Skip to main content

Degree Programme in Hospitality Management, Rovaniemi autum 2018: R81Y18S

Code: R81Y18S

Degree title
Master of Hospitality Management
Credits
90 ects
Duration
1.5 years (90 cr)
Start semester
Autumn 2018
Teaching language
Finnish

Descriptions

SUORITETTAVA TUTKINTORestonomi (ylempi AMK), matkailuala (90 op)
Restonomi (ylempi AMK, Master of Hospitality Management) koulutus on suunniteltu restonomi amk tai muun soveltuvan alemman korkeakoulututkinnon suorittaneiden henkilöiden osaamisen kohottamiseen ja vastaamaan työelämän muuttuviin tarpeisiin. Koulutus profiloituu matkailukohteen, matkailukohdepalvelujen ja niitä vahvistavien monialaisten verkostojen kehittämiseen ja johtamiseen.
Lapin ammattikorkeakoulun matkailualan osaamisen johtamisenylempi AMK-tutkinto perustuu työelämän tarpeisiin. Työelämän toimintaympäristöjen nopeat muutokset ja kansainvälistyminen sekä taloutemme rakennemuutokset vaativat jatkuvaa panostusta osaamisen ja ammattitaidon kehittämiseen.
Opinnoissa huomioidaan Lapin ammattikorkeakoulun strategiset painotukset poikkialaiseen yhteistyöhön eri alojen (tekniikka, matkailu, hyvinvointi, kauppa ja kulttuuri) välillä ja Lapin maakunnan erityisolosuhteisiin mm. pohjoisiin oloihin ja kylmään ilmanalaan. Lisäksi opinnot antavat valmiuksia oman alan tutkitun tiedon hankkimiseen, käsittelyyn ja soveltamiseen koulutettavan omassa työssä ja sen kehittämisessä. Tutkinto on luonteeltaan ja toteutustavoiltaan monimuototutkinto, jonka keskeisen osan muodostaa ammatillinen opinnäytetyö, kehittämistehtävä. Se perustuu työelämään liittyvän kehittämisidean analysoinnille, suunnittelulle ja toteutukselle. Opinnäytetyö toteutetaan tiiviissä yhteistyössä työelämän kanssa.
Lapin ammattikorkeakoulussa toteutettavan matkailualan osaamisen johtaminen ylempi AMK tutkinnon lähtökohtana on näkemys matkailusta monialaisena, alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti verkostoituneena pohjoisena toimintaympäristönä. Koulutuksen tavoitteena on vahvistaa pohjoista kohdeosaamista tarjoamalla laaja-alainen ja syvällinen ymmärrys matkailu- ja ravitsemisalasta. Matkailualan osaamisen johtamisen YAMK koulutus vahvistaa verkostoituneiden toimintaympäristöjen ja työyhteisön kehittämisen, koordinoinnin ja johtamisen edellyttämää osaamista. Koulutus antaa valmiudet toimia matkailu- ja ravitsemisalan vaativissa kehittämis- ja asiantuntijatehtävissä.
Restonomi (ylempi AMK) -tutkinnon suorittanut opiskelija osaa
- koordinoida, kehittää ja johtaa työyhteisöään

- koordinoida, kehittää ja johtaa palveluliiketoimintaa matkailukohteessa

- toimia monialaisissa verkostoissa niitä rakentaen ja kehittäen

- analysoida matkailualan toiminta- ja työprosesseja sekä arvioida niiden muutostarvetta ja kestävyyttä verkostomaisessa, alati kansainvälistyvässä toimintaympäristössä

- viestiä vuorovaikutteisesti omaan toimialaansa liittyen alueellisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti

- soveltaa matkailualan tutkittua tietoa ja kehittämismenetelmiä uusiin ja muuttuviin tilanteisiin.

