Siirry suoraan sisältöön

Matkailu ja majoituspalvelut pohjoisessa toimintaympäristössä (5op)

Opintojakson tunnus: R801M17BOJ

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa pohjoisen toimintaympäristön tarjoamat vahvuudet matkailu- ja majoitusalalle ja osaa hyödyntää niitä eettisesti oikein. Hän oppii ymmärtämään alan verkostomaisen rakenteen osana palveluiden tuotantoa. Opiskelija kehittää restonomi -osaamistaan alan tehtävissä matkailu- ja majoituspalveluissa.
- Alanjulkishallinnollinen ohjaus ja taloudellinen asema Lapissa

- Lappi toimintaympäristönä

- Matkailu- ja majoituspalveluiden kokonaisuus ja monimuotoisuus

- Opiskelija tunnistaa oman osaamisensa sekä oppimistarpeensa matkailu- ja majoituspalveluiden ydinprosesseissa

- Johdatus matkailu- ja majoituspalveluiden konseptointiin

- Johdatus lappilaiseen tapahtumatuotantoon

Sisältö

Sisältö
Osaaminen
Lähdemateriaali
Matkailu- ja majoituspalveluiden ydinprosessit
Opiskelija tunnistaa matkailu- ja majoituspalveluiden ydinprosessit ja oman osaamisensa sekä oppimistarpeensa niiden suhteen

Siiskonen, M.; Rautiainen, M. 2011.
Tonder, M. 2013.
Matkailu- ravitsemiselinkeinon julkishallinnollinen ohjaus

Vastuullisuus
Opiskelija ymmärtää mitä matkailu- ja ravitsemiselinkeinon julkishallinnollinen ohjaus merkitsee yksittäisen yrityksen näkökulmasta.

Opiskelija tietää matkailun taloudellisen merkityksen Lapissa
Vesterinen, N.; Vuorinen, K. 2009.

Lappi matkailu-maantieteellisenä kohteena

Vieraanvaraisuus
Vastuullisuus
Opiskelija tunnistaa pohjoisen toimintaympäristön tarjoamat vahvuudet matkailu- ja majoitusalalle ja osaa hyödyntää niitä eettisesti oikein
Opiskelija osaa tarkastella matkailualueen matkailu- ja majoitus-palveluiden kokonaisuutta ja monimuotoisuutta
Vesterinen, N.; Vuorinen, K. 2009.

Opiskelijan oma tiedonhankinta
Matkailuyrityksen verkostoituminen

Kansainvälisyys
Opiskelija ymmärtää matkailualan yritysten verkostoitumisen periaatteet sekä alueellisella, kansallisella että kansainvälisellä tasolla
Hän oppii ymmärtämään alan verkostomaisen rakenteen osana palveluiden tuotantoa.
Vesterinen, N.; Vuorinen, K. 2009.
Matkailu- ja majoituspalveluiden monimuotoisuus

Vastuullisuus
Opiskelija tietää konseptoinnin lähtökohdat ja tavoitteet sekä esimerkkejä konseptoinnin eri malleista
Opiskelija kehittää restonomi -osaamistaan alan tehtävissä matkailu- ja majoituspalveluissa.
Tonder, M. 2013.
Asiakas- ja tapahtumalähtöisyys

Vieraanvaraisuus
Opiskelija osaa ottaa huomioon Asiakas- ja tapahtumalähtöisyyden matkailu- ja majoituspalveluprosessien konseptoinnin suunnittelussa ja toteutuksessa ennakointi huomioiden
Pitkänen, R. 2009..
Tonder, M. 2013.

Vallo, H.; Häyrinen, E. 2012.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Oppimisen arviointi toteutuu laaditun arviointisuunnitelman mukaisesti, joka käydään läpi opintojakson aloitusvaiheessa. Arviointia toteutetaan itse- ja vertaisarviointina, oppimisprosessin arviointina ja tuotosten (essee, työkoe, tentti, harjoittelu) arviointina. Keskeistä on opiskelijan oppimisen reflektointi ja sen ohjaaminen. Oppimisprosessia arvioidaan laadullisesti valittujen arviointikohteiden ja kriteerien mukaisesti. Tuotokset arvioidaan numeerisesti. Arvioinnin perustana on jatkuva palaute. Arvioinnin kohteet ja kriteerit tällä opintojaksolla ovat:

Tyydyttävä 1-2
Opiskelija suoriutuu perustehtävistä itsenäisesti ohjeita noudattaen. Toiminnassa ja tehtävissä näkyy lisäharjoituksen tarve.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3-4
Opiskelija hallitsee tehtävän osa-alueet itsenäisesti. Toiminnassa ja tehtävissä näkyvät vastuullisuus ja oma-aloitteisuus.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Opiskelija hallitsee tehtävän osa-alueet muuttuvissa tilanteissa ja ymmärtää toiminnan vaikutukset. Toiminnassa ja tehtävissä näkyvät vastuullisuus, oma-aloitteisuus, luovuus ja kehittävä ote.

Siirry alkuun