Food and Food Services Safety (5 cr)
Code: C-02629-R0382-3007
General information
- Enrollment
- 20.05.2024 - 11.08.2024
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 23.09.2024 - 01.12.2024
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- Laurea University of Applied Sciences, Laurea Verkkokampus
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 20
- Course
- C-02629-R0382
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa: soveltaa elintarvikkeiden ja ruokapalvelujen turvallisuutta ohjaavaa lainsäädäntöä kuvata elintarvikeketjun mikrobiologisten, kemiallisten ja muiden riskien mahdolliset vaikutukset ruokatuotantoon laatia korjaavia toimenpiteitä yrityksen laadunhallintajärjestelmään Kurssin moduulit: Elintarvikealat Lainsäädäntö Elintarvikeketjun riskit Elintarvikeväärennökset Kyberturvallisuus
Objective
The student is able to - apply knowledge of legislation related to food and food services - describe the effects of microbiological, chemical and other risks related to food production - amend corrective actions to company's quality control system and processes
Location and time
Katso opinnon aikataulut Lukkarikoneesta osoitteesta https://lukkarit.laurea.fi. Laurea pidättää oikeudet muutoksiin.
Materials
Vinkki: Ota hyvissä ajoin yhteyttä Laurea-kirjastoon materiaalin saatavuuden varmistamiseksi. Kirjasto voi myös auttaa sopivan tietoperustan etsimisessä. Kirjallisuus ilmoitataan tarkemmin kurssin alkaessa 23.9.2024
Teaching methods
The implementation plan is available in Finnish.
Employer connections
Opiskelijat tutkivat valitsemansa yrityksen elintarviketurvallisuuden toteutumista.
Exam schedules
Tutkintosääntöön (2024) perustuen toteutukselle hyväksytyn opiskelijan edellytetään vahvistavan osallistumisensa osoittamalla aktiivisuutta opinnon alkaessa seuraavalla tavalla: Tutkintosäännön (2024) mukaisesti opintojaksolle hyväksytyn tulee vahvistaa osallistumisensa esittäytyminen keskustelualueella, viikon sisällä opintojakson aloituksesta. Mikäli opiskelija ei vahvista osallistumaan tällä tavoin toimien, hänen ilmoittautumisensa toteutukselle hylätään ja tilalle voidaan ottaa toinen opiskelija.
International connections
Ei koske tätä opintojaksoa.
Completion alternatives
Tutkintosäännön (2024) mukaan "opiskelijalla on oikeus hakea osaamisen tunnustamista riippumatta siitä, missä, miten ja milloin osaaminen on hankittu.Laureassa osaamisen tunnistamista ja tunnustamista toteutetaan kahden eri menettelyn kautta: a) hyväksiluku (toisen korkeakoulun opinnoissa hankittu osaaminen) ja b) osaamisen näyttö (muulla tavoin hankittu osaaminen). Aloitteen osaamisen tunnistamisesta ja tunnustamisesta tekee opiskelija. Opiskelijan vastuulla on osoittaa ja todentaa osaamisensa." Lisätietoa hyväksiluvusta ja osaamisen näytöstä on opiskelijaintrassa. Osaamisen hankkimiseksi voit arvioida myös työn opinnollistamisen mahdollisuutta. Lue lisää opinnollistamisesta opiskelijaintrasta.
Student workload
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 26,7 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia. Käsitteenmäärittelytesti 15h Omat tavoitteet ja itsearviointi 5h Essee 40h Monivalintakokeet 75h
Qualifications
Competence in food service and hygiene included in the compulsory studies of the Bachelor's degree in Hospitality Management program, or equivalent competence.