Koulutuksen painopisteenä on tulevaisuuden matkailun edellyttämän rajattoman pohjoisen toimintaympäristön kehittäminen.
Koulutuksen asiakas- ja sidosryhmän muodostaa pohjoissuomalainen kansallinen ja kansainvälinen matkailutoimiala.
TUTKINNON RAKENNEYlemmän ammattikorkeakoulututkinnon laajuus matkailualalla on 90 opintopistettä ja sen voi suorittaa päätoimisesti puolessa toista vuodessa tai henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman mukaan pidemmässä ajassa päätoimen ohessa. (Ammattikorkeakoululaki 932/2014. Valtioneuvoston asetus ammattikorkeakouluista 1129/2014.)
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtavien opintojen tavoitteena on, että tutkinnon suorittaneella on:
1) laajat ja syvälliset tiedot sekä tarvittavat teoreettiset tiedot toimia työelämän kehittäjänä vaativissa asiantuntija- ja johtamistehtävissä;
2) syvällinen kuva omasta ammattialasta, sen asemasta työelämässä ja yhteiskunnallisesta merkityksestä sekä valmiudet seurata ja eritellä alan tutkimustiedon ja ammattikäytännön kehitystä;
3) valmiudet elinikäiseen oppimiseen ja jatkuvaan oman ammattitaidon kehittämiseen;
4) hyvä viestintä- ja kielitaito oman alansa tehtäviin sekä kansainväliseen toimintaan ja yhteistyöhön.
Pääsyvaatimuksena ylempään ammattikorkeakoulu­tutkintoon johtaviin opintoihin on restonomi amk tai muun soveltuvan korkeakoulututkinnon lisäksi kolmen vuoden työkokemus.
Ylempään ammattikorkeakoulututkintoon johtaviin opintoihin tulee sisältyä
1) syventäviä ammattiopintoja (50 op),
2) vapaasti valittavia opintoja (10 op) ja
3) opinnäytetyö (30 op).

Opintojen kuormittavuus
Opintojen kuormittavuuden määrittelyssä on lähtökohtana yleiseurooppalaisen ECTS- opintosuoritusten siirto- ja mitoitusjärjestelmän (ECTS-järjestelmän) perusteet. Yksi opintovuosi on 1600 tuntia opiskelijan päätoimista työskentelyä. Se vastaa 60 opintopisteen suoritusta opintovuoden aikana. Yhden opintopisteen työmäärä on noin 27 tuntia. Opintopistettä vastaava työmäärä arvioidaan suhteessa osaamistavoitteisiin. Opinnot suunnitellaan etenemään lukuvuosittain tasaisesti 40 viikon aikana.
AMMATILLISEN KASVUN POLKU - HANKITTAVA OSAAMINENOpetussuunnitelmissa on tehty opiskelijoiden oppimisprosessi näkyväksi ja kuvattu opiskelijoiden ammatillinen kasvu kehittämisasiantuntijaksi.
Vuositeemana YAMK opinnoissa on kehittämisasiantuntija. Opintojensa kuluessa opiskelija syventää ja laajentaa osaamistaan matkailu- ja ravitsemisalasta ja kehittyy ”kehittämisasiantuntijaksi”.
Restonomi YAMK-tutkinnon suorittaja kehittyy opintojensa aikana oman alansa asiantuntijuudesta matkailualaa alueellisesti kehittäväksi, monialaisesti verkottavaksi toimijaksi.
- Lukukausiteema: Matkailualan asiantuntija

- Lukukausiteema: Matkailualan verkostoituja

- Lukukausiteema: Matkailualan monialainen kehittäjä

Lapin ammattikorkeakoulun opetussuunnitelmien perustana toimivat työelämän osaamisvaatimuksista johdetut laajat osaamisalueet eli kompetenssit ja niihin liittyvät osaamistavoitteet arviointikriteereineen.
Opetussuunnitelmien kompetenssit jakautuvat kaikille YAMK-koulutuksille yhteisiin yleisiin työelämäkompetensseihin ja koulutuskohtaisiin kompetensseihin.
Matkailualan ylempi AMK koulutuksen koulutuskohtainen kompetenssi on esitetty taulukossa 1.
Taulukko 1. Restonomi YAMK -koulutuksen koulutuskohtainen kompetenssi.
Koulutuskohtainenkompetenssi
Osaamisalueen kuvaus, ylempi ammattikorkeakoulututkinto
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osaaminen
- osaa analysoida, arvioida ja kehittää palvelujärjestelmiä ja -prosesseja, erityisesti pohjoinen toimintaympäristö huomioiden
- osaa ennakoida pohjoisen matkailualan palvelukulttuurin muutos- ja verkostoitumistarpeita uusimman tutkimustiedon perusteella ja kehittää niitä ennakoivasti ja proaktiivisesti
- osaa analysoida ja arvioida palvelujen asiakas- ja käyttäjälähtöisyyttä sekä saavutettavuutta
- osaa tuottaa alalleen sovellettavissa olevaa uutta tietoa, kehittää käsitteistöä ja toimintatapoja
- kykenee ottamaan vastuuta oman alansa, alueensa sekä pohjoisen toimintaympäristön kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin kehittämisestä

