Skip to main content

Nature Product Recovery Plannning and Management (5 cr)

Code: R601ML119-3001

General information


Enrollment
02.10.2023 - 29.02.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.03.2024 - 17.05.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Anu Tossavainen
Teacher in charge
Anu Tossavainen
Groups
RA61M22S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2022
Course
R601ML119

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Osaa tunnistaa ja kartoittaa eri luonnontuotteiden kasvupaikat paikkatietoja hyödyntäen
- Osaa laatia keruutoiminnalle omavalvonta, keruu- ja turvallisuussuunnitelman
- Tuntee kerääjien koordinointiin liittyvät luvanvaraisuudet ja toimet
- Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja keruuorganisoinnin ketjun sekä osaa suhteuttaa tarvittavat toimenpiteet eri raaka-ainevolyymeihin
- Ymmärtää luonnontuotteiden alkutuotannon ja arvoketjun
- Osaa nimetä sopivan keruuajankohdan ja keruutavan käyttötarkoitus huomioiden.

Content

Omavalvonta ja turvallisuus
Luomukeruu ja -säädökset
Luvanvaraisuudet
Raaka-aineen talteenoton ja organisoinnin suunnitelma

Location and time

Yksi lähipäivä 16.5., jolloin esitellään omat työt toisille. Muutoin verkossa.

Materials

Pirinen, H. Laatua luonnon raaka-aineiden talteenottoon - LUONNON RAAKA-AINEIDEN TALTEENOTON LAATUKÄSIKIRJA (Suomen Metsäkeskus 2022).



Kunnas, Susan; Misikangas, Katja; Liimatainen, Jaana; Mäki, Maarit; Pihlava, Juha-Matti; Korkalo, Pasi; Hietaniemi, Veli; Sarjala, Tytti (2021). Arctic FingerPrint – Laatusormenjälki arktiselle luonnon raaka-aineelle : Loppu-raportti. (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2021).



Susan Kunnas, Jaana Liimatainen, Maarit Mäki, Juha-Matti Pihlava ja Veli Hietaniemi. Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2020).



Keruutuotanto - Ruokavirasto (Luomukeruutuotanto)



Lisäksi jaettu materiaali.



 


Teaching methods

Verkkoluennot ja materiaalit. Verkkoluennoilla on myös pienryhmätöitä.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Tuntee luonnontuotteiden talteenottoon liittyvät luvanvaraisuudet ja säädökset. Osaa tunnistaa ja kartoittaa luonnontuotteiden kasvupaikkoja. Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja organisoinnin suunnittelua.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton suunnittelun ja organisoinnin turvallisesti luvat ja säädökset huomioon ottaen.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Osaa suunnitella luonnontuotteiden talteenoton eri vaiheet turvallisesti, lupien ja säädösten mukaisesti paikkatietotaitoja apuna käyttäen. Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton organisoinnin kestävästi ja luomukeruun huomioon ottaen.

Go back to top of page