Siirry suoraan sisältöön

Osaamista elinkeinosta (5op)

Opintojakson tunnus: R801M12BOJ

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija perehtyy matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisiin työtehtäviin ja ymmärtää toimialaan liittyvät osaamisvaatimukset. Opiskelija oppii arvostamaan omaa alaansa ja sen edellyttämää osaamista. Hän omaksuu ennakoivan toimintatavan työelämävalmiuksiensa kehittämisessä. Hän vahvistaa osaamistaan matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä restonomiopintojen näkökulmasta.
- Opiskelija perehtyy matkailu- ja ravitsemisalan käytännön työtehtäviin ja omaksuu ennakoivan ja kehittävän otteen käytännöntyötehtävissä toimimiseen.

- Opiskelija omaksuu alaa, asiakasta ja toiminta- ja työympäristöä arvostavan palveluasenteen.

Sisältö

Oppimistulokset:
- Opiskelija perehtyy toimialan tehtäviin ja osaamistarpeisiin käytännössä
- Opiskelija suhtautuu joustavasti työssä tapahtuviin muutoksiin ja oppii tunnistamaan niiden syitä ja merkityksiä omassa työympäristössään
- Opiskelija osaa toimia asiakaslähtöisesti monikulttuurisessa työympäristössä
- Opiskelija oppii reflektoimaan näkemäänsä ja kokemaansa osana omaa ammatillista kasvuaan sekä työyhteisöjen kehittämistä
- Opiskelija laatii suomen ja englanninkielisen ansioluettelon
- Opiskelija osaa käyttää esitysgrafiikkaohjelmia
Opintojakson ydinsisältö:
- Matkailu- ja ravitsemisalan työelämään ja -tehtäviin tutustuminen sekä alan osaamistarpeiden tunnistaminen
- Omien kokemusten ja osaamistarpeiden reflektointi työelämästä
- Ansioluettelo suomeksi ja englanniksi
- Esitysgrafiikan hyödyntäminen

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tieto puuttuu

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Oppimisen arviointi toteutuu laaditun arviointisuunnitelman mukaisesti, joka käydään läpi opintojakson aloitusvaiheessa. Arviointia toteutetaan itse- ja vertaisarviointina, oppimisprosessin arviointina ja tuotosten (essee, työkoe, tentti, harjoittelu) arviointina. Keskeistä on opiskelijan oppimisen reflektointi ja sen ohjaaminen. Oppimisprosessia arvioidaan laadullisesti valittujen arviointikohteiden ja kriteerien mukaisesti. Tuotokset arvioidaan numeerisesti. Arvioinnin perustana on jatkuva palaute. Arvioinnin kohteet ja kriteerit tällä opintojaksolla ovat:

Hyväksytty
Opiskelija selviytyy alan työtehtävistä ohjauksessa ja ohjeita noudattaen. Opiskelija osaa tehdä ansioluettelon suomeksi ja englanniksi. Hän osaa käyttää esitysgrafiikkaa ja reflektoida oppimaansa.

Hylätty
Opiskelija ei ole suorittanut opintojakson tehtäviä hyväksytysti.

Opintojakson arviointikriteerit tarkennetaan yhdessä opintojakson alussa.
Oppimista ja sen toteutumista arvioidaanoppilaitoksen laatuohjelman mukaisesti opintojaksopalautteella, jonka opiskelijat antavat opintojakson päättyessä. Palautetietoa käytetään opetuksen kehittämisessä.

Siirry alkuun