Lapin AMKin opetussuunnitelmiin sisältyy osaamistavoitteina Lapin AMKin strategiset painopistealueet etäisyyksien hallinta, turvallisuusosaaminen, arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen, luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen sekä palveluliiketoiminta ja yrittäjyys. Lapin amk:n strategian painopistealueet sisältyvät yhteen kaikille YAMK-opiskelijoille tarjottavaan opintojaksoon ”Muuttuva pohjoinen toimintaympäristö”. Tämän lisäksi painopistealueet sisältyvät juonteina eri kompetensseihin seuraavasti:
Oppimisen taidot: Palveluliiketoiminta ja yrittäjyys; etäisyyksien hallinta
Eettinen osaaminen: Turvallisuusosaaminen; Palveluliiketoiminta ja yrittäjyys
Työyhteisöosaaminen: Etäisyyksien hallinta; Palveluliiketoiminta ja yrittäjyys
Innovaatio-osaaminen: Luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen; Palveluliiketoiminta ja yrittäjyys
Kansainvälisyys: Arktinen yhteistyö ja rajaosaaminen; Palveluliiketoiminta ja yrittäjyys
Restonomi YAMK-tutkinnon opetussuunnitelmassa kansainvälisyys toteutuu laajennetusti ymmärrettynä, monimuotoisena, opiskelijoiden osaamista rikastavana jatkumona.
OPINTOJEN TOTEUTTAMINEN JA ARVIOINTILapin ammattikorkeakoulun oppimisnäkemyksenä on osaamis- ja ongelmaperustainen oppiminen. Oppimisen tavoitteena on ammatillisen osaamisen kehittyminen opiskelijakeskeisten ja aktivoivien oppimis- ja ohjausmenetelmien avulla. Ammatillinen osaaminen syvenee myös ongelmanratkaisu – ja päätöksentekotaitoja vahvistavien oppimis- ja kehittämisprojektien avulla.
Osaamis- ja ongelmaperustainen oppimisnäkemys tarkoittaa niitä asioita, joilla oppimista jäsennetään ja organisoidaan (esimerkiksi ongelmaperustainen sykli/vaihemalli, ongelmaperustainen projektioppiminen tai niiden yhdistelmä). Kaikissa oppimisen organisoinnin tavoissa lähtökohtana ovat työelämän ongelmat ja työelämäläheinen toteutus.
Arviointi on välttämätöntä huomioida jo opetussuunnitelman suunnitteluvaiheessa. Opiskelun eri vaiheissa tapahtuvan arvioinnin tulee muodostaa johdonmukainen kokonaisuus, joka tukee koulutuksen tavoitteena olevan osaamisen saavuttamista. Arvioinnin suunnittelua on hyvä toteuttaa kolmikantaperiaatteella (opiskelija, työelämänedustaja/ohjaaja, opettaja).
Koulutuksen viralliset tavoitteet toimivat oppimista ohjaavina ja motivoivina suunnannäyttäjinä. Opetussuunnitelma toimii lähtökohtana henkilökohtaiselle opiskelusuunnitelmalle (HOPS), jonka laatimiseen opiskelija saa ohjausta ryhmänsä opettajatuutorilta.
Hankittu osaaminen ja hyväksilukeminen
Tutkintoa suorittaessa opiskelijalla on mahdollisuus ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi muussa kotimaisessa tai ulkomaisessa korkeakoulussa taikka muussa oppilaitoksessa suorittamiaan opintoja sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja muilla samantyyppisillä opinnoilla. Opiskelija saa ammattikorkeakoulun päätöksen mukaisesti lukea hyväksi sekä korvata tutkintoon kuuluvia opintoja myös muulla tavoin osoitetulla osaamisella (932/2014, 37§9). Menettelystä käytetään nimitystä hyväksiluku.
