Skip to main content

Responsible Tourism ManagementLaajuus (10 cr)

Code: MAT304

Credits

10 op

Teaching language

  • Finnish
Enrollment

01.10.2024 - 31.01.2025

Timing

27.01.2025 - 18.04.2025

Credits

10 op

Virtual proportion (cr)

10 op

RD proportion (cr)

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Bachelor of Hospitality Management

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 80

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism
Teachers
  • Kristian Sievers
  • Jenny Kilpeläinen
  • Aulikki Laitinen-Tolonen
Responsible person

Jenny Kilpeläinen

Student groups
  • RA81M23K
    Restonomikoulutus, Rovaniemi, kevät 2023

Evaluation scale

H-5

Enrollment

11.03.2024 - 08.09.2024

Timing

09.09.2024 - 05.12.2024

Credits

10 op

Virtual proportion (cr)

10 op

RD proportion (cr)

5 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Bachelor of Hospitality Management

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 120

Degree programmes
  • Degree Programme in Tourism
Teachers
  • Jenny Kilpeläinen
  • Aulikki Laitinen-Tolonen
  • Kristian Sievers
Responsible person

Jenny Kilpeläinen

Student groups
  • RA81M22S

Location and time

Autumn 2024, VK 37-49

Materials

Will be announced at the beginning of the course. 

Teaching methods

Lectures, workshops, coaching and project work.

Employer connections

50 % of the workload consists of project work in cooperation with the tourism industry

Exam schedules

Exam week 44

International connections

-

Evaluation scale

H-5

Assessment methods and criteria

1-5, fail
Evaluation is based on the individual essay exam (50%) and project work in groups (50%)

Enrollment

02.10.2023 - 28.01.2024

Timing

29.01.2024 - 03.05.2024

Credits

10 op

Virtual proportion (cr)

10 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Bachelor of Hospitality Management

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 80

Degree programmes
  • Toursim
  • Degree Programme in Tourism
Teachers
  • Jenny Kilpeläinen
  • Aulikki Laitinen-Tolonen
  • Kristian Sievers
Responsible person

Jenny Kilpeläinen

Student groups
  • RA81M22K
    Restonomikoulutus, Rovaniemi kevät 2022

Evaluation scale

H-5

Assessment criteria, fail (0)

Opiskelija ei suorita oppimistehtäviä annettujen ohjeiden mukaan. Opiskelija ei palauta oppimistehtäviä annetussa aikaikkunassa ja/tai vaadittavalla tavalla.

Assessment criteria, satisfactory (1-2)

Tyydyttävä (1) Opiskelija osaa kuvailla joitain näkökulmia hyvään johtamiseen ja tunnistaa heikosti asioiden ja ihmisten johtamisen käytännöissä. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen olemassaolon osana johtajuutta. Opiskelija tunnistaa vastuullisuuden ulottuvuudet osana strategista johtamista. Opiskelija tunnistaa vastuullisen johtamisen periaatteita tavoitteellisessa liiketoiminnan suunnittelussa tyydyttävästi. Opiskelija tunnistaa pääelementit toimintaympäristön muutosten ennakoinnissa. Opiskelija tunnistaa joitain vastuullisen johtamisen eri näkökulmia. Opiskelija osallistuu ohjatusti ryhmätyöskentelyyn.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija osaa kuvailla joitain näkökulmia hyvään johtamiseen ja tunnistaa keskeiset piirteet asioiden ja ihmisten johtamisen käytännöissä. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen olemassaolon osana johtajuutta, ja osaa tyydyttävästi johtaa ihmisiä muuttuvissa toimintaympäristöissä. Opiskelija tunnistaa vastuullisuuden ulottuvuudet osana strategista johtamista ja osaa soveltaa niitä käytännön liiketoiminnan suunnitteluun tyydyttävästi. Opiskelija osaa hyödyntää ja soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita tavoitteellisessa liiketoiminnan suunnittelussa tyydyttävästi. Opiskelija tunnistaa pääelementit toimintaympäristön muutosten ennakoinnissa ja osaa tehdä niiden pohjalta vastuullisia strategisia päätöksiä tyydyttävästi. Opiskelija kykenee tarkastelemaan ja arvioimaan vastuullisen johtamisen eri näkökulmia. Opiskelija osallistuu ohjatusti ryhmätyöskentelyyn.

