Siirry suoraan sisältöön

Restonomin työ (5op)

Opintojakson tunnus: R801M12AOJ

Opintojakson perustiedot


Laajuus
5 op
Opetuskieli
suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija tunnistaa restonomin työhön liittyvät eri toimintaympäristöt ja niiden välisen vuorovaikutteisuuden. Hän perehtyy matkailu- ja ravitsemisalan monipuolisiin työtehtäviin ja ymmärtää toimialaan liittyvät osaamisvaatimukset.
Opiskelija omaksuu ammattiin liittyvien säädösten ja suositusten noudattamisen osaksi omaa toimintaansa. Hän tuntee työntekijän velvollisuudet ja oikeudet.
- Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan ydin- ja tukiprosessit

- Opiskelija omaksuu alaa, asiakasta ja toiminta- ja työympäristöä arvostavan palveluasenteen

- Opiskelija tuntee alan työntekijän velvollisuudet ja oikeudet.

Sisältö

- Opiskelija tunnistaa matkailu- ja ravitsemisalan ydin- ja tukiprosessit
- Opiskelija perehtyy matkailu- ja ravitsemisalan työtehtäviin
- Opiskelija omaksuu alaa, asiakasta ja toiminta- ja työympäristöä arvostavan palveluasenteen
- Opiskelija omaksuu ennakoivan ja kehittävän otteen matkailu- ja ravitsemisalan työtehtävissä toimimiseen
- Opiskelija tuntee alan työlainsäädännön ja työturvallisuuslainsäädännön perusperiaatteita

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Oppimisen arviointi toteutuu laaditun arviointisuunnitelman mukaisesti, joka käydään läpi opintojakson aloitusvaiheessa. Arviointia toteutetaan itse- ja vertaisarviointina, oppimisprosessin arviointina ja tuotosten (essee, työkoe, tentti, harjoittelu) arviointina. Keskeistä on opiskelijan oppimisen reflektointi ja sen ohjaaminen. Oppimisprosessia arvioidaan laadullisesti valittujen arviointikohteiden ja kriteerien mukaisesti. Tuotokset arvioidaan numeerisesti. Arvioinnin perustana on jatkuva palaute. Arvioinnin kohteet ja kriteerit tällä opintojaksolla ovat:


Tyydyttävä (2-1)
Opiskelija suoriutuu matkailu- ja ravitsemisalan perustehtävistä itsenäisesti ohjeita noudattaen. Toiminnassa ja tehtävissä näkyy lisäharjoituksen tarve. Opiskelijan asennoituminen oppimiseen sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat tyydyttävää tasoa.


Opintojakson arviointikriteerit tarkennetaan yhdessä opintojakson alussa.
Oppimista ja sen toteutumista arvioidaanoppilaitoksen laatuohjelman mukaisesti opintojaksopalautteella, jonka opiskelijat antavat opintojakson päättyessä. Palautetietoa käytetään opetuksen kehittämisessä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (4-3)
Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisala perustehtävät itsenäisesti. Toiminnassa ja tehtävissä näkyvät vastuullisuus ja oma-aloitteisuus. Opiskelijan asennoituminen oppimiseen sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat hyvää tasoa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee matkailu- ja ravitsemisalan perustehtävät muuttuvissa tilanteissa ja ymmärtää toiminnan vaikutukset. Toiminnassa ja tehtävissä näkyvät vastuullisuus, oma-aloitteisuus, luovuus ja kehittävä ote. Opiskelijan asennoituminen oppimiseen sekä yhteistyö- ja vuorovaikutustaidot ovat kiitettävää tasoa.

Siirry alkuun