Kehittävä arviointi huomioi sekä oppimisprosessin että osaamisen eli tuotoksen arvioinnin. Oppimisprosessin arvioinnissa opintojakson tasolla keskeisiä työvälineitä ovat itsearviointi ja palaute. Arviointiperusteiden, menetelmien ja kriteerien lähtökohtana ovat kyseisen opintojakson osaamistavoitteet, jotka johdetaan koulutuksen kompetensseista. Opiskelijoiden oppimisen ja osaamisen arviointi perustuu opetussuunnitelmissa oleviin opintojakson osaamistavoitteisiin ja arviointikriteereihin joiden avulla oppimistulokset voidaan tunnistaa. Opintosuoritukset arvioidaan asteikolla kiitettävä (5), hyvä (3-4), tyydyttävä (1-2), hylätty (0) tai asteikolla hyväksytty (H) – hylätty (0).
Opiskelijoilta kerättävän palautteen avulla kehitetään koulutuksen laatua. Opiskelijalla on mahdollisuus antaa palautetta opintojaksojen toteutuksesta opintojen kuluessa ja/tai valmistumisvaiheessa tutkinnon haun yhteydessä.
Laadunvarmistus
Lain ammattikorkeakoulu vastaa koulutuksen ja muun toiminnan laadusta ja jatkuvasta kehittämisestä sekä osallistuu määräajoin ulkopuoliseen laadunarviointiin. Lapin ammattikorkeakoulun laatujärjestelmä kuuluu Kansallisen koulutuksen arviointineuvoston (KARHI) auditoivaksi.
Lapin amk:n laatujärjestelmä on kuvattu laatuohjelmassa. Koulutuksen laadunhallinta toteutetaan ohjelmassa kuvattujen periaatteiden, prosessien ja menettelytapojen mukaisesti.
Yhtenäinen laadunvarmistusjärjestelmä tuottaa koulutuksen ja tutkintojen laatuun liittyvää tietoa, josta hyötyvät opiskelijat, henkilöstö, työnantajat ja muut sidosryhmät. Matkailualan osaamisen johtamisen YAMK tutkintoon johtavaa koulutusta kehitetään Lapin ammattikorkeakoulun laatuohjelman periaatteiden mukaisesti.
Oppimisympäristöt
Matkailualan osaamisen johtamisen YAMK koulutus toteutetaan monimuoto-opetuksena, johon sisältyy lähiopiskelua, intensiivijaksoina toteutettuja kesä- ja kansainvälisiä opintoja, ohjattua etäopiskelua virtuaalisissa ja verkko-oppimisympäristöissä sekä itsenäistä opiskelua. Opinnot toteutetaan koulutuskohtaisina, yhteistyössä Lapin ammattikorkeakoulun muiden YAMK -tutkintoon johtavien koulutusten kanssa tai matkailu- ja ravitsemisalan YAMK-yhteistyöverkostossa. Lähiopetuspäiviä on keskimäärin 2-3 päivää kuukaudessa. Jokaiselle opiskelijalle laaditaan henkilökohtainen opintosuunnitelman (eHOPS).
Lapin ammattikorkeakoulun matkailu-, ravitsemis- ja talousalan opiskelijat ja henkilökunta ovat osa Matkailualan tutkimus- ja koulutusinstituuttia (MTI). MTIiin kuuluvat myös Lapin yliopiston matkailututkimus ja Lapin matkailuopisto. Usean oppilaitoksen muodostama yhteisö tarjoaa opiskelijoille täydentävän mahdollisuuden hyödyntää Lapin ammattikorkeakoulun tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotoiminnan ohella myös MTIn verkostoja oppimisensa ja kehittämistoimintansa tukena.
Työelämä on keskeinen oppimisympäristö. Opintoihin liittyvä opinnäytetyö (30 op) tehdään työelämää uudistavana kehittämistehtävänä oman työpaikan, Lapin ammattikorkeakoulun hankkeen tai muun organisaation työelämälähtöisenä toimeksiantona. Opinnäytetyö on koko koulutuksen kestävä prosessi, jonka aikana opiskelija verkostoituu ja kehittää asiantuntijuutta muiden opiskelijoiden ja työelämän asiantuntijoiden kanssa. Tavoitteena on tukea työelämää ja aluekehitystä tuottamalla tietoa sekä kehittämällä ratkaisu- ja toimintamalleja työelämän ja henkilökohtaisen osaamisentarpeisiin. Olennaista on opinnäytetyön hyödynnettävyys työelämässä.

