Skip to main content

Developing Services of Elderly People (10 cr)

Code: K702GL28OJ-19006

General information


Enrollment
18.03.2024 - 18.08.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
19.08.2024 - 26.11.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
10 cr
Local portion
2 cr
Virtual portion
8 cr
RDI portion
6 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Social Services and Health Care, Geriatry
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 40
Degree programmes
Degree Programme in Elderly Care
Teachers
Tanja Marjanen-Korkala
Anne Jokelainen
Teacher in charge
Anne Jokelainen
Groups
KA72G22S
Bachelor of Social Services and Health Care, Elderly Care, Kemi, Autumn 2022
KOA72G22S
Bachelor of Social Services and Health Care, Elderly Care, Kemi (Oulu), Autumn 2022
Course
K702GL28OJ

Evaluation scale

H-5

Objective

Tieto puuttuu

Content

Tieto puuttuu

Location and time

Opintojakso toteutuu ajalla 19.8.2024-26.11.2024 ja se toteutetaan Kemin kampuksella, sekä etäopetuksena. Opintojaksoon sisältyy itsenäistä opiskelua kontaktipäivien välillä.

Materials

Sosiaali- ja terveysministeriö. 2020. Kansallinen ikäohjelma vuoteen 2030. Tavoitteena ikäkyvykäs Suomi. Sosiaali- ja terveysministeriön julkaisuja 2020:31



Hiitola, J & kumpp.2018. Maahanmuutto, palvelut ja hyvinvointi. Kohtaamisissa kehittyviä käytäntöjä.



Korjonen-Kuusipuro, K. & kumpp. 2022. Ikääntyvät digiyhteiskunnassa. Elinikäisen oppimisen mahdollisuudet.



Ronkainen, S. & kumpp. 2020. Tutkimuksen voimasanat.



Rantanen, T. & kumpp. 2022. Gerontologia.



Väestön ikääntyminen Suomessa.2023. Terveyskylä. https://www.terveyskyla.fi/ikatalo/ik%C3%A4%C3%A4ntyneelle/ik%C3%A4-ja-arki/v%C3%A4est%C3%B6n-ik%C3%A4%C3%A4ntyminen-suomessa



Iäkkäiden ihmisten palvelujen kokonaisuudistus etenee – nyt vahvistetaan kotihoitoa. 2021. https://stm.fi/-/iakkaiden-ihmisten-palvelujen-kokonaisuudistus-etenee-nyt-vahvistetaan-kotihoitoa



Alhonsuo, M. 2021. Early Phase of Healthcare-Related Service Design.  http://urn.fi/URN:ISBN:978-952-337-296-2E., Kotilainen, H., Rajaniemi, J. & Topo, P.



2018. Muisti- ja ikäystävällinen asuminen ja asuinympäristö. https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161060



Rappe, E., Kotilainen, H., Rajaniemi, J. & Topo, P. 2018. Muisti- ja ikäystävällinen asuminen ja asuinympäristö. https://julkaisut.valtioneuvosto.fi/handle/10024/161060



Mitäs se hanketyö on? Minä, tunteet ja taidot –Hankkeen kuulumisia. Lapin ensi- ja turvakoti ry. 2021. https://ensijaturvakotienliitto.fi/lapinensijaturvakoti/blogi/mitas-se-hanketyo-on-mina-tunteet-ja-taidot-hankkeen-kuulumisia



 


