Winter Feeding of Reindeer (5 cr)
Code: R601ML47-3003
General information
- Enrollment
- 14.03.2022 - 07.10.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 15.10.2022 - 15.12.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Local portion
- 0 cr
- Virtual portion
- 5 cr
- RDI portion
- 5 cr
- Mode of delivery
- Distance learning
- Unit
- Bachelor of Natural Resources, Agronomist
- Teaching languages
- Finnish
- Seats
- 0 - 50
- Degree programmes
- Degree Programme in Agriculture and Rural Industries
Evaluation scale
H-5
Content scheduling
Opintojakson eteneminen opiskelijan näkökulmasta
vk 38
Tutustu etukäteismateriaaliin. Kirjoita miksi tulin opintojaksolle ja mihin tarvitsen tulevaa osaamista. Palauta tehtävä palautuslaatikkoon ”Tavoitteeni opintojaksolla”
vk 39
Osallistu aloituswebinaariin, jossa esitellään opintojakson kulku ja ohjeistetaan harjoituslaskelman tekoon. Webinaari pidetään etänä ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2022”.
vk 40 - 43
Tee harjoituslaskelma poru-sovelluksella. Palauta laskelma moodlen palautuslaatikkoon ”Harjoituslaskelma”.
vk 44
Osallistu webinaariin ja esittele harjoituslaskelman tuloksia. Webinaari pidetään ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2022”.
Osallistu webinaariin, jonka aiheena on miten teen porojen talviruokinnan suunnitelman. Webinaari pidetään ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2022”.
vk 45
Tee porojen talviruokinnan suunnitelman.
vk 46
Tee 10-15 minuutin videoesitys suunnitelmasta. Palauta video Padlet-alustalle. Nettilinkistä ”Suunnitelmien palautus” pääset palauttamaan videosi Padlettiin.
vk 47
Tutustu toisten opiskelijoiden tekemiin videoesityksiin.
Kommentoi asiantuntevasti ja kehittävästi toisten opiskelijoiden videotallenteita. Kommentointi tehdään keskustelualustalle ”Ruokintasuunnitteluvideoiden kommentointi”
vk 48
Osallistut loppuwebinaariin, jossa käsitellään talviruokintasuunnitelmia. Webinaari pidetään ” etä-luokka, Porojen talviruokinnan suunnittelu syksy 2022”.
vk 49
Kuuntele opettajan videoitu palaute. Videon löydät paikasta xx
Objective
Tietää poron laiduntamisen erityispiirteet
Tietää poron yleisimmät talviset rehut ja niiden vaikutuksen poron hyvinvointiin
Osaa valita oikeanlaisia rehuja ja laskea rehutarpeen eri pororyhmille
Tunnistaa yleisimmät poron hyvinvointia heikentävät sairaudet ja taudit talviruokinnassa
Tietää poron talviruokinnassa käytettävät yleisimmät laitteet, koneet ja rakenteet
Tietää logistiikan merkityksen talvisessa porojen ruokinnassa
Osaa laskea ruokinnasta aiheutuvia kustannuksia
Osaa suunnitella toimivan ruokintaratkaisun joko talviseen tarharuokintaan tai maastoruokintaan
Content
Opintojaksolla perehdyt poron ravitsemuksellisiin tarpeisiin. Osaat tehdä porokarjalle kestävän talviruokinnan suunnitelman. Tunnistat porojen yleisimmät ruokinnalliset sairaudet ja taudit ja osaat ennaltaehkäistä näitä ruokinnan suunnittelussa.
Location and time
Syksy 2022, verkko-opinnot
Materials
Poron ruokinta –kirja (Nieminen, Maijala ja Soveri)
Tunne poro: poron sairaudet ja terveydenhoito –kirja (Sauli Laaksonen)
Opintojakson alussa osoitettu materiaali
Teaching methods
Verkko-opinnot, oppimistehtävät, harjoitukset
Assessment criteria, satisfactory (1)
Opiskelija osaa kuvailla poron ravitsemuksellisia tarpeita. Opiskelijan ruokintasuunnitteluosaaminen on yksipuolista ja keskittyy vain muutaman osa-alueen tarkasteluun.
Assessment criteria, good (3)
Opiskelija osaa laskea erilaisia ruokintavaihtoehtoja porolle. Opiskelija pystyy hahmottamaan poron ruokintakokonaisuuden ja tekemään perustellun ja kattavan ruokintasuunnitelman.
Assessment criteria, excellent (5)
Opiskelija osaa yhdistää poron ruokintaosaamiseen poron ravitsemuksellisen tarpeen, ruokinnassa käytettävät koneet ja laitteet, logistiikan, ruokinnan taloudellisuuden ja poron hyvinvoinnin. Opiskelija osaa tuoda perusteltuja kehittämisehdotuksia poron ruokintaan.
Further information
Opiskelijalla tulee olla ennen opintojaksolle osallistumista perusosaaminen kotieläinten ravitsemuksesta.