Show study timings by semester, study year or period

Code Name Credits (cr) 2018-2019 2019-2020 Autumn 2018 Spring 2019 Autumn 2019 1. / 2018 2. / 2019 3. / 2019 1. / 2019
SY_AMTR
ADVANCED PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

80
Y9992OK
Multidisciplinary Development of Working Life

(Choose all )

15
Y9992AOJ Changing Northern Operating Environment 5 5 5 5
Y9992BOJ Knowledge Management 5 5 5 5
Y9992COJ Development Methodologies of Working Life 5 5 5 5
R801Y1OK
Applied Expertise and Leadership

(Choose all )

15
R801Y1AOJ Expertise and Self-Leadership 5 5 5 5
R801Y2KOJ Strateginen johtaminen 5 5 5 5
R801Y1COJ Research and Development in Tourism and Hospitality Industry 5 5 5 5
R801Y2OK
Advanced Professional Studies in Hospitality Management

(Choose all )

50
R801Y2IOJ Networking Tourism Region 5 5 5 5
R801Y2AOJ Event Management and Regional Impacts 5 5 5 5
R801Y2BOJ Legislation in Tourism 5 5 5 5
R801Y2COJ Communicating with Expertise 5 5 5 5
R801Y2DOJ Service Design 5 5 5 5
R801Y2EOJ Activity Tourism Service Development 5 5 5 5
R801Y2FOJ Studying in International Environment 5 5 5 5
R801Y2GOJ Knowledge-based Approach to Development 5 5 5 5
R801Y2HOJ Muualla suoritettu syventävä ammattiopinto 5 5 5 5
R801Y2JOJ From Place Marketing to Place Branding 5 5 5 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5)

5
YVV1OJ Vapaasti valittavat opinnot 5
YVV2OJ Vapaasti valittavat opinnot 5
OPINNAYTR
MASTER'S THESIS

(Choose all )

30
R801Y4OJ Master's Thesis 30 20 10 10 10 10 10 10 10
Total 90 85 25 35 50 25 35 45 5 25

Competences

Ammattikorkeakoulutuksen yhteiset ja koulutuksen kompetenssit

Arktinen yhteistyö ja pohjoinen rajaosaaminen
Changing Northern Operating Environment
Networking Tourism Region
Event Management and Regional Impacts
Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuuta yhteisön toiminnasta ja sen seurauksista
- osaa soveltaa alansa ammatti-eettisiä periaatteita asiantuntijana ja työelämän kehittäjänä
- osaa tehdä ratkaisuja ottaen huomioon yksilön ja yhteisön näkökulmat
- osaa edistää tasa-arvoisuuden periaatteiden toteutumista työyhteisössä
- osaa edistää kestävän kehityksen periaatteiden ja yhteiskuntavastuun toteutumista

Changing Northern Operating Environment
Expertise and Self-Leadership
Research and Development in Tourism and Hospitality Industry
Networking Tourism Region
Etäisyyksien hallinta
Communicating with Expertise
Service Design
Studying in International Environment
Innovaatio-osaaminen

- osaa tuottaa uutta tietoa ja uudistaa toimintatapoja yhdistäen eri alojen osaamistaan
- osaa johtaa projekteja
- osaa johtaa tutkimus-, kehittämis-, ja innovaatiohankkeita sekä hallitsee tutkimus- ja kannattavaa toimintaa kehitystoiminnan menetelmiä
- osaa kehittää asiakaslähtöisestä kestävää ja taloudellisesti

Knowledge Management
Development Methodologies of Working Life
Research and Development in Tourism and Hospitality Industry
Service Design
Kansainvälistymisosaaminen

- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä
- saa toimia kansainvälisissä toimintaympäristöissä
- osaa ennakoida kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia omalla ammattialallaan

Changing Northern Operating Environment
Networking Tourism Region
Communicating with Expertise
Studying in International Environment
Luonnonvarojen älykkään käytön edistäminen
Changing Northern Operating Environment
Event Management and Regional Impacts
Legislation in Tourism
Activity Tourism Service Development
Matkailu- ja palveluliiketoiminnan osaaminen

- osaa analysoida, arvioida ja kehittää palvelujärjestelmiä ja –prosesseja, erityisesti pohjoinen toimintaympäristö huomioiden
- osaa ennakoida pohjoisen matkailualan palvelukulttuurin muutostarpeita uusimman tutkimustiedon perusteella ja kehittää niitä ennakoivasti ja proaktiivisesti
- osaa analysoida ja arvioida palvelujen asiakas- ja käyttäjälähtöisyyttä sekä saavutettavuutta
- osaa tuottaa alalleen sovellettavissa olevaa uutta tietoa, kehittää käsitteistöä ja toimintatapoja kykenee ottamaan vastuuta oman alansa, alueensa sekä pohjoisen toimintaympäristön kilpailukyvyn ja hyvinvoinnin kehittämisestä

Matkailu- ja ravitsemisalan koulutuskohtainen kompetenssi osittuu edelleen kompetenssimatriisissa Lapin ammattikorkeakoulun profiilin mukaisiin painoaloihin.

