Siirry suoraan sisältöön

Big DataLaajuus (5 op)

Tunnus: R504TL72OJ

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

.
Opiskelija tuntee Big Data -käsitteeseen liittyvät perusperiaatteet ja –menetelmät sekä osaa soveltaa niitä.

Big Datan suomenkielinen vastine on suuraineisto. Big Datan määritelmä ei ole täysin yksiselitteinen tai vakiintunut, mutta on olemassa ainakin kolme tunnusomaista piirrettä, joita siihen liitetään:
Määrä: Datamäärän johdosta se ei ole yleensä käytettävissä tavanomaisilla laitteilla ja ohjelmistoilla.
Nopeus: Dataa kertyy monista lähteistä eri muodoissa, usein automaattisesti kerättynä, ja se kasaantuu tai muuttuu nopeasti.
Monimuotoisuus: Datalla ei välttämättä ole rakennetta tai se on vain löyhästi määritelty. Tästä syystä sen analysointi sellaisenaan on haastavaa.

Sisältö

Tieto puuttuu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Opiskelija tekee oppimistehtävät ohjaajan opastuksella. Tulokset ja tekemisen laatu täyttävät vain työlle asetetut minimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein. Ajankäyttö on hallitsematonta.
Tyydyttävä (2)
Opiskelija tekee oppimistehtävät osittain itsenäisesti. Tulokset ja tekemisen laatu ylittävät työlle asetetutminimivaatimukset. Tulosten raportoinnissa on jonkin verran asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija pyrkii kuitenkin kuvaamaan tekemistään ammattikielen käsittein. Ajankäyttö on suunnittelematonta.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija tekee oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat pääosin laadukasta. Tulosten raportointi on lähes virheetöntä ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.
Hyvä (4)
Opiskelija tekee oppimistehtävät itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat laadukasta. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija tekee oppimistehtävät omatoimisesti ja itsenäisesti. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja arvioivaa virheetöntä ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on suunnitelmallista.