Matkailu- ja ravitsemisalan soveltava tutkiminen ja kehittäminen (5op)
Opintojakson tunnus: R801Y1COJ
Opintojakson perustiedot
- Laajuus
- 5 op
- Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa monipuolisesti ja systemaattisesti arvioida ja perustella omaa osaamistaan ja asiantuntijuuttaan matkailualan kehittäjänä ja määritellä sekä osaamisensa että toimintaympäristönsä kehittämistarpeita. Opiskelija tuntee tutkimus- ja kehityshankkeen prosessin. Opiskelija osaa arvioida kehittämis- ja tutkimustietoa. Opiskelija tuntee matkailu- ja ravitsemisalan tutkimukselliseen kehittämiseen soveltuvat laadulliset ja määrälliset tutkimusmenetelmät ja osaa arvioida niiden soveltuvuutta suhteessa oman opinnäytetyönsä/ kehittämistehtävänsä tavoitteisiin. Hän osaa tuottaa ja soveltaa tietoa sekä tehdä opinnäytetyössään/kehittämistehtävässään luotettavaksi arvioituun tietoon perustuvia kehittämissuosituksia ja johtopäätöksiä.
Opiskelija osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa ja käyttää hyödyksi erilaisia tiedonhakumenetelmiä hankkiessaan, käsitellessään ja arvioidessaan alansa tietoa. Opiskelija osaa viestiä suullisesti ja kirjallisesti opinnäyteaiheestaan ja työprosessistaan jäsentyneesti, asiantuntevasti ja kohderyhmälähtöisesti sen eri vaiheissa.
Opiskelija tuntee tutkimus- ja tutkimuksellisen kehittämistyön eettisen koodiston ja osaa arvioida sekä soveltaa sitä omassa toiminnassaan.
Opintojakson ydinsisältö:
- Tutkimus- ja kehittämisasetelman rakentaminen ja tutkimustyön suunnittelu
- Tutkijan ja kehittäjän monet valinnat: teoriatieto, tietoaineistot ja menetelmät tutkimus- ja kehittämistyössä
- Erilaiset tutkimusaineistot ja niiden analysointi
- Tutkimuksellisen kehittämisen periaatteet ja etiikka
- Tiedon luotettavuus
- Opinnäytetyön aihepaperi ja opinnäytetyösuunnitelma
Sisältö
- Tutkimus- ja kehittämisasetelman rakentaminen ja tutkimustyön suunnittelu
- Tutkijan ja kehittäjän monet valinnat: teoriatieto, tietoaineistot ja menetelmät tutkimus- ja kehittämistyössä
- Erilaiset tutkimusaineistot ja niiden analysointi
- Tutkimuksellisen kehittämisen periaatteet ja etiikka
- Tiedon luotettavuus
- Opinnäytetyön aihepaperi
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä T1-T2
Opiskelija tuntee tutkimuksellisen kehittämisentyön prosessin.
Hän tuntee matkailualan tutkimus- ja kehittämistyössä käytettävien menetelmien ja tiedon luotettavuuden tietoperustan ja osaa tehdä niihin liittyviä valintoja tavoitteellisesti.
Opiskelija osaa laatia ja esitellä oman opinnäytetyönsä aiheen ja suunnitelman argumentoiden siihen prosessiin liittyvät valinnat.
Opiskelija tuntee tutkimustyön eettiset säännöt ja osaa huomioida ne omassa toimissaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä H3-H4
Opiskelijalla on itseohjautuva, olemassa olevaa tietoa soveltava ja hyödyntävä ote kehittämis-prosessissa. Hän kykenee arvioimaan ja tekemään asetettua tavoitetta tukevia tutkimus-menetelmällisiä valintoja omaksumaansa teoriatietoa hyödyntäen.
Opiskelija viestii jäsentyneesti, asiantuntevasti ja argumentoiden opinnäytetyöprosessistaan eri kohderyhmille.
Opiskelija soveltaa tutkimustoiminnan eettisiä sääntöjä omassa toiminnassaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä K5
Opiskelijalla on aktiivisesti tietoa omaksuva, arvioiva ja sekä tietoa kriittisesti soveltava ote kehittämisprosessiin.
Opiskelija tekee teoriatietoon tukeutuvia ja toimintaympäristöön soveltuvia luovia ja perusteltuja tutkimusmenetelmällisiä valintoja asetettu tehtävänanto/ kehittämistehtävä huomioiden. Opiskelija viestii kohderyhmälä-htöisesti asiantuntijuuttaan todentaen ja matkailualan sekä aihealueen tuntemusta osoittaen prosessin eri vaiheissa.
Opiskelijan työskentelyä, tiedonhankintaa ja -tuotantoa ohjaavat ennakoivasti tutkimus- ja kehittämistoiminnan eettiset lähtökohdat.