Assessment criteria, good (3-4)

Hyvä (3)
Opiskelija osaa kuvailla näkökulmia hyvään johtamiseen ja erottaa asioiden ja ihmisten johtamisen käytännöt toisistaan. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen olemassaolon osana johtajuutta, ja osaa johtaa ihmisiä muuttuvissa toimintaympäristöissä hyvin. Opiskelija tunnistaa vastuullisuuden ulottuvuudet osana strategista johtamista ja osaa soveltaa niitä käytännön liiketoiminnan suunnitteluun hyvin. Opiskelija osaa hyödyntää ja soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita tavoitteellisessa liiketoiminnan suunnittelussa hyvin. Opiskelija osaa toteuttaa ja arvioida toimintaympäristön muutosten ennakointia ja tehdä niiden pohjalta vastuullisia strategisia päätöksiä. Opiskelija kykenee tarkastelemaan ja arvioimaan vastuullisen johtamisen eri näkökulmia. Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmätyöskentelyyn.

Hyvä (4)
Opiskelija osaa kuvailla laajasti näkökulmia hyvään johtamiseen ja erottaa asioiden ja ihmisten johtamisen käytännöt toisistaan. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen olemassaolon osana johtajuutta, ja osaa johtaa ihmisiä muuttuvissa toimintaympäristöissä hyvin. Opiskelija tunnistaa vastuullisuuden ulottuvuudet osana strategista johtamista ja osaa kiitettävästi soveltaa niitä käytännön liiketoiminnan suunnitteluun. Opiskelija osaa hyödyntää ja soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita tavoitteellisessa liiketoiminnan suunnittelussa kiitettävästi. Opiskelija osaa kiitettävästi toteuttaa ja arvioida toimintaympäristön muutosten ennakointia ja tehdä niiden pohjalta vastuullisia strategisia päätöksiä. Opiskelija kykenee tarkastelemaan ja arvioimaan vastuullisen johtamisen eri näkökulmia. Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmätyöskentelyyn.

Assessment criteria, excellent (5)

Kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kuvailla laajasti ja perustellusti näkökulmia hyvään johtamiseen ja erottaa asioiden ja ihmisten johtamisen käytännöt toisistaan. Opiskelija tunnistaa vuorovaikutuksen ja tunnetaitojen olemassaolon osana johtajuutta, ja osaa johtaa ihmisiä muuttuvissa toimintaympäristöissä taidokkaasti. Opiskelija tunnistaa vastuullisuuden ulottuvuudet osana strategista johtamista ja osaa kattavasti soveltaa niitä käytännön liiketoiminnan suunnitteluun. Opiskelija osaa kiitettävästi hyödyntää ja soveltaa vastuullisen johtamisen periaatteita tavoitteellisessa liiketoiminnan suunnittelussa. Opiskelija osaa kiitettävästi toteuttaa ja kriittisesti arvioida toimintaympäristön muutosten ennakointia ja tehdä niiden pohjalta vastuullisia strategisia päätöksiä. Opiskelija kykenee tarkastelemaan ja arvioimaan kriittisesti vastuullisen johtamisen eri näkökulmia. Opiskelija osallistuu aktiivisesti ryhmätyöskentelyyn.

Enrollment

13.03.2023 - 10.09.2023

Timing

11.09.2023 - 30.11.2023

Credits

10 op

RD proportion (cr)

6 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Bachelor of Hospitality Management

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 120

Degree programmes
  • Toursim
  • Degree Programme in Tourism
Teachers
  • Aulikki Laitinen-Tolonen
  • Jenny Kilpeläinen
  • Nina Aarras
  • Anna-Emilia Haapakoski
  • Minna Nousiainen
Responsible person

Jenny Kilpeläinen

Student groups
  • YMATaine
  • RA81M21S

Evaluation scale

H-5

Enrollment

03.10.2022 - 31.01.2023

Timing

01.02.2023 - 29.05.2023

Credits

10 op

Virtual proportion (cr)

10 op

Mode of delivery

Distance learning

Unit

Bachelor of Hospitality Management

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 120

Degree programmes
  • Toursim
  • Degree Programme in Tourism
Teachers
  • Aulikki Laitinen-Tolonen
  • Jenny Kilpeläinen
  • Nina Aarras
Responsible person

Jenny Kilpeläinen

Student groups
  • RA81M21K

Evaluation scale

H-5

Enrollment

14.03.2022 - 29.08.2022

Timing

05.09.2022 - 18.11.2022

Credits

10 op

Mode of delivery

Contact teaching

Unit

Bachelor of Hospitality Management

Teaching languages
  • Finnish
Seats

0 - 120

Degree programmes
  • Toursim
  • Degree Programme in Tourism
Teachers
  • Jenny Kilpeläinen
  • Aulikki Laitinen-Tolonen
  • Nina Aarras
  • Anna-Emilia Haapakoski
  • Minna Nousiainen
Responsible person

Jenny Kilpeläinen

Student groups
  • YMATaine
  • RA81M20S

Evaluation scale

H-5