Skip to main content

Introduction to Tourism Work (5 cr)

Code: R81ML80-3011

General information


Enrollment
11.03.2024 - 17.09.2024
Registration for the implementation has ended.
Timing
17.09.2024 - 29.12.2024
Implementation has ended.
Number of ECTS credits allocated
5 cr
Local portion
4 cr
Virtual portion
1 cr
Mode of delivery
Blended learning
Unit
Bachelor of Hospitality Management
Teaching languages
Finnish
Seats
0 - 30
Degree programmes
Degree Programme in Tourism
Teachers
Minna Sipponen
Teacher in charge
Minna Sipponen
Groups
RA81M24S
Bachelor of Hospitality Management (blended studies), Rovaniemi, autumn 2024
Course
R81ML80

Evaluation scale

Approved/Rejected

Content scheduling

Opiskelija voi tehdä työelämäosion (120 tuntia) haluaamansa aikaan.

Objective

Opiskelija tutustuu ja hankkii osaamista matkailualan käytännön työtehtäviin.

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- kuvata sesonkityön merkityksen matkailualalla
- arvioida toimintaansa työyhteisön jäsenenä
- tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet ja laatia ansioluettelon
- tunnistaa matkailualan toimenkuvia.

Execution methods

Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla, opiskelua itsenäisesti ja ryhmissä erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus. Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.

Accomplishment methods

Työskentely matkailualalla (hyväksytty/hylätty)
Ansioluettelon laatiminen (hyväksytty/hylätty)
Palaute (hyväksytty/hylätty)

Content

- Käytännön matkailualan työtehtävät
- Sesonkityön merkitys matkailualalla
- Matkailualan toimenkuvat
- Työyhteisön jäsenenä toimiminen
- Työntekijän oikeudet ja velvollisuudet
- Ansioluettelon laatiminen

Location and time

Syksy 2024.
Luennot syyskuussa, työskentelyä matkailualalla 120 tuntia loka-, marras tai joulukuussa tai myöhemmin oman aikataulun mukaisesti.

Materials

Opiskelija etsii oppimista tukevan materiaalin.


Teaching methods

Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla 120 tuntia.
Opintojaksolla on opiskelua itsenäisesti erilaisin pedagogisin menetelmin: työpajat, luennot ja ohjaus.
Opiskelija laatii ansioluettelon opintojaksolla.

Employer connections

Opintojakso sisältää työskentelyä matkailualalla.

Exam schedules

Ei ole tenttiä.

International connections

Opiskelija voi kohdata kansainvälisiä asiakkaita matkailussa ja/tai työyhteisö voi olla monikulttuurinen.

Completion alternatives

Osaamisen näyttö laaditaan ohjeistuksen mukaan.

Osaamisen näyttö on kahden sivun tuotos, jossa opiskelija peilaa osaamista opintojakson tavoitteisiin: matkailualan työtehtävät, sesonkityön merkitys matkailualalle, työyhteisössä toimiminen, työntekijän oikeudet ja velvollisuudet.
Opiskelija hyödyntää Osaamisen näytössä muutamaa lähdettä, joiden avulla hän avaa keskeiset käsitteet.
Liitteeksi keskeinen työtodistus ja ansioluettelo. Palautus Moodleen sille varattuun kansioon.

Student workload

5 op = 133 tuntia opiskelijan työtä.
Työelämässä oleva tutustuminen on kolme viikkoa, 120 tuntia matkailualan työtä.

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.

Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.

Assessment criteria, approved/failed

Hyväksytty
Opiskelija osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ymmärtää sesonkityön merkityksen matkailualalla. Opiskelija tunnistaa työntekijän oikeudet ja velvollisuudet. Hän osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeitaan. Opiskelija osaa laatia ansioluettelon. Opiskelija tiedostaa matkailualan toimenkuvia. Opiskelija antaa palautetta työskentelystä matkailualalla.

Hylätty
Opiskelija ei osaa työskennellä matkailualan perustehtävissä ja ei ymmärrä sesonkityön merkitystä matkailualalla. Opiskelija ei tunnista työntekijän oikeuksia ja velvollisuuksia. Hän ei osaa arvioida omaa ammatillista kehittymistä ja kehittymistarpeita. Opiskelija ei tee ansioluetteloa. Opiskelija ei tiedosta matkailualan toimenkuvia. Opiskelija ei anna palautetta työskentelystä matkailualalla.

Further information

Opiskelija voi olla työsuhteessa ja saada palkkaa tutustumisesta työelämään.

Go back to top of page