja yhdyskuntatekniikassa osa oppimisesta tapahtuu myös rakennusalan yrityksissä.
Ammattitaitoa edistävä harjoittelua toteutuu eri puolilla Suomea sijaitsevissa yrityksissä ja julkisen hallinnon organisaatioissa. Myös harjoittelu ulkomailla on mahdollista. Opintoihin liittyvät opinnäytetyöt tehdään osana työelämän kehittämistä. Sinulla on mahdollisuus valita opintoja eri koulutuksien opetustarjonnasta, joka mahdollistaa luonnollisella tavalla monialaisen yhteistyön.

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 2023-2024 Syksy
2020
Kevät
2021
Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
Kevät
2023
Syksy
2023
Kevät
2024
1. / 2020 2. / 2021 3. / 2021 1. / 2021 2. / 2022 3. / 2022 1. / 2022 2. / 2023 3. / 2023 1. / 2023 2. / 2024 3. / 2024
AMK_PERTR-1018
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

70
R501RL11OJ Rakennusinsinöörin opinnot ja rakennusalan työturvallisuus 5 5 5 5
R501RL12OJ Projektihallinnan ja viestinnän perusteet 5 5 5 5
R501RL13 Fysiikan perusteet 5 5 5 5
R501RL14 Rakennusalan kemia 5 5 5 5
TELU116OJ Differentiaali- ja integraalilaskenta (laaja) 5 5 5 5
R501RL15OJ Mekaniikka ja lujuusoppi 5 5 5 5
R501RL16OJ Rakennusfysiikka 5 5 5 5
TELU111OJ Algebra, geometria ja trigonometria 5 5 5 5
TELU112OJ Lineaarialgebra 5 5 5 5
R501RL17 Rakennusalan matemaattiset menetelmät 5 5 5 5
TELU115OJ Lineaarialgebra (laaja) 5 5 5 5
TELU117OJ Differentiaaliyhtälöt (laaja) 5 5 5 5
R501RL18OJ English for Civil Engineering 5 5 5 5
R501RL19OJ Svenska för byggnadsingenjörer 5 5 5 5
AMMTR-1018
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan (kpl): 125)

125
AMMPK
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan pakolliset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

0
R501RL25OJ Geotekniikka 5 5 5 5
R501RL26OJ Infrarakentaminen 5 5 5 5
R501RL21OJ Rakennusalan tietomallintaminen ja CAD 5 5 5 5
R501RL27OJ Talonrakentaminen 5 5 5 5
R501RL28OJ Talo- ja energiatekniikka 5 5 5 5
R501RL29OJ Mittaustekniikka ja maankäyttö 5 5 5 5
R501RL30OJ Vesi- ja ympäristötekniikka 5 5 5 5
R501RL32OJ Rakentamistalous 5 5 5 5
R501RL33OJ Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen 5 5 5 5
R501RL34OJ Rakennusalan asiantuntijaviestintä ja työlainsäädäntö 5 5 5 5
R501RL35OJ Rakennuttaminen ja rakentamisen laatu 5 5 5 5
TALRAOK-1002
Talonrakennustekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 70)

70
R501RL22OJ TaloBIM 5 5 5 5
R501RL41OJ Betoniteknologia 5 5 5 5
R501RL42OJ Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet 5 5 5 5
R501RL43OJ Geotekniikka ja pohjarakennus 5 5 5 5
R501RL44OJ Rakenteiden mekaniikka 5 5 5 5
R501RL46OJ Talonrakennustekniikka ja rakennussuunnittelu 8 8 8 8
R501RL47OJ Korjausrakentaminen sekä elinkaaritekniikka ja tarjouslaskenta 7 7 7 7
R501RL48OJ Betonirakentaminen ja betonityötekniikat 6 6 6 6
R501RL52OJ Rakentamisen tuotantotekniikka ja talous 5 5 5 5
R501RL53OJ Syventävä rakentamisen tuotantotekniikka ja talous 5 5 5 5
R501RL54OJ Työmaiden kosteudenhallinta 5 5 5 5
RAKSUU
Rakennesuunnittelun vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 29)

