Nature Product Recovery Plannning and Management (5 cr)
Code: R601ML119-3001
General information
- Enrollment
- 02.10.2023 - 29.02.2024
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 01.03.2024 - 17.05.2024
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Degree programmes
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teachers
- Anu Tossavainen
- Teacher in charge
- Anu Tossavainen
- Groups
-
RA61M22SBachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2022
- Course
- R601ML119
Evaluation scale
H-5
Objective
Opiskelija
- Osaa tunnistaa ja kartoittaa eri luonnontuotteiden kasvupaikat paikkatietoja hyödyntäen
- Osaa laatia keruutoiminnalle omavalvonta, keruu- ja turvallisuussuunnitelman
- Tuntee kerääjien koordinointiin liittyvät luvanvaraisuudet ja toimet
- Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja keruuorganisoinnin ketjun sekä osaa suhteuttaa tarvittavat toimenpiteet eri raaka-ainevolyymeihin
- Ymmärtää luonnontuotteiden alkutuotannon ja arvoketjun
- Osaa nimetä sopivan keruuajankohdan ja keruutavan käyttötarkoitus huomioiden.
Content
Omavalvonta ja turvallisuus
Luomukeruu ja -säädökset
Luvanvaraisuudet
Raaka-aineen talteenoton ja organisoinnin suunnitelma
Location and time
Yksi lähipäivä 16.5., jolloin esitellään omat työt toisille. Muutoin verkossa.
Materials
Pirinen, H. Laatua luonnon raaka-aineiden talteenottoon - LUONNON RAAKA-AINEIDEN TALTEENOTON LAATUKÄSIKIRJA (Suomen Metsäkeskus 2022).
Kunnas, Susan; Misikangas, Katja; Liimatainen, Jaana; Mäki, Maarit; Pihlava, Juha-Matti; Korkalo, Pasi; Hietaniemi, Veli; Sarjala, Tytti (2021). Arctic FingerPrint – Laatusormenjälki arktiselle luonnon raaka-aineelle : Loppu-raportti. (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2021).
Susan Kunnas, Jaana Liimatainen, Maarit Mäki, Juha-Matti Pihlava ja Veli Hietaniemi. Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2020).
Keruutuotanto - Ruokavirasto (Luomukeruutuotanto)
Lisäksi jaettu materiaali.
Teaching methods
Verkkoluennot ja materiaalit. Verkkoluennoilla on myös pienryhmätöitä.
Assessment criteria, satisfactory (1)
1-2
Tuntee luonnontuotteiden talteenottoon liittyvät luvanvaraisuudet ja säädökset. Osaa tunnistaa ja kartoittaa luonnontuotteiden kasvupaikkoja. Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja organisoinnin suunnittelua.
Assessment criteria, good (3)
3-4
Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton suunnittelun ja organisoinnin turvallisesti luvat ja säädökset huomioon ottaen.
Assessment criteria, excellent (5)
5
Osaa suunnitella luonnontuotteiden talteenoton eri vaiheet turvallisesti, lupien ja säädösten mukaisesti paikkatietotaitoja apuna käyttäen. Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton organisoinnin kestävästi ja luomukeruun huomioon ottaen.