Skip to main content

Plant Cultivation (5 cr)

Code: R601ML109-3002

General information


Enrollment
11.03.2024 - 21.08.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
22.08.2024 - 17.11.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
3 cr
Virtual portion
2 cr
RDI portion
5 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Bachelor of Natural Resources, Agronomist
Teachers
Kirsi Jokela
Teacher in charge
Kirsi Jokela
Groups
RA61M23S
Bachelor of Natural Resources, Agronomist (Blended Studies), Rovaniemi, Autumn 2023
Course
R601ML109

Evaluation scale

H-5

Objective

Opiskelija
- Osaa viljelykasvien ryhmittelyn ja tietää miten ne menestyvät eri viljelyvyöhykkeillä
- Tuntee nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljelytekniikat ja sadon laatuvaatimukset
- Tuntee nurmen, viljojen ja perunan luomuviljelyä.

Content

Viljelyvyöhykkeet
Laji- ja lajikevalinnan perusteet
Viljelykasvien ominaisuudet ja kestävä viljelytekniikka
Sadon laatuvaatimukset ja niihin vaikuttaminen
Peltokasvien luomuviljely

Location and time

22.8.-17.11.2024
Lähipäivä vk 34, etäopetus (zoom)

Materials

Seppänen, Mervi & Kurppa, Sirpa & Rinne, Marketta & Alakukku, Laura. 2019. Ruokaa! Kestävä maatalous ja ruoantuotanto.



Seppänen Mervi (toim.) 2008. Peltokasvien tuotanto.



Hyytiäinen ym. 1995. Kasvintuotanto 2.



Rajala, Jukka. Luonnonmukainen maatalous (verkkojulkaisu http://luomu.fi/tietoverkko/luonnonmukainen-maatalous-oppikirja-netissa /)



Erikoiskasvien viljely.Tieto tuottamaan sarjan julkaisu nro.118



Muut osoitetut ajankohtaiset materiaalit


Teaching methods

Luento-opetus, itsenäinen opiskelu, oppimistehtävät

Exam schedules

Tenttien/kertaustehtävien ajankohta ja uusinnat sovitaan opintojakson kuluessa.

Assessment criteria, satisfactory (1)

1-2
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja tietää sen vaikutuksen satoon. Tietää tavanomaisen ja luomuviljelyn eroja. Tunnistaa yli puolet kasvion lajeista.

Assessment criteria, good (3)

3-4
Opiskelija osaa peltokasvien viljelytekniikan ja ymmärtää sen vaikutuksen satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä. Tunnistaa kasvion lajeista yli 70 %.

Assessment criteria, excellent (5)

5
Opiskelija hallitsee peltokasvien viljelytekniikan ja osaa arvioida sen vaikutusta satoon ja sadon laatuun. Osaa vertailla tavanomaista ja luomuviljelyä ja niiden vaikutuksia satoon. Kasvion lajeista tunnistettu oikein yli 90%.

Further information

Käsiteltävät aiheet: viljelykasvien ryhmittely ja menestyminen eri viljelyvyöhykkeillä, nurmikasvien, rehu- ja leipäviljojen sekä perunan viljely ja laatuvaatimukset, erikoiskasvit, peltokasvien luomuviljely.

Go back to top of page