Siirry suoraan sisältöön

Turvallisuus matkailu- ja ravitsemisalan tehtävissä (5op)

Opintojakson tunnus: R801M13BOJ

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden ja turvallisuuden eri ulottuvuudet toimialan kehittymistä ja omaa osaamistaan vahvistavana tekijänä.
- Opiskelija tietää vastuullisuuden eri ulottuvuudet ja merkityksen, ja osaa soveltaa oppimaansa käytäntöön

- Opiskelija tietää turvallisuuden peruskäsitteet

- Opiskelija tunnistaa turvallisuuden merkityksen restonomin työssä

- Opiskelija hallitsee elintarvikehygienian ja anniskelulainsäädännön perusteet ja ajantasaiset säädökset

- Opiskelija tunnistaa ruokapalveluiden ympäristövaikutuksia sekä kestäviä toimintatapoja

Sisältö

- Opiskelija tietää vastuullisuuden eri ulottuvuudet ja osaa soveltaa oppimaansa käytäntöön
- Opiskelija hankkii matkailu- ja ravitsemisalalla tarvittavat ajantasaiset tiedot alkoholi-, elintarvike- ja matkailuturvallisuudesta sekä lainsäädännöstä sekä ensiavusta
- Anniskelu-, hygienia- ja matkailun turvallisuuspassien suorittaminen tai korvaavat tehtävät.
- EA1 koulutus tai vastaava, esim. EFR.
- Opiskelija osaa päivittää turvallisuus- ja vastuullisuusosaamistaan uusinta tietoa hankkimalla.
- Jos opiskelijallaon jo hygipassi,tulee tehdä hygieniaosaamisen ja elintarvikelainsäädännön osaamisen päivitystehtävä
- Jos opiskelijallaon jo anniskelupassi, tulee tehdä alkoholilainsäädännön osaamisen päivityystehtävä
- Jos opiskelijalla on voimassaoleva EA1, EFR tai vastaava passi (voimassa vähintään 1.9.2016 asti).Hyväksiluku
- Jos opiskelijalla on voimassaoleva Matkailun turvallisuuspassi (voimassa vähintään 1.9.2016 asti). Hyväksiluku

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Oppimisen arviointi toteutuu laaditun arviointisuunnitelman mukaisesti, joka käydään läpi opintojakson aloitusvaiheessa. Arviointia toteutetaan itse- ja vertaisarviointina, oppimisprosessin arviointina ja tuotosten (essee, työkoe, tentti, harjoittelu) arviointina. Keskeistä on opiskelijan oppimisen reflektointi ja sen ohjaaminen. Oppimisprosessia arvioidaan laadullisesti valittujen arviointikohteiden ja kriteerien mukaisesti. Tuotokset arvioidaan numeerisesti. Arvioinnin perustana on jatkuva palaute. Arvioinnin kohteet ja kriteerit tällä opintojaksolla ovat:

Vastuullisuus matkailu- ja ravitsemisalan tehtävissä
Tyydyttävä 1 – 2
Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden ja kestävän kehityksen merkityksen pääpiirteissään. Opiskelijan pistemäärä testeissä on

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä 3 – 4
Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden ja kestävän kehityksen merkityksen ja osaa huomioida niihin liittyviä periaatteita omalla alalla ja omassa toiminnassaan. Opiskelijan pistemäärä testeissä on hyvää tasoa. Hän suorittaa ensiapukoulutuksen tai hänellä on voimassaolevat vastaavat tiedot ja taidot. Opiskelija suorittaa ympäristöpassin. Opiskelija osaa toimia ohjeistuksen mukaan. Hän on aktiivinen ja omatoiminen.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä 5
Opiskelija ymmärtää vastuullisuuden ja kestävän kehityksen merkityksen ja osaa soveltaa niihin liittyviä periaatteita alalla ja omassa toiminnassaan. Opiskelijan pistemäärä testeissä on kiitettävää tasoa. Hän suorittaa ensiapukoulutuksen tai hänellä on voimassaolevat vastaavat tiedot ja taidot. Opiskelija suorittaa ympäristöpassin. Opiskelija osaa itsenäisesti tulkita ohjeita ja toimia niiden mukaan. Hän on koko ajan aktiivinen ja omatoiminen.

Siirry alkuun