0 - 29
R501RL45OJ Syventävä rakenteiden mekaniikka 5 5 5 5
R501RL49OJ Betonirakenteiden suunnittelu 8 8 8 8
R501RL50OJ Puurakenteiden suunnittelu 8 8 8 8
R501RL51OJ Teräsrakenteiden suunnittelu 8 8 8 8
INFRA-1001
Infra- ja kaivostekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 70)

70
R501RL23OJ InfraBIM 5 5 5 5
R501RL41OJ Betoniteknologia 5
R501RL43OJ Geotekniikka ja pohjarakennus 5
R501RL61OJ Liikenneväylien rakentaminen ja päällystetekniikka 5 5 5 5
R501RL62OJ Infratalous 5 5 5 5
R501RL63OJ Katu- ja liikennetekniikka 5 5 5 5
R501RL64OJ Infran tietomallintamisen projekti 5 5 5 5
R501RL65OJ Vesihuolto 5 5 5 5
R501RL67OJ Ympäristögeotekniikka 5 5 5 5
R501RL69OJ Tierakenteen suunnittelu ja -parantaminen 5 5 5 5
R501RL70OJ Liikenneväylien hoito ja ylläpito 5 5 5 5
R501RL71OJ Sillanrakentaminen ja -korjaus 5 5 5 5
RAKKAIV
Kaivostekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 35)

0 - 35
R501RL202 Avolouhinta ja murskaus 5 5 5 5
R501RL302 Maanalaiset louhinnat 5 5 5 5
R501RL200 Kestävä kaivostoiminta 5 5 5 5
R501RL205 Kaivosalan projekti 1 5 5 5 5
R501RL208 Kaivosalan projekti 2 5 5 5 5
R501RL209 Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu 5 - 10 5 5 5 5 5 5
TALENOK-1001
Talo- ja energiatekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 70)

70
R501RL24OJ TalotekniikkaBIM 5 5 5 5
R501RL91OJ Lämpöoppi 5 5 5 5
R501RL92OJ Lämmönsiirto -ja virtaustekniikka 5 5 5 5
R501RL93OJ Talo- ja energiatekniikan automaatio 5 5 5 5
R501RL94OJ Lämpöpumput ja kylmätekniikka 5 5 5 5
R501RL95OJ Voimalaitosoppi 5 5 5 5
R501RL96OJ Talo- ja energiatekniikka-alan kunnossapitotekniikka 5 5 5 5
R501RL97OJ Bioenergia 5 5 5 5
R501RL98OJ Uusiutuvat energiatuotantotekniikat 5 5 5 5
R501RL99OJ Ilmastointitekniikan laskenta 5 5 5 5
R501RL100OJ Ilmastointitekniikan suunnittelu 5 5 5 5
R501RL101OJ Saniteettitekniikka 5 5 5 5
R501RL102 Lämmitystekniikka 5 5 5 5
R501RL103OJ Energiatalous ja -tehokkuus 5 5 5 5
R501RL104OJ Energiakatselmus 5 5 5 5
AVEPR
Ammattiopinnoille vaihtoehtoiset työpaikkaprojektit

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20)

0 - 20
R501RL55OJ Työpaikkaprojekti: työmaa ja tuotanto 5 5 5 5
R501RL56OJ Työpaikkaprojekti: aikataulut ja kustannukset 5 5 5 5
R501RL57OJ Työpaikkaprojekti: tehtäväsuunnittelu ja johtaminen 5 5 5 5
R501RL58OJ Työpaikkaprojekti: hankinta ja logistiikka 5 5 5 5
VAP_VALTR-1018
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
R501RL31OJ Arktinen rakentaminen 5 5 5 5
HARJOITTTR-1018
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
TELU121OK-1004
Perusharjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
TELU121AOJ Perusharjoittelu 1 5 5 5 5
TELU121BOJ Perusharjoittelu 2 5 5 5 5
TELU122OK-1004
Ammattiharjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
TELU122AOJ Ammattiharjoittelu 1 5 5 5 5
TELU122BOJ Ammattiharjoittelu 2 5 5 5 5
TELU123OK-1004
Syventävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
TELU123AOJ Syventävä harjoittelu 1 5 5 5 5
TELU123BOJ Syventävä harjoittelu 2 5 5 5 5
OPINNÄTR-1018
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
TELU132OJ Menetelmäopinnot 5 5 5 5
TELU131OK-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5 5 5 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5 5 5 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5 5 5 5
Yhteensä 240 70 75 141 164 35 35 35 40 68 73 96 68 35 35 0 35 40 0 68 73 0 96 68 0

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Todistusjäsentely - AMK

Todistusjäsentelyssä opintojaksot jakautuvat ammattikorkeakoulun asetuksen mukaisesti..