Teaching methods

Opintojakso käynnistyy 19.8.2024 ennakkotehtävällä. Tällä opintojaksolla toteutetaan Kemin ja Keminmaan yhteiset Seniorimessut ja messuprojekti sisältää Seniorimessutapahtuman suunnittelun ja toteutuksen Vanhustenviikolla syksyllä 2024. Tapahtuman suunnittelu alkaa toimeksiantajan ja yhteistyöverkoston kanssa jo kevätlukukaudella 2024. Suunnitteluun ja toteutukseen osallistetaan kaikki geronomiopiskelijaryhmät osana heidän syksyn opintojaksojaan. Lisäksi opiskelijat toteuttavat pienryhmissä esityksiä ja palveluiden kehittämisideoita eri teemojen mukaisesti.
Opetuksessa hyödynnetään käänteisen opetuksen pedagogista mallia, jossa opiskelijan rooli aktiivisena oppijana korostuu. Lisäksi opetuksessa toteutetaan yhteistoiminnallisen oppimisen periaatteita hyödyntäen vuorovaikutteisuutta, opettajien asiantuntijuutta ja työelämän asiantuntijoiden osallistumista mahdollisuuksien mukaan.
Opiskelijalta edellytetään messujen valmisteluun ja toteutukseen, kontaktipäivien opetukseen sekä pienryhmätehtävien tekemiseen osallistumista.

Employer connections

Seniorimessujen suunnittelu ja toteutus toteutuu tiiviissä yhteistyössä toimeksiantajien kanssa, joita ovat Lapha, Kemin kaupunki/Vanhusneuvosto ja Keminmaan kunta/vanhusneuvot. Lisäksi mukana ovat Kemin ja Keminmaan seurakuntien edustajat, Ammattiopisto Lappia, sekä Meri-Lapin kolmannen sektorin toimijat ja messuille osallistuvat näytteilleasettajat. Työelämän asiantuntijoiden asiantuntijavierailut sekä verkostoyhteistyö mahdollisuuksien mukaan.

Student workload

Opintojakso on laajuudeltaan 10 op, eli noin 270 työtuntia. Opintojakso käynnistyy 19.8.2024 ennokkotehtävällä, joka avautuu Moodlessa opintojakson käynnistyessä. Käänteisessä opetuksessa opiskelijat tutustuvat opiskeltavaan aiheeseen ennakkoon erilaisen materiaalin avulla ja tekevät erilaisia harjoitustehtäviä. Kontaktitunneilla aiheita käsitellään yhdessä opettajan ja muiden opiskelijoiden kanssa vuorovaikutteisesti aiheita työstäen. Näin opiskelijan oma vastuu ja rooli aktiivisena osallistujana ja oppijana korostuu.

Assessment criteria, satisfactory (1)

Tieto puuttuu

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa määrittää kehittämisen toimintana. Opiskelija osaa määritellä verkostoitumisen käsitteen ja kuvat sen merkityksen monialaisessä yhteistyössä. Opiskelija osaa määritellä verkostoitumisen käsitteen ja sen merkityksen. Opiskelija tunnistaa ja arvioi ikääntyvän väestön palveluiden kehittämistarpeita. Osaa kuvata projektin erivaiheet ja kuvata ja hyödyntää tarkoituksenmukaisia kehittämistyön menetelmiä. Opiskelija osaa hyödyntää tutkittua tietoa kehittämistyössä. Opiskelija kuvaa keskeisimpiä kehittämisohjelmia ja rahoituskanavia.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa määrittää kehittämisen toimintana. Opiskelija osaa määritellä verkostoitumisen käsitteenja arvioida sen merkityksen monialaisessa yhteistyössä sekä suunnitella verkostoyhteistyötä. Opiskelija tunnistaa, arvioi ja perustelee ikääntyvän väestön palveluiden kehittämistarpeita.Osaa kuvata projektin erivaiheet jakuvata ja perustella tarkoituksen mukaisten kehittämistyön menetelmin käytön. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti tutkittua tietoa kehittämistyössä. Opiskelija osaa kuvata keskeisimpiä kehittämisohjelmia ja rahoituskanavia ja kykenee arvioimaan käyttötarkoituksenmukaset rahoituslähteet.

Qualifications

NULL

Further information

Opintojaksolle tulee ilmoittautua Pepissä ennen opintojakson alkua. Kun opettaja hyväksyy ilmoittautumisen Pepissä, opiskelija saa Moodle-oppimisympäristön käyttöönsä viikkoa ennen toteutuksen alkua (erillisiä kirjautumisavaimia ei lähetetä).
Opintojakson aikana opiskelijat saavat opettajilta palautetta tehtäviin ja sekä messuprojektin etenemiseen.

Go back to top of page