Skip to main content

Feeding Planning and Refinement (5 cr)

Code: R601ML110-3002

General information


Enrollment
11.03.2024 - 25.08.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
26.08.2024 - 30.11.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
1 cr
Virtual portion
4 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Laura Post
Kirsi Muuttoranta
Teacher in charge
Kirsi Muuttoranta
Groups
RA61M23S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
Course
R601ML110

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Lukujärjestyksen mukaan

Objective

Opiskelija
- Tietää maidon- ja lihantuotannon perusteet
- Tuntee tuotosseurannan ja sen tunnusluvut
- Osaa suunnitella taloudellisen ja terveellisen ruokinnan
- Osaa eläinjalostuksen periaatteet ja siitoseläinten valinnan
- Tietää hyvinvoinnin ja terveyden merkityksen ja osaa ennaltaehkäistä yleisimpiä tuotossairauksia
- Tutustuu eläintuotannon tietojen hallintaan ja ohjelmistoihin ja ymmärtää niiden merkityksen suunnittelussa
- Tietää eläintuotannon tuotteet ja niiden tuottamiseen tarvittavat panokset sekä talouden merkityksen eläintuotannossa.

Content

Ruokinnan suunnittelu
Tuotannon suunnittelu tilatasolla
Tuotosseuranta
Eläinten terveys ja hyvinvointi
Navettateknologia ja eläintuotantoon liittyvät tietotekniset sovellukset
Jalostussuunnittelu

Location and time

Syksy 2024 elo-joulukuu

Materials

Ilmoitetaan Moodlessa 


Teaching methods

Etäopetus ja lähiopetus (lähipäivät ja tilavierailu yhdessä)

Exam schedules

Ei tenttiä, vaan oppimistehtävät

Student workload

135 h opiskelijan työtä

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Tunnistaa maidon- ja lihantuotannon perusteet, tuotannonsuunnittelun ja tuotosseurannan tunnuslukuja. Osaa tehdä ruokintasuunnitelman ja valita jalostuseläimet ohjatusti. Tunnistaa hyvinvoivan eläimen merkit ja yleisimpiä tuotossairauksia. Tunnistaa ohjelmistot ja osaa käyttää niitä ohjatusti. Tiedostaa laadukkaiden eläintuotteiden kriteerit ja tietää talouden ja tuotannonsuunnittelun perusteet.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Osaa maidon- ja lihantuotannon perusteet, tuotannonsuunnittelun ja tuotosseurannan tunnusluvut ja niiden merkityksen. Osaa tehdä taloudellisen ja terveellisen ruokintasuunnitelman ja valita jalostuseläimet. Tietää hyvinvoivan eläimen merkit ja yleisimpiä tuotossairauksia. Osaa käyttää eläintuotannon ohjelmia. Tiedostaa laadukkaiden eläintuotteiden kriteerit ja tietää talouden ja tuotannonsuunnittelun perusteet sekä ymmärtää niiden merkityksen.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Tietää maidon- ja lihantuotannon perusteet, tuotannonsuunnittelun ja tuotosseurannan tunnusluvut ja niiden merkityksen. Osaa tulkita tunnuslukuja ja tuotannon suunnittelun keskeisiä periaatteita. Osaa tehdä taloudellisen ja terveellisen ruokintasuunnitelman ja valita jalostuseläimet sekä perustella valintojaan. Tietää hyvinvoivan eläimen merkit ja yleisimmät tuotossairaudet ja osaa parantaa eläinten hyvinvointia ja ennaltaehkäistä tuotossairauksia. Osaa käyttää eläintuotannon ohjelmia itsenäisesti. Tiedostaa laadukkaiden eläintuotteiden kriteerit ja tietää talouden ja tuotannonsuunnittelun perusteet sekä ymmärtää niiden merkityksen kannattavassa eläintuotannossa.

Go back to top of page