Ammattiopinnot
Geotekniikka
Infrarakentaminen
Rakennusalan tietomallintaminen ja CAD
Talonrakentaminen
Talo- ja energiatekniikka
Mittaustekniikka ja maankäyttö
Vesi- ja ympäristötekniikka
Rakentamistalous
Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen
Rakennusalan asiantuntijaviestintä ja työlainsäädäntö
Rakennuttaminen ja rakentamisen laatu
TaloBIM
Betoniteknologia
Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet
Geotekniikka ja pohjarakennus
Rakenteiden mekaniikka
Talonrakennustekniikka ja rakennussuunnittelu
Korjausrakentaminen sekä elinkaaritekniikka ja tarjouslaskenta
Betonirakentaminen ja betonityötekniikat
Rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Syventävä rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Työmaiden kosteudenhallinta
Syventävä rakenteiden mekaniikka
Betonirakenteiden suunnittelu
Puurakenteiden suunnittelu
Teräsrakenteiden suunnittelu
InfraBIM
Liikenneväylien rakentaminen ja päällystetekniikka
Infratalous
Katu- ja liikennetekniikka
Infran tietomallintamisen projekti
Vesihuolto
Ympäristögeotekniikka
Tierakenteen suunnittelu ja -parantaminen
Liikenneväylien hoito ja ylläpito
Sillanrakentaminen ja -korjaus
TalotekniikkaBIM
Lämpöoppi
Lämmönsiirto -ja virtaustekniikka
Talo- ja energiatekniikan automaatio
Lämpöpumput ja kylmätekniikka
Voimalaitosoppi
Talo- ja energiatekniikka-alan kunnossapitotekniikka
Bioenergia
Uusiutuvat energiatuotantotekniikat
Ilmastointitekniikan laskenta
Ilmastointitekniikan suunnittelu
Saniteettitekniikka
Lämmitystekniikka
Energiatalous ja -tehokkuus
Energiakatselmus
Työpaikkaprojekti: työmaa ja tuotanto
Työpaikkaprojekti: aikataulut ja kustannukset
Työpaikkaprojekti: tehtäväsuunnittelu ja johtaminen
Työpaikkaprojekti: hankinta ja logistiikka
Menetelmäopinnot
Ammattitaitoa edistävä harjoittelu
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Opinnäytetyö
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Perusopinnot
Rakennusinsinöörin opinnot ja rakennusalan työturvallisuus
Projektihallinnan ja viestinnän perusteet
Fysiikan perusteet
Rakennusalan kemia
Differentiaali- ja integraalilaskenta (laaja)
Mekaniikka ja lujuusoppi
Rakennusfysiikka
Algebra, geometria ja trigonometria
Lineaarialgebra
Rakennusalan matemaattiset menetelmät
Lineaarialgebra (laaja)
Differentiaaliyhtälöt (laaja)
English for Civil Engineering
Svenska för byggnadsingenjörer
Vapaasti valittavat opinnot

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Betoniteknologia
Geotekniikka ja pohjarakennus
Avolouhinta ja murskaus
Maanalaiset louhinnat
Kestävä kaivostoiminta
Kaivosalan projekti 1
Kaivosalan projekti 2
Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu
Arktinen rakentaminen

Insinöörikoulutus, rakennustekniikka kompetenssit

Lapin AMKin yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Rakennusinsinöörin opinnot ja rakennusalan työturvallisuus
Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen
Menetelmäopinnot
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Esimiestaidot ja johtaminen

- Tuntee rakennusalan johtamisjärjestelmät
- Työsuhde- ja työyhteisöosaaminen
- Osaa ihmissuhde- ja vuorovaikutustaitoja
- Työsuojelu ja -turvallisuusosaaminen

