Skip to main content

Nature Product Development and Innovations (10 cr)

Code: R601ML120-3002

General information


Enrollment
10.03.2025 - 17.08.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
18.08.2025 - 05.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
9 cr
Virtual portion
1 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Anu Tossavainen
Teacher in charge
Anu Tossavainen
Groups
RA61M23S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
Course
R601ML120

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Tuntee tuotekehitysprosessin etenemisen
- Osaa luonnontuotteen tuotantoprosessin ja/tai luonnontuotteisiin perustuvan palvelun järjestämisen eri vaiheet
- Osaa innovoida uusia tuotteita, laatia reseptin ja sopivan säilöntämenetelmän sekä noudattaa toimia valmistusprosessissa
- Osaa valita tuotteelle sopivan pakkauksen ja materiaalin sekä varastointitavan
- Osaa soveltaa toimialan trendi ja markkinatietouttaan tuotekehityksessä
- Opiskelija osaa arvioida kehittämänsä tuotteen tai raaka-aineen muuntautumiskykyä eri tuotantomenetelmiin ja volyymiasteisiin
- Osaa suunnitella luonnontuotteiden käyttöä elintarvikkeena tai kosmetiikassa ja innovoida uusia tuotteita
- Tuntee tuotteen prosessointimenetelmät sekä osaa nimetä niihin liittyvät riskit tuotteen laadulle.

Content

Tuotekehityksen ja tuotantoprosessin vaiheet sekä innovatiivinen käytännön tuotekehitys biolabran koekeittiössä
Asiakaslähtöinen tuotteistaminen
Reseptiikan laadinta
Uuselintarvikeasetus
Jatkojalostus ja sivuvirrat
Elintarvikehuoneisto
Hygieniapassi
Sertifikaatit ja laatujärjestelmät

Materials

Jaettu materiaali.



Toim. Pirinen Heli, Luonnontuoteopas Toimintaympäristö, työskentely ja tuotteistaminen s. 134-191. (Opetushallitus 2020.)



Yrittäjän hillo-opas.


Teaching methods

Verkkoluennot, itseopiskelumateriaaleja Moodlessa ja käytännön harjoitukset Biolabrassa.

Exam schedules

Opintojakson tuotokset esitellään julkisesti 26.11. Uusintamahdollisuus on seuraavana vuonna vastaavassa tilaisuudessa.
Tilaisuudessa esitellään tuotekehitysvaiheessa olevat tuote. Tuotekehitysraportti palautetaan Moodleen.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Tietää tuotekehityksen perusteet ja luonnontuotteiden tuotantoprosessin. Osaa toimia hygieenisesti ja turvallisesti, mutta luonnontuotteen valmistusprosessissa- ja menetelmissä on kehitettävää.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Hallitsee luonnontuotteista valmistetun tuotteen tuotantoprosessin ja -menetelmät hygieenisesti. Ymmärtää asiakaslähtöisen tuotteistamisen. Osaa suunnitella ja mukauttaa innovoimansa tuotteen tuotannon volyymin muutoksiin.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Osaa luonnontuotteiden tuotekehityksen viitekehyksen. Kehittää innovatiivisesti uusia luonnontuotteita osaten soveltaa asiakaslähtöistä tuotteistamista, markkina- ja trenditietoutta. Taitaa luonnontuotteen valmistus- ja säilöntäprosessin ottaen huomioon tuoteturvallisuuden, hygieenisyyden ja eri tuotantovolyymeihin vaikuttavat tekijät.

Further information

Opintojaksolle osallistuminen vaatii perehtyneisyyttä luonnontuotealaan. Taustalla on seuraavat suoritetut opintojaksot: Luonnontuotteiden keruu ja käsittely ja Luonnontuotteiden talteenoton suunnittelu ja johtaminen tai opiskelijalla on aiempia opintoja luonnontuotealalta (esim. suorittanut toisen asteen tutkinnon/tutkinnonosia osaamisalana luonnontuotteet).

Go back to top of page