Siirry suoraan sisältöön

Digitaalinen tuotekehitysLaajuus (5 op)

Tunnus: K502K434OJ

Laajuus

5 op

Osaamistavoitteet

Opintojaksolla tutustut digitaalisen tuotekehityksen vaiheisiin, menetelmiin ja työkaluihin. Ymmärrät tuotekehityksen ja -suunnittelun keskeiset periaatteet ja osaat soveltaa niitä konetekniikan eri yhteyksissä. Ymmärrät digitalisaation merkityksen ja vaikutukset tuotekehitykseen ja osaat analysoida siihen liittyviä käsitteitä ja menetelmiä. Ymmärrät keskeiset digitaalisen tuotekehityksen työkalut ja osaat soveltaa niitä tietokoneavusteisen suunnittelun kautta (CAD) tuotekehitysprosessissa. Kykenet vertailemaan digitaalisen tuotekehityksen työkaluja ja valita niistä sopivimman käytettäväksi. Tunnistat tuotetestauksen ja prototyyppitoiminnan merkityksen digitaalisessa tuotekehitysprosessissa ja osaat soveltaa niihin liittyviä keskeisiä toimintoja käytäntöön.

Sisältö

- digitaalisen tuotekehitysprosessin käsitteet
- digitaalisen tuoteosaamisen ja -suunnittelun periaatteet
- digitalisaation vaikutus ja tuotekehitys (suhde, vaikutus, ohjelmistot jne.)
- tuotteisiin liittyvä tutkimustyö ja menetelmät (esim. QFD)
- 3D-mallinnus tuotekehityksessä (mallien hallinta, modulaarisuus, skaalaus jne.)
- digitaalisen tuotekehityksen työkalut tietokoneavusteisessa suunnittelussa (CAD)
- digitaalinen tuotekehitys ja prototyyppitoiminta (tuotetestaus ja menetelmät)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja nimetä keskeisimmät tuotekehitysprosessin käsitteet. Hän ymmärtää tuotekehityksen ja digitalisaation välisen suhteen. Hän tunnistaa tuotekehityksessä käytettyjä menetelmiä mutta käytännön soveltamisessa on selviä puutteita. Hän osaa kuvata 3D-mallinnuksen ja sen työkalujen hyödyntämistä digitaalisessa tuotekehityksessä mutta niiden soveltamisessa käytäntöön on puutteita.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää keskeisimpien tuotekehityksen käsitteiden merkityksen ja osaa soveltaa niitä käytännön tehtävissä. Hän osaa kuvata keskeisimpien tutkimusmenetelmien periaatteet sekä tunnistaa niiden käyttökohteet tuotekehitysprosessissa. Hän osaa soveltaa 3D-mallinnusta digitaalisen tuotekehitysprosessin osana sekä vertailla siihen liittyviä digitaalisia työkaluja ja valita sopivimman käytännön sovelluksia varten. Hän ymmärtää tuotetestauksen ja prototyyppitoiminnan merkityksen ja osaa analysoida niistä saatavaa tietoa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa vertailla monipuolisesti digitaalisen tuotekehitysprosessin eri vaiheita ja kehittää prosessia siitä saatujen tietojen avulla. Hän osaa arvioida eri menetelmien luotettavuutta ja valita sopivimman käyttöön. Hän osaa analysoida 3D-mallin kautta tuotteen eri ominaisuuksia monipuolisesti ja arvioida niiden luotettavuutta ja laatua. Opiskelija osaa vertailla digitaalisen tuotekehityksen eri työkaluja keskenään ja kehittää tuotteen ominaisuuksia työkalujen avulla monipuolisesti.