ProjektiosaaminenLaajuus (5 op)
Tunnus: K700BE34
Laajuus
5 op
Opetuskieli
- suomi
Osaamistavoitteet
Osaamistavoitteet:
Opiskelija:
- osaa ideoida ja perustella työelämän kannalta mielekkään sosiaalialan projektin
- tunnistaa alueelliset kehittämistarpeet ja ymmärtää hanketoiminnan merkityksen alueen kehittämisessä
- tietää kehittämishankkeiden rahoitusperustan
- ymmärtää hankesuunnittelun periaatteet
- osaa suunnitella työelämälähtöisen hankkeen
Sisältö
Sisältö:
- projekti käsitteenä ja työtapana
- projektityö ja hanketoiminta asiakastyön ja palveluiden kehittämisen välineenä
- erilaiset alueelliset, kansalliset ja kansainväliset kehittämishankkeet ja niiden rahoituslähteet ja -mallitt
- projektin elinkaariajattelu, resurssien ja aikataulujen hallinta
- projektin ja projektimaisen työskentelyn tarvelähtöinen suunnittelu, toteutus, raportointi, seuranta, arviointi ja päättäminen
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (1)
Projektin aiheen valinta, toteuttajat ja kumppanit ovat perusteltu omiin kokemuksiin ja ideointiin pohjautuen. Projektiorganisaatio on pyritty määrittelemään.
Työelämän kehittämistarpeita ja kehittämismenetelmiä on tunnistettu pääosin omiin kokemuksiin pohjautuen ja teoriaan tukeutuen. Kehittämisen yhteys asiakasnäkökulmaan on joiltain osin tunnistettu. Työelämän kehittämishankkeessa on löydettävissä tavoitteet, tulokset, toimenpiteet ja budjetti. Työelämän kehittämisessä on pyritty löytämään rahoitusohjelma ja alueellinen strategiavastaavuus.
Tyydyttävä (2)
Projektin aiheen valinta, toteuttajat ja kumppanit ovat työelämän valossa perusteltu. Aiheen valinnassa on hyödynnetty jonkin verran aiempia hankkeita. Projektiorganisaatio on kuvattu joiltakin osin
Työelämän kehittämistarpeita ja kehittämismenetelmiä on tunnistettu omiin kokemuksiin ja joiltakin osin teoriaan. Kehittämisen yhteys asiakasnäkökulmaan on joiltain osin tunnistettu.
Työelämän kehittämishankkeen joidenkin tavoitteiden, tulosten ja eri toimenpiteiden sekä budjetin välillä on löydettävissä yhteys.Työelämän kehittämisessä on löydettävissä rahoitusohjelma ja alueellinen strategiavastaavuus.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (3)
Projektin aiheen valinta, toteuttajat ja kumppanit ovat työelämän ja aiempien hankkeiden sekä tutkimusten valossa perusteltu. Aiheen valinnassa on hyödynnetty aikaisempia hankkeita.
Projektiorganisaatio on hahmoteltu. Työelämän kehittämistarpeet ja kehittämismenetelmät on aiempiin hankkeisiin pohjautuen tunnistettu. Asiakasnäkökulma kehittämisen tavoitteena on perusteltu.
Työelämän kehittämishankkeen tavoitteiden, tulosten ja eri toimenpiteiden sekä budjetin välinen yhteys on löydettävissä.
Hyvä (4)
Projektin aiheen valinta, toteuttajat ja kumppanit ovat työelämän ja aiempien hankkeiden valossa laajasti perusteltu. Aiheen valinta osoittaa luovuutta ja perehtymistä asiaan.
Projektiorganisaatio on määritelty kattavasti Työelämän kehittämistarpeet ja kehittämismenetelmät on teoriaan ja aiempiin hankkeisiin pohjautuen tunnistettu. Asiakasnäkökulma kehittämisen tavoitteena on analysoitu, ja perusteltu. Työelämän kehittämishankkeen tavoitteiden, tulosten ja eri toimenpiteiden sekä budjetin välinen yhteys on perusteltu ja pyritty hahmottelemaan loogisesti. Työelämää uudistava työote on kuvattu. Työelämän kehittämisessä on valittu selkeä rahoitusohjelma ja alueellinen strategiavastaavuus. Työelämän kehittämisessä on löydetty rahoitusohjelma ja alueellinen strategiavastaavuus.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5)
Projektin aiheen valinta, toteuttaja ja kumppanit ovat työelämän, aiempien kehittämishankkeiden sekä tutkimusten valossa syvällisesti ja laajasti perusteltu. Aiheen valinta osoittaa luovuutta ja laajaa perehtymistä asiaan. Projektiorganisaatio on täsmennetty kehittämistyön kannalta mielekkäästi. Työelämän kehittämistarpeet ja kehittämismenetelmät on teoriaan ja aiempiin hankkeisiin laajasti pohjautuen analysoitu ja tunnistettu. Asiakasnäkökulma kehittämisen tavoitteena on syvällisesti analysoitu, ja perusteltu. Työelämän kehittämishankkeen tavoitteiden, tulosten ja eri toimenpiteiden sekä budjetin välinen yhteys on looginen. Työelämää uudistava työote on perusteltu ja sisäistetty. Työelämän kehittämissuunnitelma on perusteltu kehittämisen kannalta mielekkääseen rahoitusohjelmaan sekä alueellinen strategioihin.