Nutrition and Exercise (5cr)
Code: R705LL80-3001
General information
- Enrollment
- 04.10.2021 - 14.01.2022
- Registration for the implementation has ended.
- Timing
- 02.02.2022 - 25.02.2022
- Implementation has ended.
- Number of ECTS credits allocated
- 5 cr
- Virtual portion
- 4 cr
- Mode of delivery
- Blended learning
- Teaching languages
- finnish
- Seats
- 0 - 60
- Degree programmes
- Degree Programme in Sports and Leisure Management
Evaluation scale
H-5
Objective
After this course
* You can name the basics of nutrition and energy metabolism.
* You can name national nutrition recommendations and you can name their social rationale.
* You can name specific issues in exercise nutrition and plan basic nutrition guidance.
Competences: Ethical competence and responsibility, physical education pedagogy, health physical competence
Content
Theme 1. Criteria for nutrition: energy nutrients, general nutritional recommendations, specific nutrition issues
Theme 2. Exercise nutrition: specific issues in exercise nutrition, nutrition coaching and change management
Location and time
Viikko 5 (Lähiopetus Ounasvaaran kampus)
to 3.2. 10:15-11.45 Opintojakson aloitusinfo/lähitapaamismahdollisuus, Jokiväylä 11, A142, A-talon 1.kerroksessa, kahvilan vieressä
to 3.2. 12.30- 14.00 Opintojakson aloitusinfo/etämahdollisuus, Teams
pe 4.2. 12:30-16:00 Lähiopetus (Päiväopiskelijat), A142
Viikko 6 (verkko-opetus)
ma 7.2. itsenäinen/ryhmätyöskentely: opetustuokion valmistelu
ti 8.2. 12:30-16:00
ke 9.2. 12:30-16:00
to 10.2. 12:30-16:00
pe 11.2. 10:15-14.00
Viikko 7 (verkko-opetus)
ma 14.2. itsenäinen opiskelu/ryhmätyöskentely
ti 15.2. itsenäinen opiskelu/ryhmätyöskentely
ke 16.2. itsenäinen opiskelu/ryhmätyöskentely
to 17.2. 12:30-16:00
pe 18.2. 8:15-11:45
Viikko 8 (verkko-opetus, tentti)
ma 21.2. 12:30-16:00
ti 22.2. itsenäinen opiskelu/ryhmätyöskentely
ke 23.2. itsenäinen opiskelu/ryhmätyöskentely
to 24.2. Tentti
pe 25.2. 9-10 Opintojakson päätös
Materials
Ilander, O. 2014. Liikuntaravitsemus -tehoa, tuloksia ja terveyttä ruuasta.
Pohjoismaiset ja suomalaiset ravitsemussuositukset.
Muu Moodlen oppimisympäristössä oleva materiaali.
Teaching methods
Verkko-opetus, verkkotyöpajat, ohjaus, itsenäinen työskentely, pienryhmätyöskentely, oppimistehtävät ja tentti.
Exam schedules
Tentti Moodlessa 24.2.2021
Uusintatentti 1: 4.4.2021
Uusintatentti 2: 6.5.2021
Completion alternatives
Suoritustapa 1 päiväopiskelijat: Opiskelija osallistuu aikataulun mukaan lähi- ja verkko-opetukseen sekä verkkotyöpajoihin ja ryhmätöihin.
Suoritustapa 2 itsenäiset opiskelijat: Opiskelija suorittaa opintojakson itsenäisesti verkko-opintoina. Opiskelija voi osallistua verkkoluennoille.
Mikäli opiskelija on suorittanut ravitsemuksen korkeakouluopintoja, voi hän halutessaan hakea hyväksilukua Pepissä (sisällytys).
Student workload
Opintojakson kokonaiskuormitus on 135 h.
Assessment criteria, satisfactory (1)
Taso 1
Ravitsemuksen perusteet:
Nimeät ravitsemuksen ja energia-aineenvaihdunnan perusteita. Nimeät ravitsemuksen erityiskysymyksiä sekä yleisiä ravitsemussuosituksia.
Tiedostat ravitsemissuositusten yhteiskunnalliset perustelut.
Liikuntaravitsemus:
Nimeät liikuntaravitsemuksen erityiskysymyksiä sekä suunnittelet perustason ravitsemusohjausta.
Taso 2
Ravitsemuksen perusteet:
Kuvaat ravitsemuksen ja energia-aineenvaihdunnan perusteita sekä nimeät ravitsemuksen erityiskysymyksiä sekä yleiset ravitsemussuositukset huomioiden myös niiden yhteiskunnalliset perustelut.
Liikuntaravitsemus:
Kuvaat ravitsemuksen erityiskysymyksiä ja suunnittelet perustason ravitsemusohjausta eri kohderyhmille.
Assessment criteria, good (3)
Taso 3
Ravitsemuksen perusteet:
Kuvaat ravitsemuksen ja energia-aineenvaihdunnan perusteet sekä nimeät ravitsemuksen erityiskysymyksiä sekä yleiset ravitsemussuositukset huomioiden myös niiden yhteiskunnalliset perustelut.
Liikuntaravitsemus:
Kuvaat ravitsemuksen erityiskysymyksiä ja ravintovalmennuksen perusteita ja suunnittelet yksilöllistä perustason ravitsemusohjausta.
Taso 4
Ravitsemuksen perusteet:
Tiedät energia-aineenvaihdunnan perusteet. Kuvaat ja ymmärrät ravitsemuksen erityiskysymyksiä sekä yleiset ravitsemussuositukset tiedostaen niiden merkityksen hyvinvoinnille.
Liikuntaravitsemus:
Osaat ohjatusti soveltaa ravitsemuksen erityiskysymysten ja ravintovalmennuksen perusteiden tietoutta käytäntöön ja osaat suunnittelet yksilöllistä perustason ravitsemusohjausta sekä perustelet tehtyjä valintoja.
Assessment criteria, excellent (5)
Taso 5
Ravitsemuksen perusteet:
Tiedät ja ymmärrät laaja-alaisesti ravitsemuksen ja energia-aineenvaihdunnan tiedolliset perusteet. Hallitset ravitsemuksen erityiskysymyksiä sekä yleiset ravitsemussuositukset. Kuvaat ravitsemuksen merkityksen hyvinvoinnille.
Liikuntaravitsemus:
Sovellat itsenäisesti ravitsemuksen erityiskysymysten tietoutta käytäntöön ja kuvaat niiden merkityksen liikuntaravitsemuksessa. Suunnittelet yksilöllistä perustason ravitsemusohjausta sekä analysoit tehtyjä valintoja perustellen.
Further information
Content:
Theme 1. Criteria for nutrition: energy nutrients, general nutritional recommendations, specific nutrition issues
Theme 2. Exercise nutrition: specific issues in exercise nutrition, nutrition coaching and change management