Siirry suoraan sisältöön

AI ja koneoppiminenLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL193

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee tekoälyn ja koneoppimisen käsitteitä. Opiskelija osaa tunnistaa tekoälyn ja koneoppimisen käyttökohteita ja mahdollisuuksia. Opiskelija osaa soveltaa koneoppimisen algoritmeja käytäntöön sovelluskohteeseen soveltuvalla tavalla. Opiskelija tuntee keskeisimpiä koneoppimisen alustoja ja kirjastoja. Opiskelijalla on keskeisiä tietoja, taitoja sekä ymmärrystä, datan, järjestelmien ja menetelmien eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta käytöstä tekoälyn ja koneoppimisen alueella.

Sisältö

Tekoälyn, koneoppimisen ja syväoppimisen perusteet, käyttökohteet ja hyödyntämismahdollisuudet. Toteutuskohtaisesti käydään läpi sovellusesimerkkejä koneoppimisen yleisimmistä algoritmeista, kuten
- Regressioanalyysi
- Päätöksentekoalgoritmit
- Ohjatut ja ohjaamattomat luokittelualgoritmit
- Pääkomponenttianalyysi
- Valmiiden koneoppimisen pilvipalvelualustojen käyttö (open science online platform for machine learning)
- Tekoälyn ja koneoppimisen eettiset, vastuulliset sekä kestävän kehityksen keskeiset ulottuvuudet sekä parhaat käytänteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee koneoppimisen sovelluskohteita sekä keskeisimpiä algoritmeja. Opiskelija osaa hyödyntää valmista koneoppimisen pilvipalvelualustaa.

Opiskelija tietää keskeisiä ulottuvuuksia ja parhaita käytänteitä eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta tekoälystä ja koneoppimisesta sekä osaa toteuttaa niitä käytännössä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa valita tehtävään soveltuvat koneoppimisen algoritmit ja vertailla niitä. Opiskelija osaa hyödyntää valmiita koneoppimisen alustoja, kirjastoja ja malleja.

Opiskelija tietää ja ymmärtää keskeiset ulottuvuudet ja parhaat käytänteet eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta tekoälystä ja koneoppimisesta sekä osaa toteuttaa niitä käytännössä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa valita tehtävään parhaiten soveltuvat koneoppimisen alustat ja kirjastot. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa vaativan koneoppimista hyödyntävän ohjelmiston.

Opiskelija tietää ja ymmärtää keskeiset ulottuvuudet ja parhaat käytänteet eettisestä, vastuullisesta sekä kestävän kehityksen mukaisesta tekoälystä ja koneoppimisesta sekä toteuttaa niitä käytännössä.