Rakennusinsinöörin opinnot ja rakennusalan työturvallisuus
English for Civil Engineering
Svenska för byggnadsingenjörer
Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen
Rakennusalan asiantuntijaviestintä ja työlainsäädäntö
Rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Syventävä rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Työpaikkaprojekti: aikataulut ja kustannukset
Työpaikkaprojekti: tehtäväsuunnittelu ja johtaminen
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Rakentamistalous
Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen
Rakennuttaminen ja rakentamisen laatu
Infratalous
Infran tietomallintamisen projekti
TalotekniikkaBIM
Työpaikkaprojekti: tehtäväsuunnittelu ja johtaminen
Menetelmäopinnot
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Kaivostuotanto-osaaminen

- Hallitsee rakennuttamisen, urakoinnin ja johtamisen
- Hallitsee kaivos- ja rakentamistuotannonohjauksen
- Hallitsee rakentamisen laadun ja turvallisuuden
- Hallitsee ja ymmärtää arktistet olosuhteet

Mittaustekniikka ja maankäyttö
Betoniteknologia
Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet
Geotekniikka ja pohjarakennus
Ympäristögeotekniikka
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kieli-taidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

English for Civil Engineering
Svenska för byggnadsingenjörer
Korjausrakentaminen ja kunnossapidon osaaminen

- Hallitsee korjausrakentamisen ja kunnossapidon prosessit ja tekniikat
- Ymmärtää rakennusten ja infran käyttöarvoista, historiallisista arvoista ja eri aikakausien esteettisistä arvoista
- Tietämys eri aikakausien rakennusten ja infran materiaaleista, rakenteista ja rakentamistavoista
- Ymmärrys erilaisten rakenteiden kunnon ja käyttökelpoisuuden arviointiin vaikuttavista tekijöistä ja eri rakennusosien, rakenteiden ja talotekniikkajärjestelmien korjaustavoista

Talonrakennustekniikka ja rakennussuunnittelu
Korjausrakentaminen sekä elinkaaritekniikka ja tarjouslaskenta
Työmaiden kosteudenhallinta
Tierakenteen suunnittelu ja -parantaminen
Liikenneväylien hoito ja ylläpito
Sillanrakentaminen ja -korjaus
Talo- ja energiatekniikka-alan kunnossapitotekniikka
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Matemaattis-luonnontieteellinen osaaminen

- tuntee matemaattisia rakenteita ja merkintätapoja sekä kykenee kommunikoimaan niiden avulla
- kykenee loogis-matemaattiseen ajatteluun ja lähestymistapaan teknisessä ongelmanratkaisussa
- kykenee formuloimaan ja ratkaisemaan ongelmia matemaattisilla malleilla
- tuntee rakennusalaan liittyvät fysiikan ja kemiän ilmiöt ja lainalaisuudet
- tuntee rakennusfysiikan merkityksen rakenteiden toimivuuden lähtökohtana
- osaa toiminnassaan huomoida ympäröivän yhteiskunnan ja muiden tekniikan alojen vaatimukset ja mahdollisuudet

Fysiikan perusteet
Rakennusalan kemia
Differentiaali- ja integraalilaskenta (laaja)
Mekaniikka ja lujuusoppi
Rakennusfysiikka
Algebra, geometria ja trigonometria
Lineaarialgebra
Rakennusalan matemaattiset menetelmät
Lineaarialgebra (laaja)
Differentiaaliyhtälöt (laaja)
Rakenteiden mekaniikka
Syventävä rakenteiden mekaniikka
Lämpöoppi
Lämmönsiirto -ja virtaustekniikka
Voimalaitosoppi
Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Rakennusinsinöörin opinnot ja rakennusalan työturvallisuus
Projektihallinnan ja viestinnän perusteet
Differentiaali- ja integraalilaskenta (laaja)
Mekaniikka ja lujuusoppi
Algebra, geometria ja trigonometria
Lineaarialgebra
Rakennusalan matemaattiset menetelmät
Lineaarialgebra (laaja)
Differentiaaliyhtälöt (laaja)
English for Civil Engineering
Rakennusalan tietomallintaminen ja CAD
Rakennusalan asiantuntijaviestintä ja työlainsäädäntö
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Menetelmäopinnot
Rakennusalan talousosaaminen

- Ymmärtää elinkaarikustannukset
- Hallitsee rakennushankkeen kustannukset
- Ymmärtää kustannusten muodostumisen
- Tuntee rakennusalan yritystalouden
- Osaa tunnistaa ja ottaa huomioon asiakastarpeen

