Skip to main content

Nature Product Recovery Plannning and Management (5cr)

Code: R601ML119-3002

General information


Enrollment
01.10.2024 - 23.02.2025
Registration for the implementation has ended.
Timing
01.03.2025 - 17.05.2025
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Virtual portion
5 cr
Mode of delivery
Distance learning
Teaching languages
finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Anu Tossavainen
Teacher in charge
Anu Tossavainen
Course
R601ML119

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Osaa tunnistaa ja kartoittaa eri luonnontuotteiden kasvupaikat paikkatietoja hyödyntäen
- Osaa laatia keruutoiminnalle omavalvonta, keruu- ja turvallisuussuunnitelman
- Tuntee kerääjien koordinointiin liittyvät luvanvaraisuudet ja toimet
- Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja keruuorganisoinnin ketjun sekä osaa suhteuttaa tarvittavat toimenpiteet eri raaka-ainevolyymeihin
- Ymmärtää luonnontuotteiden alkutuotannon ja arvoketjun
- Osaa nimetä sopivan keruuajankohdan ja keruutavan käyttötarkoitus huomioiden.

Content

Omavalvonta ja turvallisuus
Luomukeruu ja -säädökset
Luvanvaraisuudet
Raaka-aineen talteenoton ja organisoinnin suunnitelma

Location and time

Yksi lähipäivä 15.5., jolloin esitellään omat työt toisille. Muutoin verkossa.

Materials

Pirinen, H. Laatua luonnon raaka-aineiden talteenottoon - LUONNON RAAKA-AINEIDEN TALTEENOTON LAATUKÄSIKIRJA (Suomen Metsäkeskus 2022).



Kunnas, Susan; Misikangas, Katja; Liimatainen, Jaana; Mäki, Maarit; Pihlava, Juha-Matti; Korkalo, Pasi; Hietaniemi, Veli; Sarjala, Tytti (2021). Arctic FingerPrint – Laatusormenjälki arktiselle luonnon raaka-aineelle : Loppu-raportti. (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2021).



Susan Kunnas, Jaana Liimatainen, Maarit Mäki, Juha-Matti Pihlava ja Veli Hietaniemi. Laatua ja laadunhallintaa luonnontuotealalle (Luonnonvarakeskus, Helsinki 2020).



Keruutuotanto - Ruokavirasto (Luomukeruutuotanto)



Lisäksi jaettu materiaali.



 


Teaching methods

Verkkoluennot ja materiaalit. Verkkoluennoilla on myös pienryhmätöitä.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Tuntee luonnontuotteiden talteenottoon liittyvät luvanvaraisuudet ja säädökset. Osaa tunnistaa ja kartoittaa luonnontuotteiden kasvupaikkoja. Tuntee luonnontuotteiden talteenoton ja organisoinnin suunnittelua.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton suunnittelun ja organisoinnin turvallisesti luvat ja säädökset huomioon ottaen.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Osaa suunnitella luonnontuotteiden talteenoton eri vaiheet turvallisesti, lupien ja säädösten mukaisesti paikkatietotaitoja apuna käyttäen. Hallitsee luonnontuotteiden talteenoton organisoinnin kestävästi ja luomukeruun huomioon ottaen.

Further information

Vaadittavat aikaisemmat opinnot/osaaminen:

Luonnontuotealan perusteet
Luonnontuotteiden keruu ja käsittely

Go back to top of page