Work Communicty Skills (5 cr)
Code: MATR221-3007
General information
- Enrollment
-
18.03.2024 - 31.08.2024
Registration for the implementation has ended.
- Timing
-
01.09.2024 - 31.12.2024
Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 1 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Bachelor of Hospitality Management
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 65
- Degree programmes
- Degree Programme in Tourism
- Toursim
- Teachers
- Petri Pälli
- Sari Nisula
- Teacher in charge
- Petri Pälli
- Groups
-
RA81M23SBachelor of Hospitality Management (blended studies), Rovaniemi, autumn 2023
- Course
- MATR221
Evaluation scale
H-5
Objective
Opiskelija osaa kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa
- selittää työntekijän vastuita ja velvollisuuksia ja toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- selittää matkailualan työlainsäädäntöä sekä työehtosopimuksia ja huomioida ne omassa ja organisaation toiminnassa
- selittää henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet
- hahmottaa henkilökohtaisen osaamisen kehittämisen ja johtamisen merkityksen sekä erilaiset urapolut matkailualalla
- tunnistaa matkailutyön erityispiirteet.
Execution methods
Luennot, harjoitukset, itsenäinen työskentely.
Accomplishment methods
Aktiivinen osallistuminen opintojaksolle. Ryhmä- ja muut annetut tehtävät.
Content
- Työntekijän ja esimiehen vastuut työyhteisössä ja vastuullinen toimiminen työyhteisössä
- Matkailualan työlainsäädäntö ja työaikasuunnittelu
Materials
Eräsalo, U. 2011. Käytännön henkilöstöjohtaminen majoitus- ja ravitsemisalalla. Restamark. Vantaa. - Kauhanen, J. 2012. Henkilöstövoimavarojen johtaminen. Talen-tum. - Viitala, R. 2013. Henkilöstöjohtaminen – Strateginen kilpailuteki-jä. Helsinki: Edita Prima Oy. Viitala, R. 2021. Henkilöstöjohtaminen. Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit. Edita Publishing Oy. Myös E-kirjana. Kappaleet: 2.4. - 2.8., 2.11 ja 2.12, 3.13 - Marata-alaan liittyvät yleissitovat työehtosopimukset - Muu opintojaksolla osoitettu materiaali Moodlessa • Laki nuorista työntekijöistä • Laki toimenpiteistä tupakoinnin vähentämiseksi • Laki työsuojelun valvonnasta ja työsuojelun yhteistoiminnasta • Laki yhteistoiminnasta yrityksissä • Opintovapaalaki • Oppisopimuslaki • Pelastuslaki • Tasa-arvolaki • Työaikalaki • Työntekijöiden eläkelaki • Työsopimuslaki • Työturvallisuuslaki • Työterveyshuoltolaki • Vuosilomalaki, Vuorotteluvapaalaki • Yhdenvertaisuuslaki • Yksityisyyden suoja työsuhteessa -Petri Pälli: luentomateriaali, nettilinkit
Muu Moodlessa osoitettu materiaali.
Teaching methods
Luennot, harjoitukset , ryhmätyöt
Exam schedules
Tehtävien palautus ja mahdollisten tenttien ajankohdat sopivaan luentojen alussa.
Tehtäviä voidaan täydentää ja tentit uusia tarvittaessa.
Completion alternatives
1) Osaamisen näyttö (sovitaan opettajan kanssa erikseen)
2) Työn opinnollistaminen (sovitaan opettajan kanssa erikseen)
Työn opinnollistaminen on tapa suorittaa opintoja. Tällöin hankit koulutuksen osaamistavoitteiden mukaista osaamista työtehtävissäsi tai muussa toiminnassa. Opinnollistaminen on mahdollista, kun työn tai esimerkiksi vapaaehtoistoiminnan sisältö mahdollistaa osaamistavoitteiden saavuttamisen. Opinnallistaminen edellyttää sopimusta työntekijän, työpaikan ja oppilaiton välillä.
Student workload
133h luennot, harjoitukset, ryhmätyöt, itsenäinen opiskelu
Assessment criteria, satisfactory (1)
Hylätty (0): Opiskelija ei osaa kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteita. Hän ei osaa selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija ei tunnista henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteita.
Tyydyttävä (1): Opiskelija osaa heikosti kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa vähän selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa hieman henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteita.
Tyydyttävä (2): Opiskelija osaa pääpiirteissään kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa pääpiirteissään selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa pääsääntöisesti henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.
Assessment criteria, good (3)
Hyvä (3): Opiskelija osaa kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.
Hyvä (4): Opiskelija osaa hyvin kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa hyvin selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa hyvin henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.
Assessment criteria, excellent (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija osaa kiitettävästi kuvata työyhteisössä toimimisen periaatteet. Hän osaa monipuolisesti selittää työntekijän ja esimiehen vastuita työyhteisössä sekä työyhteisön toimintaan ja matkailualan työhön vaikuttavia lakeja, sopimuksia ja ohjeistuksia. Opiskelija tunnistaa kiitettävästi henkilöstö- ja työaikasuunnittelun periaatteet.
Further information
Lapin yliopiston läsnäoleva tutkinto-opiskelija voi ilmoittautua maksutta Lapin ammattikorkeakoulun tarjoamiin LUC-opintoihin, mikäli opinnot voi liittää omaan tutkintoon. Ilmoittautuminen tapahtuu Lapin ammattikorkeakoulun Hakijan työpöydällä: https://hakeutuminen-amk.peppi4.lapit.csc.fi/web/hakijan-tyopoyta/#3759