Siirry suoraan sisältöön

Data-analytiikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL195

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee valittujen data-analytiikkakirjastojen pääsisällön ja osaa hyödyntää niitä tietojen valmisteluun ja tilastolliseen käsittelyyn koneoppimisen hyödyntämiseksi. Opiskelijalla on keskeisiä tietoja, taitoja sekä ymmärrystä, datan, järjestelmien ja menetelmien eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta käytöstä.

Sisältö

- Tietojen valmistelu: suodatus, hakeminen, yhdistäminen ja luokittelu
- Tietojen visualisointi, tutkimus ja analyysi
- Sopivien data-analytiikkakirjastojen käyttö
- Data-analytiikan eettiset, vastuulliset sekä kestävän kehityksen keskeiset ulottuvuudet sekä parhaat käytänteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa valmistella ja muokata yksinkertaisen esimerkkitapauksen dataa siten että sitä voidaan jatkohyödyntää koneoppimisalgoritmeissa tai pilvipalveluissa. Opiskelija tietää keskeisiä ulottuvuuksia ja parhaita käytänteitä eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta data-analytiikasta sekä osaa toteuttaa niitä käytännössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa valita tapauskohtaisesti oikeita metodeja datan valmisteluun ja osaa muokata datan jatkohyödynnettäväksi koneoppimisessa ja pilvipalveluissa. Opiskelija tietää keskeisiä ulottuvuuksia ja parhaita käytänteitä eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta data-analytiikasta sekä osaa toteuttaa niitä käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa valita tapauskohtaisesti parhaat metodit datan valmisteluun ja osaa muokata datan jatkohyödynnettäväksi koneoppimisessa ja pilvipalveluissa. Opiskelija tietää keskeisiä ulottuvuuksia ja parhaita käytänteitä eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta data-analytiikasta sekä osaa toteuttaa niitä käytännössä.