Geotekniikka
Infrarakentaminen
Talo- ja energiatekniikka
Rakentamistalous
Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen
Rakennuttaminen ja rakentamisen laatu
Korjausrakentaminen sekä elinkaaritekniikka ja tarjouslaskenta
Rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Syventävä rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Infratalous
Energiatalous ja -tehokkuus
Työpaikkaprojekti: aikataulut ja kustannukset
Työpaikkaprojekti: tehtäväsuunnittelu ja johtaminen
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Rakentamistuotannon osaaminen

- Hallitsee rakennuttamisen, urakoinnin ja johtamisen
- Hallitsee rakentamisen tuotannonohjauksen
- Hallitsee rakentamisen laadun ja turvallisuuden
- Hallitsee ja ymmärtää arktistet olosuhteet

Projektihallinnan ja viestinnän perusteet
Geotekniikka
Infrarakentaminen
Talonrakentaminen
Talo- ja energiatekniikka
Mittaustekniikka ja maankäyttö
Vesi- ja ympäristötekniikka
Betoniteknologia
Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet
Geotekniikka ja pohjarakennus
Betonirakentaminen ja betonityötekniikat
Rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Syventävä rakentamisen tuotantotekniikka ja talous
Työmaiden kosteudenhallinta
Liikenneväylien rakentaminen ja päällystetekniikka
Katu- ja liikennetekniikka
Vesihuolto
Ympäristögeotekniikka
Liikenneväylien hoito ja ylläpito
Sillanrakentaminen ja -korjaus
Talo- ja energiatekniikan automaatio
Lämpöpumput ja kylmätekniikka
Voimalaitosoppi
Bioenergia
Uusiutuvat energiatuotantotekniikat
Ilmastointitekniikan laskenta
Saniteettitekniikka
Lämmitystekniikka
Työpaikkaprojekti: työmaa ja tuotanto
Työpaikkaprojekti: hankinta ja logistiikka
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Suunnitteluosaaminen

- Hallitsee talon rakenteiden, infrarakenteiden sekä talo- ja enerigatekniikan suunnittelun
- Hallitsee rakenteiden staattisen toiminnan
- Hallitsee rakennusalan fysikaalisten ilmilöiden
- Ymmärtää muiden suunnittelualojen vaikutukset
- Hallitsee asetusten mukaisen vaativan tason suunnitteluosaamisen

Mekaniikka ja lujuusoppi
Rakennusfysiikka
Geotekniikka
Infrarakentaminen
Rakennusalan tietomallintaminen ja CAD
Talonrakentaminen
Talo- ja energiatekniikka
Mittaustekniikka ja maankäyttö
Vesi- ja ympäristötekniikka
TaloBIM
Betoniteknologia
Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet
Geotekniikka ja pohjarakennus
Rakenteiden mekaniikka
Talonrakennustekniikka ja rakennussuunnittelu
Betonirakentaminen ja betonityötekniikat
Työmaiden kosteudenhallinta
Syventävä rakenteiden mekaniikka
Betonirakenteiden suunnittelu
Puurakenteiden suunnittelu
Teräsrakenteiden suunnittelu
InfraBIM
Liikenneväylien rakentaminen ja päällystetekniikka
Katu- ja liikennetekniikka
Infran tietomallintamisen projekti
Vesihuolto
Ympäristögeotekniikka
Tierakenteen suunnittelu ja -parantaminen
Liikenneväylien hoito ja ylläpito
Sillanrakentaminen ja -korjaus
TalotekniikkaBIM
Lämmönsiirto -ja virtaustekniikka
Talo- ja energiatekniikan automaatio
Lämpöpumput ja kylmätekniikka
Voimalaitosoppi
Bioenergia
Uusiutuvat energiatuotantotekniikat
Ilmastointitekniikan laskenta
Ilmastointitekniikan suunnittelu
Saniteettitekniikka
Lämmitystekniikka
Energiakatselmus
Työpaikkaprojekti: hankinta ja logistiikka
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimi-maan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Rakennusinsinöörin opinnot ja rakennusalan työturvallisuus
Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen
Rakennusalan asiantuntijaviestintä ja työlainsäädäntö
Perusharjoittelu 1
Perusharjoittelu 2
Ammattiharjoittelu 1
Ammattiharjoittelu 2
Syventävä harjoittelu 1
Syventävä harjoittelu 2
Opinnäytetyön suunnitteluvaihe
Opinnäytetyön toteuttamisvaihe
Opinnäytetyön viimeistelyvaihe
Ympäristöjohtaminen ja elinkaariosaaminen rakentamisessa

