Plant Cultivation (5 cr)
Code: R601ML109-3002
General information
- Enrollment
-
11.03.2024 - 21.08.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
22.08.2024 - 17.11.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 3 cr
- Virtual portion
- 2 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Unit
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 30
- Degree programmes
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teachers
- Kirsi Jokela
- Teacher in charge
- Kirsi Jokela
- Groups
-
RA61M23SBachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
- Course
- R601ML109
Evaluation scale
H-5
Objective
Opiskelija
- Osaa viljelykasvien ryhmittelyn ja tietää miten ne menestyvät eri viljelyvyöhykkeillä
- Tuntee nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljelytekniikat ja sadon laatuvaatimukset
- Tuntee nurmen, viljojen ja perunan luomuviljelyä.
Content
Viljelyvyöhykkeet
Laji- ja lajikevalinnan perusteet
Viljelykasvien ominaisuudet ja kestävä viljelytekniikka
Sadon laatuvaatimukset ja niihin vaikuttaminen
Peltokasvien luomuviljely
Location and time
22.8.-17.11.2024
Lähipäivä vk 34, etäopetus (zoom)
Materials
Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.
Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.
Hyytiäinen ym. 1995. Kasvintuotanto 2.
Rajala, Jukka. Luonnonmukainen maatalous (verkkojulkaisu http://luomu.fi/tietoverkko/luonnonmukainen-maatalous-oppikirja-netissa /)
Erikoiskasvien viljely.Tieto tuottamaan sarjan julkaisu nro.118
Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit
Teaching methods
Luento-opetus, itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät
Exam schedules
Tenttien/kertaustehtävien ajankohta ja uusinnat sovitaan opintojakson kuluessa.
Assessment criteria, satisfactory (1)
1-2
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Tietää tavanomaisen ja luomuviljelyn eroja. Tunnistaa yli puolet kasvion lajeista.
Assessment criteria, good (3)
3-4
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä. Tunnistaa kasvion lajeista yli 70 %.
Assessment criteria, excellent (5)
5
Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä ja niiden vaikutuksia satoon. Kasvion lajeista tunnistettu oikein yli 90%.
Further information
Käsiteltävät aiheet: viljelykasvien ryhmittely ja menestyminen eri viljelyvyöhykkeillä, nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljely ja laatuvaatimukset, erikoiskasvit, peltokasvien luomuviljely.