Siirry suoraan sisältöön

EnergiakatselmusLaajuus (5 op)

Tunnus: R501RL491

Laajuus

5 op

Opetuskieli

  • suomi

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa energiakatselmusten perusperiaatteet. Opiskelija tietää energiatodistus-, energiakatselmus-, tiiviysmittaus- ja lämpökamerakuvausraporttien laadinnan periaatteet.
Opiskelija tuntee em. raporttien laadinnassa tarvittavien laskentaohjelmien käytön.

Sisältö

Energiakatselmusten peruskäsitteet ja peruslaskentamenetelmät
Energiatodistus ja sen laadinta:
- E-luku ja E-luvun laskenta
Kiinteistöjen energiakatselmukset
Uusiutuvan energian energiakatselmus
Suurenyrityksen energiakatselmus
RATEKO/VTT sertifikaattien sisältö:
- tiiviysmittaaja
- lämpökamerakuvaaja
Energian tuotannon kustannukset
Päästökauppa
Energiatehokkuus Suomessa
Rakennusten energiatehokkuus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa laskea ja käyttää energiakatselmuksen laskentaohjelmia avustettuna. Tulosten raportoinnissa on asiavirheitä ja kielellisiä puutteita. Opiskelija kuvaa tekemistään lähinnä arkikielen käsittein. Ajankäyttö on hallitsematonta.

Tyydyttävä (2)
Opiskelija osaa laskea ja käyttää energiakatselmoinnin laskentaohjelmia avustettuna. Ajankäyttö on suunnittelematonta. Opiskelija osaa selittää energiakatselmoinnin laskusäännöt ja lainalaisuudet pääpiirteittäin.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Hyvä (3)
Opiskelija osaa laskea ja käyttää energiakatselmuksen laskentaohjelmia pääpiirteittäin. Kirjallisissa tuotoksissa opiskelija käyttää lähes virheetöntä ja hyvää ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on hallinnassa.

Hyvä (4)
Opiskelija osaa laskea ja käyttää energiakatselmuksen laskentaohjelmia itsenäisesti. Ajankäyttö on hallinnassa. Tulokset ja tekeminen ovat laadukasta. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja hyvää ammatti- ja asiakieltä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa laskea ja käyttää energiakatselmuksen laskentaohjelmia itsenäisesti ja soveltaa niitä erilaisissa tehtävissä. Tulokset ja tekeminen ovat korkealaatuisia. Tulosten raportointi on asioita perustelevaa ja arvioivaa virheetöntä ammatti- ja asiakieltä. Ajankäyttö on suunnitelmallista.