Skip to main content

Nature Products (5cr)

Code: R601ML106-3004

General information


Enrollment
06.10.2025 - 18.01.2026
Registration for the implementation has begun.
Timing
19.01.2026 - 31.03.2026
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Teaching languages
finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Tuija Haapasalmi
Anu Tossavainen
Teacher in charge
Anu Tossavainen
Course
R601ML106

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Tuntee luonnontuotealan toimialan ja osaa tunnistaa sen laajuuden
- Tunnistaa erilaisten luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet ja osaa erottaa syötävät ja ei-syötävät raaka-aineet
- Tietää luonnontuotealan keskeiset organisaatiot
- Tuntee alaa säätelevää lainsäädäntöä
- Tuntee luonnontuotealan markkinat ja trendit
- Ymmärtää raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteitä ja prosesseja.

Content

Lainsäädäntö
Organisaatiot
Jokamiehenoikeudet
Toimialakatsaukset ja raportit
Markkinat ja trendit
Vastuut ja vastuualueet
Raaka-aineiden myynti- ja ostotoiminnot

Opintojakso sisältää viestintää 0,5 op.

Location and time

Opiskelet opintojakson kokonaan verkossa ja se sisältää aikaan sidottua verkko-opetusta.

Materials

Pirinen, H. (Toim.), Luonnontuoteopas — Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen luonnontuotealalla (Opetushallitus 2020).



Luonnontuotealan toimialaraportti 2023 (TEM).



Marsi - kauppaantulomäärät 2025 (Ruokavirasto).



Kestävästi ja vastuullisesti monipuolista arvonlisää - Luonnontuotealan toimintaohjelma 2030 (Helsingin Yliopisto, Ruralia Instituutti).



Lisäksi jaettava materiaali.


Teaching methods

Opintojaksolla opiskellaan verkossa Moodle -oppimisympäristössä.
Opintojakson toteutusaika on 19.1.-31.3.2026.
Opintojakson luennot toteutetaan ilta-aikaan klo 17.15-20.30 zoomissa.
Aktiivinen osallistuminen verkko-oppitunneille on suositeltavaa, sillä ne sisältävät toisten kanssa oppimista, jota tallenne ei voi korvata.
Opiskelu sisältää verkkoluentoja sekä opettajalta että vierailevilta asiantuntijoilta, ostotoiminnan tehtävän ja Luonnontuotealan raportin laatimisen.
Opintosuoritukset arvioidaan kuukauden kuluessa opintojakson päätyttyä.
Opintojaksolla tekoälyn käyttö ei ole sallittua Luonnontuotealan raportin laatimisessa. Opiskelijan tulee selvittää asiat raporttia varten haastattelemalla ja tutustumalla luonnontuotealan eri tietolähteisiin ja verkostoihin. Tekoälyn käyttäminen on kielletty perustellusti ja käyttö tulkitaan vilpiksi.
Tehtävät on oltava palautettuna 31.3.2026 mennessä. Lisäksi Luonnontuotealan raportti on oltava esitettynä 31.3.2026 mennessä.
Opintojakso arvioidaan ostotoiminnan tehtävän ja Luonnontuotealan raportin suoritusten perusteella.

Employer connections

Opintojaksolla on luonnontuotealan toimialajärjestöjen edustajien luennot.

Exam schedules

Opintojaksolla ei ole tenttiä.

Completion alternatives

Aiemmin hankitun osaamisen (HOT) osalta:
Voit osoittaa opintojaksolla vaaditun osaamisen useilla eri tavoilla, esim. aiemmilla opinnoilla, osaamisen näyttönä kuten esseenä, oppimispäiväkirjana, videotallenteena jne. Voit tutustua opintojen hyväksilukuun Opintojen hyväksilukeminen (HOT) - Lapin ammattikorkeakoulu

Student workload

Opintojakson laajuus on 5 opintopistettä, mikä tarkoittaa n. 135 tunnin kokonaistyömäärää. Luonnontuotealan raportti laaditaan Lapin ammattikorkeakoulun ohjein, johon opiskelija saa ohjausta.
Työmäärä jakaantuu keskimäärin seuraavasti:
- lukujärjestyksen mukainen työskentely 21 h
- ostotoiminnantehtävä 16 h
- Luonnontuotealan raportin taustatyö vaatii perehtymistä valitun tarkastelualueen strategioihin, oppilaitoksiin ym. Opiskelijan on myös haasteteltava maaseutupäällikkö, elinkeinopäällikkö tmv. Lisäksi haastateltavaksi on valittava luonnontuotealan yrittäjä. Itsenäinen työskentely 98 h

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Ymmärtää toimialan perusteet ja tunnistaa luonnontuotteiden keskeiset käyttökohteet. Tietää alalla toimivia organisaatioita ja tuntee jokamiehenoikeudet.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Hallitsee luonnontuotteiden perusteet ja tunnistaa toimialan laajuuden. Tietää alan trendejä, markkinoita ja organisaatiotahot. Tuntee jokamiehenoikeudet, alaa säätelevää lainsäädäntöä sekä raaka-aineen myynti- ja ostoprosessin kulun.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Tuntee toimialakokonaisuuden, organisaatiot ja alan taustatekijät. Opiskelijalla on laaja-alainen ja reaaliaikainen tietämys alan markkinoista ja trendeistä. Ymmärrys eri raaka-aineiden myynti- ja ostotoimintojen käytänteistä ja prosessin kulusta on kattava.

Go back to top of page