Winter Feeding of Reindeer (5 cr)
Code: R601ML47-3006
General information
- Enrollment
-
10.03.2025 - 26.09.2025
Registration for the implementation has begun.
- Timing
-
27.09.2025 - 13.12.2025
The implementation has not yet started.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 2 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 50
- Degree programmes
- Degree Programme in Agriculture and Rural Industries
- Teachers
- Veikko Maijala
- Teacher in charge
- Veikko Maijala
- Groups
-
RA61M22SBachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2022
-
RA61M23SBachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
- Course
- R601ML47
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opintojakson eteneminen opiskelijan näkökulmasta
Tutustu moodletyötilaan ja oppimateriaaliin. Kirjoita miksi tulin opintojaksolle ja mihin tarvitsen tulevaa osaamista. Palauta tehtävä palautuslaatikkoon ”Tavoitteeni opintojaksolla”
vk 39
Osallistu aloituswebinaariin, jossa esitellään opintojakson kulku ja ohjeistetaan harjoituslaskelman tekoon. Webinaari pidetään etänä ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2025”.
vk 42 - 43
Perehdy opintojakson oppimateriaaliin ja tee harjoituslaskelma poru-sovelluksella. Palauta laskelma moodlen palautuslaatikkoon ”Harjoituslaskelma”.
vk 44
Osallistu webinaariin ja esittele harjoituslaskelman tuloksia. Webinaari pidetään ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2025”.
Osallistu webinaariin, jonka aiheena on miten teen porojen talviruokinnan suunnitelman. Webinaari pidetään ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2025”.
vk 45
Tee porojen talviruokinnan suunnitelma.
vk 46
Tee 10-15 minuutin videoesitys suunnitelmasta. Palauta video Padlet-alustalle. Nettilinkistä ”Suunnitelmien palautus” pääset palauttamaan videosi Padlettiin.
vk 47
Tutustu toisten opiskelijoiden tekemiin videoesityksiin.
Kommentoi asiantuntevasti ja kehittävästi toisten opiskelijoiden videotallenteita. Kommentointi tehdään keskustelualustalle ”Ruokintasuunnitteluvideoiden kommentointi”
vk 49
Osallistut loppuwebinaariin, jossa käsitellään talviruokintasuunnitelmia.
Objective
Tietää poron laiduntamisen erityispiirteet
Tietää poron yleisimmät talviset rehut ja niiden vaikutuksen poron hyvinvointiin
Osaa valita oikeanlaisia rehuja ja laskea rehutarpeen eri pororyhmille
Tunnistaa yleisimmät poron hyvinvointia heikentävät sairaudet ja taudit talviruokinnassa
Tietää poron talviruokinnassa käytettävät yleisimmät laitteet, koneet ja rakenteet
Tietää logistiikan merkityksen talvisessa porojen ruokinnassa
Osaa laskea ruokinnasta aiheutuvia kustannuksia
Osaa suunnitella toimivan ruokintaratkaisun joko talviseen tarharuokintaan tai maastoruokintaan
Content
Opintojaksolla perehdyt poron ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Osaat tehdä porokarjalle kestävän talviruokinnan suunnitelman. Tunnistat porojen yleisimmät ruokinnalliset sairaudet ja taudit ja osaat ennaltaehkäistä näitä ruokinnan suunnittelussa.
Location and time
Syksy 2025, verkko-opinnot
Materials
Tunne poro: poron sairaudet ja terveydenhoito –kirja (Sauli Laaksonen)
https://lapinamk.fi/porojen-ruokinta-ja-ravitsemus-muuttuvassa-ilmastossa/
Opintojakson alussa osoitettu materiaali
Teaching methods
Verkko-opinnot, oppimistehtävät, harjoitukset, kolme etäwebinaaria.
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osaa kuvailla poron ravitsemuksellisia tarpeita. Opiskelijan ruokintasuunnitteluosaaminen on yksipuolista ja keskittyy vain muutaman osa-alueen tarkasteluun.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa laskea erilaisia ruokintavaihtoehtoja porolle. Opiskelija pystyy hahmottamaan poron ruokintakokonaisuuden ja tekemään perustellun ja kattavan ruokintasuunnitelman.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa yhdistää poron ruokintaosaamiseen poron ravitsemuksellisen tarpeen, ruokinnassa käytettävät koneet ja laitteet, logistiikan, ruokinnan taloudellisuuden ja poron hyvinvoinnin. Opiskelija osaa tuoda perusteltuja kehittämisehdotuksia poron ruokintaan.
Further information
Opiskelijalla tulee olla ennen opintojaksolle osallistumista perusosaaminen kotieläinten ravitsemuksesta ja ruokinnasta.
Tietoa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijalle
ILMOITTAUTUMINEN
Valinta opintoihin tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautumisen jälkeen saat järjestelmän lähettämän vahvistusviestin, jossa on ohjeet opintojen aloittamiseen. Mikäli et saa viestiä tarkistathan roskapostin ja tarvittaessa ole yhteydessä avoinamk@lapinamk.fi.
Huom. Selvitäthän etukäteen opintojen vaikutuksen työttömyysturvaan TE-palveluista.
KÄYTTÄJÄTUNNUKSET
Saat käyttäjätunnuksia koskevan sähköpostiviestin IT-käyttäjähallinnosta noin viikkoa ennen opintojen alkua. Aktivointi tapahtuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Seuraa myös sähköpostisi roskapostikansiota. Viesti voi mennä roskapostiin.
OPISKELU
Opiskelu edellyttää aktiivista osallistumista. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Opintojen suoritusvaatimukset ovat avoimen AMKin opiskelijoille samat kuin tutkinto-opiskelijoille.
Opiskelijalla tulee olla oma (kannettava) tietokone.
LISÄTIETOA
Usein kysytyt kysymykset
www.lapinamk.fi/avoinamk
avoinamk@lapinamk.fi