Networking Tourism Region
Event Management and Regional Impacts
Legislation in Tourism
Service Design
Activity Tourism Service Development
Oppimisen taidot

- osaa monipuolisesti ja tavoitteellisesti arvioida ja kehittää asiantuntijuuttaan sekä määrittää osaamisensa kehittämistarpeita
- osaa hankkia, käsitellä, tuottaa ja arvioida tietoa kriittisesti ja eri alojen näkökulmasta
- kykenee ottamaan vastuuta yhteisön tavoitteellisesta oppimisesta

Changing Northern Operating Environment
Knowledge Management
Development Methodologies of Working Life
Expertise and Self-Leadership
Knowledge-based Approach to Development
Palveluliiketoiminta ja yrittäjyys
Legislation in Tourism
Studying in International Environment
Knowledge-based Approach to Development
Turvallisuusosaaminen
Event Management and Regional Impacts
Legislation in Tourism
Communicating with Expertise
Activity Tourism Service Development
Työyhteisöosaaminen

- osaa kehittää työyhteisön toimintaa ja työhyvinvointia
- osaa kehittää työelämän moninaista viestintää ja vuorovaikutusta
- osaa soveltaa tieto- ja viestintätekniikkaa tehtävissään
- osaa luoda verkostoja ja kumppanuuksia
- osaa johtaa ja uudistaa toimintaa monimutkaisissa ja ennakoimattomissa toimintaympäristöissä
- kykenee toimimaan vaativissa asiantuntijatehtävissä, johtamistehtävissä ja yrittäjänä

Knowledge Management
Development Methodologies of Working Life
Expertise and Self-Leadership
Research and Development in Tourism and Hospitality Industry
Networking Tourism Region
Communicating with Expertise
Activity Tourism Service Development
Not grouped
Strateginen johtaminen
Muualla suoritettu syventävä ammattiopinto
From Place Marketing to Place Branding
Vapaasti valittavat opinnot
Vapaasti valittavat opinnot
Master's Thesis

Code Name Credits (cr)
SY_AMTR
ADVANCED PROFESSIONAL STUDIES

(Choose all )

80
Y9992OK
Multidisciplinary Development of Working Life

(Choose all )

15
Y9992AOJ Changing Northern Operating Environment 5
Y9992BOJ Knowledge Management 5
Y9992COJ Development Methodologies of Working Life 5
R801Y1OK
Applied Expertise and Leadership

(Choose all )

15
R801Y1AOJ Expertise and Self-Leadership 5
R801Y2KOJ Strateginen johtaminen 5
R801Y1COJ Research and Development in Tourism and Hospitality Industry 5
R801Y2OK
Advanced Professional Studies in Hospitality Management

(Choose all )

50
R801Y2IOJ Networking Tourism Region 5
R801Y2AOJ Event Management and Regional Impacts 5
R801Y2BOJ Legislation in Tourism 5
R801Y2COJ Communicating with Expertise 5
R801Y2DOJ Service Design 5
R801Y2EOJ Activity Tourism Service Development 5
R801Y2FOJ Studying in International Environment 5
R801Y2GOJ Knowledge-based Approach to Development 5
R801Y2HOJ Muualla suoritettu syventävä ammattiopinto 5
R801Y2JOJ From Place Marketing to Place Branding 5
VAP_VALTR
FREE-CHOICE ELECTIVES

(Choose ects: 5 )

5
YVV1OJ Vapaasti valittavat opinnot 5
YVV2OJ Vapaasti valittavat opinnot 5
OPINNAYTR
MASTER'S THESIS

(Choose all )

30
R801Y4OJ Master's Thesis 30

Due to the timing of optional and elective courses, credit accumulation per semester / academic year may vary.

Go back to top of page