Skip to main content

Winter Feeding of Reindeer (5 cr)

Code: R601ML47-3006

General information


Enrollment
10.03.2025 - 26.09.2025
Registration for the implementation has begun.
Timing
27.09.2025 - 13.12.2025
The implementation has not yet started.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
0 cr
Virtual portion
5 cr
RDI portion
2 cr
Mode of delivery
Distance learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 50
Degree programmes
Degree Programme in Agriculture and Rural Industries
Teachers
Veikko Maijala
Teacher in charge
Veikko Maijala
Groups
RA61M22S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2022
RA61M23S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
Course
R601ML47

Evaluation scale

H-5

Content scheduling

Opintojakson eteneminen opiskelijan näkökulmasta

Tutustu moodletyötilaan ja oppimateriaaliin. Kirjoita miksi tulin opintojaksolle ja mihin tarvitsen tulevaa osaamista. Palauta tehtävä palautuslaatikkoon ”Tavoitteeni opintojaksolla”

vk 39
Osallistu aloituswebinaariin, jossa esitellään opintojakson kulku ja ohjeistetaan harjoituslaskelman tekoon. Webinaari pidetään etänä ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2025”.


vk 42 - 43
Perehdy opintojakson oppimateriaaliin ja tee harjoituslaskelma poru-sovelluksella. Palauta laskelma moodlen palautuslaatikkoon ”Harjoituslaskelma”.

vk 44
Osallistu webinaariin ja esittele harjoituslaskelman tuloksia. Webinaari pidetään ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2025”.
Osallistu webinaariin, jonka aiheena on miten teen porojen talviruokinnan suunnitelman. Webinaari pidetään ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2025”.

vk 45
Tee porojen talviruokinnan suunnitelma.

vk 46
Tee 10-15 minuutin videoesitys suunnitelmasta. Palauta video Padlet-alustalle. Nettilinkistä ”Suunnitelmien palautus” pääset palauttamaan videosi Padlettiin.

vk 47
Tutustu toisten opiskelijoiden tekemiin videoesityksiin.
Kommentoi asiantuntevasti ja kehittävästi toisten opiskelijoiden videotallenteita. Kommentointi tehdään keskustelualustalle ”Ruokintasuunnitteluvideoiden kommentointi”

vk 49
Osallistut loppuwebinaariin, jossa käsitellään talviruokintasuunnitelmia.

Objective

Tietää poron laiduntamisen erityispiirteet
Tietää poron yleisimmät talviset rehut ja niiden vaikutuksen poron hyvinvointiin
Osaa valita oikeanlaisia rehuja ja laskea rehutarpeen eri pororyhmille
Tunnistaa yleisimmät poron hyvinvointia heikentävät sairaudet ja taudit talviruokinnassa
Tietää poron talviruokinnassa käytettävät yleisimmät laitteet, koneet ja rakenteet
Tietää logistiikan merkityksen talvisessa porojen ruokinnassa
Osaa laskea ruokinnasta aiheutuvia kustannuksia
Osaa suunnitella toimivan ruokintaratkaisun joko talviseen tarharuokintaan tai maastoruokintaan

Content

Opintojaksolla perehdyt poron ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Osaat tehdä porokarjalle kestävän talviruokinnan suunnitelman. Tunnistat porojen yleisimmät ruokinnalliset sairaudet ja taudit ja osaat ennaltaehkäistä näitä ruokinnan suunnittelussa.

Location and time

Syksy 2025, verkko-opinnot

Materials

Tunne poro: poron sairaudet ja terveydenhoito –kirja (Sauli Laaksonen)



https://lapinamk.fi/porojen-ruokinta-ja-ravitsemus-muuttuvassa-ilmastossa/



Opintojakson alussa osoitettu materiaali


Teaching methods

Verkko-opinnot, oppimistehtävät, harjoitukset, kolme etäwebinaaria.

Assessment criteria, satisfactory (1)

Opiskelija osaa kuvailla poron ravitsemuksellisia tarpeita. Opiskelijan ruokintasuunnitteluosaaminen on yksipuolista ja keskittyy vain muutaman osa-alueen tarkasteluun.

Assessment criteria, good (3)

Opiskelija osaa laskea erilaisia ruokintavaihtoehtoja porolle. Opiskelija pystyy hahmottamaan poron ruokintakokonaisuuden ja tekemään perustellun ja kattavan ruokintasuunnitelman.

Assessment criteria, excellent (5)

Opiskelija osaa yhdistää poron ruokintaosaamiseen poron ravitsemuksellisen tarpeen, ruokinnassa käytettävät koneet ja laitteet, logistiikan, ruokinnan taloudellisuuden ja poron hyvinvoinnin. Opiskelija osaa tuoda perusteltuja kehittämisehdotuksia poron ruokintaan.

Further information

Opiskelijalla tulee olla ennen opintojaksolle osallistumista perusosaaminen kotieläinten ravitsemuksesta ja ruokinnasta.

Tietoa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijalle

ILMOITTAUTUMINEN
Valinta opintoihin tapahtuu ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuminen on sitova ja paikkoja rajoitetusti. Ilmoittautumisen jälkeen saat järjestelmän lähettämän vahvistusviestin, jossa on ohjeet opintojen aloittamiseen. Mikäli et saa viestiä tarkistathan roskapostin ja tarvittaessa ole yhteydessä avoinamk@lapinamk.fi.

Huom. Selvitäthän etukäteen opintojen vaikutuksen työttömyysturvaan TE-palveluista.

KÄYTTÄJÄTUNNUKSET
Saat käyttäjätunnuksia koskevan sähköpostiviestin IT-käyttäjähallinnosta noin viikkoa ennen opintojen alkua. Aktivointi tapahtuu henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella. Seuraa myös sähköpostisi roskapostikansiota. Viesti voi mennä roskapostiin.

OPISKELU
Opiskelu edellyttää aktiivista osallistumista. Yksi opintopiste vastaa noin 27 tuntia opiskelijan työtä. Opintojen suoritusvaatimukset ovat avoimen AMKin opiskelijoille samat kuin tutkinto-opiskelijoille.
Opiskelijalla tulee olla oma (kannettava) tietokone.

LISÄTIETOA
Usein kysytyt kysymykset
www.lapinamk.fi/avoinamk
avoinamk@lapinamk.fi

Go back to top of page