- Osaa elinkaari-, energiatekniikan ja -tehokkuuden
- Osaa rakennustuotteiden ja -tuotannon sekä kaivannaisteollisuuden ympäristövaikutusten perusteet
- Osaa rakennustuotteiden ja -tuotannon sekä kaivannaisteollisuuden ympäristövaikutusten perusteet
- Hallitsee tietomallit

Talonrakentaminen
Vesi- ja ympäristötekniikka
Betoniteknologia
Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet
Vesihuolto
Ympäristögeotekniikka
Bioenergia
Uusiutuvat energiatuotantotekniikat
Energiatalous ja -tehokkuus
Energiakatselmus
Luokittelemattomat
Betoniteknologia
Geotekniikka ja pohjarakennus
Avolouhinta ja murskaus
Maanalaiset louhinnat
Kestävä kaivostoiminta
Kaivosalan projekti 1
Kaivosalan projekti 2
Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu
Arktinen rakentaminen

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AMK_PERTR-1018
PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki)

70
R501RL11OJ Rakennusinsinöörin opinnot ja rakennusalan työturvallisuus 5
R501RL12OJ Projektihallinnan ja viestinnän perusteet 5
R501RL13 Fysiikan perusteet 5
R501RL14 Rakennusalan kemia 5
TELU116OJ Differentiaali- ja integraalilaskenta (laaja) 5
R501RL15OJ Mekaniikka ja lujuusoppi 5
R501RL16OJ Rakennusfysiikka 5
TELU111OJ Algebra, geometria ja trigonometria 5
TELU112OJ Lineaarialgebra 5
R501RL17 Rakennusalan matemaattiset menetelmät 5
TELU115OJ Lineaarialgebra (laaja) 5
TELU117OJ Differentiaaliyhtälöt (laaja) 5
R501RL18OJ English for Civil Engineering 5
R501RL19OJ Svenska för byggnadsingenjörer 5
AMMTR-1018
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan (kpl): 125)

125
AMMPK
Rakennus- ja yhdyskuntatekniikan pakolliset ammattiopinnot

(Valitaan kaikki)

0
R501RL25OJ Geotekniikka 5
R501RL26OJ Infrarakentaminen 5
R501RL21OJ Rakennusalan tietomallintaminen ja CAD 5
R501RL27OJ Talonrakentaminen 5
R501RL28OJ Talo- ja energiatekniikka 5
R501RL29OJ Mittaustekniikka ja maankäyttö 5
R501RL30OJ Vesi- ja ympäristötekniikka 5
R501RL32OJ Rakentamistalous 5
R501RL33OJ Rakennusalan yrittäjyys ja johtaminen 5
R501RL34OJ Rakennusalan asiantuntijaviestintä ja työlainsäädäntö 5
R501RL35OJ Rakennuttaminen ja rakentamisen laatu 5
TALRAOK-1002
Talonrakennustekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 70)

70
R501RL22OJ TaloBIM 5
R501RL41OJ Betoniteknologia 5
R501RL42OJ Betoni-, puu- ja teräsrakenteiden perusteet 5
R501RL43OJ Geotekniikka ja pohjarakennus 5
R501RL44OJ Rakenteiden mekaniikka 5
R501RL46OJ Talonrakennustekniikka ja rakennussuunnittelu 8
R501RL47OJ Korjausrakentaminen sekä elinkaaritekniikka ja tarjouslaskenta 7
R501RL48OJ Betonirakentaminen ja betonityötekniikat 6
R501RL52OJ Rakentamisen tuotantotekniikka ja talous 5
R501RL53OJ Syventävä rakentamisen tuotantotekniikka ja talous 5
R501RL54OJ Työmaiden kosteudenhallinta 5
RAKSUU
Rakennesuunnittelun vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 29)

