Siirry suoraan sisältöön

ArvoverkostotLaajuus (5 op)

Tunnus: A31L000312

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuasi
- osaat määritellä arvoverkoston,
- ymmärrät, mitä tarkoitetaan arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa,
- tiedät eri verkostotyypit
- osaat arvioida toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta ja tulevaa kehitystä
- osaat tunnistaa kehittämistarpeita,
- osaat soveltaa hankkimaasi tietoa organisaation toiminnan kehittämisessä,
- tiedät strategisten kumppannuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle,
- tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Kompetenssit: Ennakoiva kehittäminen

Sisältö

* arvoverkostot
* arvonluonti
* verkostotyypit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Osaat tunnistaa aloittavalla tasolla verkostoitumisen perusajatuksen ja merkityksen liiketoiminnassa. Tiedät strategisten kumppannuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle. Osaat kuvata niitä hyödyntämällä teoriatietoa aloittelijantasolla. Tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Tiedät, mitä tarkoitetaan arvoverkostoilla ja arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa Hahmotat eri verkostotyypit. Ymmärrät, toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta. Tiedät strategisten kumppannuuksien merkityksen. Tiedät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Osaat .osaamääritellä arvoverkoston. Ymmärrät, mitä tarkoitetaan arvonluonnilla verkostoissa ja mitä on liiketoiminnan kehittäminen verkostoissa Teidät eri verkostotyypit. Osaat arvioida toimialan asiakkaiden, kilpailijoiden, kumppanien ja muiden arvoverkoston toimijoiden nykytilannetta ja tulevaa kehitystä, Osaat tunnistaa kehittämistarpeita, Osaat soveltaa hankkimaasi tietoa organisaation toiminnan kehittämisessä. Ymmärrätstrategisten kumppannuuksien merkityksen ja osaat hahmottaa toimijoiden tuottaman arvon toiminnalle. Ymmärrät verkoston kansallisen ja kansainvälisen ulottuvuuden.