Introduction to World of Wines, Beers and Spirits (5 cr)
Code: C-02537-CO00BO39-3002
General information
- Enrollment
-
01.12.2024 - 15.01.2025
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
03.02.2025 - 27.04.2025
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Institution
- Savonia University of Applied Sciences
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 100
- Course
- C-02537-CO00BO39
Evaluation scale
Five step scale
Objective
Opintojakson suoritettuaan opiskelija - osaa määritellä viinin viljelyn ja valmistuksen päävaiheet sekä ymmärtää miten viinin rakenne syntyy - tuntee yleisimmät viinialueet - osaa nimetä tunnetuimpia rypäleitä ja tunnistaa rypäleiden ominaisuuksia - tuntee erilaisia väkeviä ja mietoja alkoholijuomia sekä niiden valmistustapoja - tietää oluen, siiderin ja long drink -juomien valmistuksen ja tarjoilun perusperiaatteet sekä näiden yleisimmät tyylit
Content
Opintojakso antaa perustiedot viinien ja alkoholijuomien eri tyyleistä. Kokonaisuudessa perehdytään viinien valmistuksen vaiheisiin, rypälelajikkeisiin ja niiden ominaispiirteisiin sekä keskeisiin viinialueisiin. Opiskelija perehtyy viinien lisäksi väkevien alkoholijuomien eri ryhmittelyihin, valmistukseen ja tarjoiluun. Lisäksi opiskelija oppii perustiedot oluista, siidereistä ja long drink -juomista sekä näiden valmistustavat ja tarjoilutyylit. Keskeiset sisällöt: - yleistä alkoholijuomista ja historiasta - viinin viljelyn ja valmistuksen periaatteet - yleisimmät viinialueet ja tunnetuimmat rypälelajikkeet - väkevien alkoholijuomien valmistus ja tarjoilu - oluiden, siidereiden ja long drink -juomien valmistus sekä yleisimmät tyylit - eri alkoholijuomien tarjoilu
Materials
Opintojaksolla käytetään oppimateriaaleina oppimisympäristössä olevia verkkoaineistoja, aiheeseen liittyviä artikkeleita, podcasteja ja videoita. Muu kirjallisuus ja materiaali ilmoitetaan opintojakson alussa.
Teaching methods
Opintojakso opiskellaan itsenäisesti verkossa Moodle-oppimisympäristössä helmi-huhtikuussa 2025. Opintojakso alkaa 3.2.2025 ja päättyy 27.4.2025. Opintojaksolle täytyy kirjautua viimeistään 10.2.2025, jotta opintojakson voi suorittaa. Opiskelu sisältää materiaaleihin perehtymistä, oppimistehtäviä ja verkkotenttejä. Opintojakso arvioidaan pakollisten oppimistehtävien ja tenttien perusteella. Opintojaksolla on lisäksi vapaaehtoisia oppimistehtäviä. Opintojakso arvioidaan asteikolla hyväksytty-hylätty. Tehtävät ja tentit on oltava palautettuna/tehtynä viimeistään 27.4.2025. Opintojakson arvioinnit annetaan opintojakson päättymisen jälkeen, 25.05.2025 mennessä.
Student workload
Opintojakson laajuus 5 op vastaa noin 135 tuntia opiskelijan työtä. Ajankäyttöön sisältyy annettujen materiaalien opiskelua, oppimistehtävien ja tenttien suorittaminen sekä lisäksi opiskelijan itsenäinen perehtyminen aihealueen kirjallisuuteen ja muuhun lähdeaineistoon.