0 - 29
R501RL45OJ Syventävä rakenteiden mekaniikka 5
R501RL49OJ Betonirakenteiden suunnittelu 8
R501RL50OJ Puurakenteiden suunnittelu 8
R501RL51OJ Teräsrakenteiden suunnittelu 8
INFRA-1001
Infra- ja kaivostekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 70)

70
R501RL23OJ InfraBIM 5
R501RL41OJ Betoniteknologia 5
R501RL43OJ Geotekniikka ja pohjarakennus 5
R501RL61OJ Liikenneväylien rakentaminen ja päällystetekniikka 5
R501RL62OJ Infratalous 5
R501RL63OJ Katu- ja liikennetekniikka 5
R501RL64OJ Infran tietomallintamisen projekti 5
R501RL65OJ Vesihuolto 5
R501RL67OJ Ympäristögeotekniikka 5
R501RL69OJ Tierakenteen suunnittelu ja -parantaminen 5
R501RL70OJ Liikenneväylien hoito ja ylläpito 5
R501RL71OJ Sillanrakentaminen ja -korjaus 5
RAKKAIV
Kaivostekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 35)

0 - 35
R501RL202 Avolouhinta ja murskaus 5
R501RL302 Maanalaiset louhinnat 5
R501RL200 Kestävä kaivostoiminta 5
R501RL205 Kaivosalan projekti 1 5
R501RL208 Kaivosalan projekti 2 5
R501RL209 Kaivosalan ammattia edistävä harjoittelu 5 - 10
TALENOK-1001
Talo- ja energiatekniikan vaihtoehtoiset ammattiopinnot

(Valitaan opintopisteitä: 70)

70
R501RL24OJ TalotekniikkaBIM 5
R501RL91OJ Lämpöoppi 5
R501RL92OJ Lämmönsiirto -ja virtaustekniikka 5
R501RL93OJ Talo- ja energiatekniikan automaatio 5
R501RL94OJ Lämpöpumput ja kylmätekniikka 5
R501RL95OJ Voimalaitosoppi 5
R501RL96OJ Talo- ja energiatekniikka-alan kunnossapitotekniikka 5
R501RL97OJ Bioenergia 5
R501RL98OJ Uusiutuvat energiatuotantotekniikat 5
R501RL99OJ Ilmastointitekniikan laskenta 5
R501RL100OJ Ilmastointitekniikan suunnittelu 5
R501RL101OJ Saniteettitekniikka 5
R501RL102 Lämmitystekniikka 5
R501RL103OJ Energiatalous ja -tehokkuus 5
R501RL104OJ Energiakatselmus 5
AVEPR
Ammattiopinnoille vaihtoehtoiset työpaikkaprojektit

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 20)

0 - 20
R501RL55OJ Työpaikkaprojekti: työmaa ja tuotanto 5
R501RL56OJ Työpaikkaprojekti: aikataulut ja kustannukset 5
R501RL57OJ Työpaikkaprojekti: tehtäväsuunnittelu ja johtaminen 5
R501RL58OJ Työpaikkaprojekti: hankinta ja logistiikka 5
VAP_VALTR-1018
Vapaasti valittavat opinnot

(Valitaan opintopisteitä: 10)

10
R501RL31OJ Arktinen rakentaminen 5
HARJOITTTR-1018
AMMATTITAITOA EDISTÄVÄ HARJOITTELU

(Valitaan kaikki)

30
TELU121OK-1004
Perusharjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
TELU121AOJ Perusharjoittelu 1 5
TELU121BOJ Perusharjoittelu 2 5
TELU122OK-1004
Ammattiharjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
TELU122AOJ Ammattiharjoittelu 1 5
TELU122BOJ Ammattiharjoittelu 2 5
TELU123OK-1004
Syventävä harjoittelu

(Valitaan kaikki)

10
TELU123AOJ Syventävä harjoittelu 1 5
TELU123BOJ Syventävä harjoittelu 2 5
OPINNÄTR-1018
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan kaikki)

20
TELU132OJ Menetelmäopinnot 5
TELU131OK-1004
Opinnäytetyö

(Valitaan kaikki)

15
AMKO001 Opinnäytetyön suunnitteluvaihe 5
AMKO002 Opinnäytetyön toteuttamisvaihe 5
AMKO003 Opinnäytetyön viimeistelyvaihe 5