Siirry suoraan sisältöön

ICT-juridiikka ja sopimustekniikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL200

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee ICT-alan juridiikan peruskäsitteitä ja -kysymyksiä. Opiskelija osaa tekijänoikeuden keskisen sisällön. Opiskelija tietää immateriaalioikeuksista sopimisen periaatteet. Opiskelija tuntee tietojärjestelmän hankintaan liittyvän prosessin ja asiakirjat. Opiskelija tuntee vastuulliseen tutkimukseen liittyvät periaatteet juridiselta kannalta.

Sisältö

- Tekijänoikeus
- Tietosuoja
- Tietojärjestelmän hankinta
- IT-sopimukset
- Patentit, mallioikeus, tavaramerkit, hyödyllisyysmallit
- Tiedonhallinta- ja digipalvelulaki
- Tietosuoja ja etiikka tutkimuksessa

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa tekijänoikeuden ja tietosuojan perusteet. Opiskelija ymmärtää, mihin IT-alan vakio- ja sopimusehtoja käytetään ja ymmärtää niiden merkityksen. Opiskelija tietää aineistonhallintasuunnitelman merkityksen.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa tekijänoikeuden ja tietosuojan perusteet, tuntee peruskäsitteistön sekä osaa tulkita ja soveltaa niitä käytännön tilanteessa. Opiskelija osaa soveltaa yksinkertaisen IT-alan sopimusehtoja käytännön tietojärjestelmän hankinnan/toimituksen oikeuksista sopimiseen. Opiskelija tuntee tutkimuksen tekemiseen liittyvät eettiset ja juridiset näkökulmat.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa tekijänoikeuden ja tietosuojan perusteet, tuntee peruskäsitteistön sekä osaa tulkita ja soveltaa niitä haastavammissa käytännön tilanteessa. Opiskelija osaa monipuolisesti soveltaa IT-alan sopimusehtoja käytännön tietojärjestelmän tai palvelun tai muun tietotuotteen hankinnan/toimituksen oikeuksista sopimiseen. Opiskelija tuntee tutkimuksen tekemiseen liittyvät eettiset ja juridiset näkökulmat ja osaa soveltaa niitä käytännössä.